• Tízmilliós bírság a fogyasztók félrevezetéséért

    Szerző:
    WEBBeteg

    A fogyasztók megtévesztése miatt tízmillió forint bírságot kell fizetnie a fényterápiás eszközt kínáló Meditens Kft-nek, mivel a nem tudták igazolni a termék gyógyító hatását. A Gazdasági Versenyhivatal szerint ez alkalmas a fogyasztók megtévesztésére

    A most tízmillió forintra bírságolt Meditens Kft. 2001 tavasza óta forgalmazza a Med-Colour Hegyikristály szín- és fényterápiás készüléket. Az eszközt televíziós, internetes hirdetésekben és szórólapokon is úgy reklámozták, hogy alkalmas például betegségek, egészségügyi problémák megelőzésére, gyógyítására, testi és lelki sérülések kezelésére, vagy éppen fogyasztásra, méregtelenítésre.

    Hirdetések

    A Gazdasági Versenyhivatal tájékoztatása szerint azonban a vállalkozás ezeket az állításokat nem igazolta, és az illetékes hatóság igazoló szakvéleményét, engedélyét sem csatolta. A GVH szerint a cég valótlanul állította, hogy a készülék alkalmas betegségek, illetve az emberi szervezet működési zavarainak, rendellenességeinek gyógyítására.

    A Gazdasági Versenyhivatal úgy látja, hogy mindez alkalmas a fogyasztók megtévesztésére függetlenül attól, hogy a szóban forgó fényterápiás eszköznek van-e gyógyhatása, vagy nincs. A vásárlók ugyanis máshogy döntenének akkor, ha tudnák, hogy az adott termék hatását, alkalmasságát megvizsgálta-e a szakhatóság és ha igen, akkor milyen véleményt mondott róla.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A GVH azt is kifogásolta, hogy a szín-, és fényterápiás készüléket forgalmazó cég a használati utasításban az orvostechnikai eszközök tanúsítását végző ORKI szakvéleményére hivatkozik. Ebben azonban sem az nem szerepel, hogy a termék orvostechnikai eszköz lenne, sem pedig az, hogy van gyógyhatása. A pénzbüntetés mellett a GVH a Meditnes kft. eltiltotta a jogsértés folytatásától, a versenyhivatal döntését pedig féléven át közölniük kell honlapjukon.

    (F.H.)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    Otthon használatos wellnesseszközökkel is lehet hatásosan regenerálódni!

    Már maga az otthoni környezet is biztosít egy alap ellazulást. Akár a mágnesesség vagy a fényterápia áldásos hatásait is élvezhetjük otthon, amivel akár a szervezet öngyógyító hatását is stimulálhatjuk.

    Időnként kényeztethetjük magunkat egy jó hidromasszázzsal!

    Egy masszázskádban az ellazulás mellett számos más dologgal segíthetjük az egészségünket. Nemcsak a cellulit eltüntetésében segíthet, de a görcsös izmok kimasszírozásával a stresszoldásra is kitűnő alternatíva. Az aroma- és fényterápiával pedig teljessé tehetjük az élményt.

    Gyógyhatás valótlan állítása miatt bírságolt a GVH

    Tízmillió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Viva Natura World Kft.-re, mert a cég valótlan állításokkal népszerűsítette egyes termékeit.

    Hatmilliós bírság három hónap alatt

    Az előzetes becslések alapján várhatóan 6,4 millió forint bírságot szabnak ki a hatóságok a szigorított dohányzási szabályok betartásának három hónapos ellenőrzése alapján - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

    Hamarosan lejár a türelmi idő

    Egy hét múlva lejár a szigorított dohányzási szabályozás betartására vonatkozó három hónapos türelmi idő. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) már jövő vasárnap is több helyen ellenőrzést tart, szabályszegés esetén pedig bírságot is kiszabnak.

    Tízmilliós bírság a fogyasztók félrevezetéséért

    A fogyasztók megtévesztése miatt kell tízmillió forint bírságot fizetnie a fényterápiás eszközt kínáló Meditens Kft-nek, mivel a nem tudták igazolni a termék gyógyító hatását.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA