• Facebook profil a gyógyszerhamisítás ellen?

    Szerző:
    WEBBeteg

    A hamis gyógyszerek bejelentésére alkalmas profilt hoztak létre az egyik legismertebb nemzetközi közösségi portálon a kenyai hatóságok.

    A Facebook oldalon hamis, rossz minőségű gyógyszerekkel és illegális kereskedőkkel kapcsolatos panaszokat jelenthetnek be a felhasználók.

    Hirdetések

    A helyi Daily Nation portál beszámolója szerint a kenyai gyógyszerügyi hatóság (Pharmacy and Poisons Board) iparági szabályozási és fogyasztói tudatosságnövelő programjának keretében hozta létre felhasználói fiókját az ismert közösségi portálon.

    A Facebook kenyai felhasználói az engedély nélkül működő patikusokról és kereskedőkről, a hamis, rossz minőségű gyógyszerekről, valamint a szokatlan mellékhatásokról tehetnek panaszt, illetve bejelentést az oldalon.

    A teljes cikket a hamisgyogyszer.hu-n ITT tudja elolvasni>>

    (hamisgyogyszer.hu)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Az internetes gyógyszervásárlás szabályai

    Manapság nem újdonság az interneten zajló kereskedelem, és azon sem nagyon lepődünk meg, hogy webáruházakban szinte bármilyen terméket vagy szolgáltatást megvásárolhatunk, amire éppen szükségünk van. Azonban az egészségügyi termékek, főként a gyógyszerek és vitaminok beszerzése a neten talán még nem olyan mindennapi, mint például a műszaki cikkek vagy a könyvek vásárlása, mégis hordoz magában rizikót, ha például nem jó helyen vásárolunk.

    Pangea akció: minden interneten vásárolt gyógyszer hamis vagy illegális volt

    Minden interneten vásárolt gyógyszer hamis vagy illegális volt - ez az eredménye a június 18. és 25. között hatodszor megtartott, az internetes gyógyszerkereskedést ellenőrző nemzetközi Pangea akciónak, amelyben a magyar hatóságok a magyar weboldalakról vásárolt gyógyszereket vizsgálták meg.

    Hamis? Eredeti? Gyógyszerhamisítás elleni kampány indult

    A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület kezdeményezésére és koordinációjával államigazgatási szervek és szakmai szervezetek fogtak össze és indítottak március 6-án kommunikációs kampányt az interneten forgalmazott, bizonytalan forrásból származó gyógyszerek keresletének visszaszorítása érdekében.

    Nem ismerik a hamis gyógyszerek veszélyeit

    Fogyasztói tudatosságnövelő kampányt indít az egyiptomi kormány, miután egy friss felmérésnek köszönhetően kiderült, a helyi fogyasztók nem ismerik a hamis gyógyszerek fogyasztásával járó veszélyeket.

    Patikusok értékesítették a hamisítványokat

    Összesen 15 patikust gyanúsítanak hamis potencianövelő szerek értékesítésével a dél-koreai hatóságok. Szakértők szerint a probléma forrása, hogy az országban rendkívül enyhe a szankció a gyógyszerhamisítókkal szemben.

    Elítélték a kisgyermek halálát okozó hamis vakcina terjesztőit

    Egy öt éves kisgyermek vesztette életét tavaly Kínában, miután kutyaharapás okozta fertőzését hamis ellenanyaggal kezelték. A hamis veszettség elleni oltás terjesztőit a napokban letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA