• Autószerelő vágta le lábáról a gipszet

    Szerző:
    WEBBeteg

    Autószerelő szedte le a gipszet egy 84 éves asszony lábáról. Az idős asszonynak és lányának a kórházban azt mondták, hogy levehető a gipsz, de nincs szakember.

    A tisztiorvosi hivatal is megvizsgálja, hogy miért nem vették le a gipszet egy 84 éves asszony lábáról hétfőn a Szent János Kórházban.

    Hirdetések

      A csonttörések ellátása

    Késő ősszel és télen a szánkózó, korcsolyázó gyerekek és a csúszós járdán eleső idősek tipikus sérülése a csonttörés. Mit tegyünk az orvosi segítség megérkezéséig? Mire számíthatunk az orvosnál?
    A csonttörések ellátása>>

    A kórházban hétfőn még azt mondták az RTL Híradónak, hogy azért, mert nem dolgozott a gipszmester, kedden viszont már azt mondták: azért, mert hiányzott a speciális fűrész. A gipszet végül egy autószerelő vágta le az asszony lábáról.

    Autószerelő szedte le a gipszet egy 84 éves asszony lábáról. Az idős asszonynak és lányának a kórházban azt mondták, hogy levehető a gipsz, de nincs szakember. A Szent János Kórházban hétfőn az RTL Híradónak is azzal indokolták, hogy nem tudták levenni a gipszet.

    Hiányzott a speciális fűrész

    Szmogriadó Budapesten
    Combnyaktörés
    A gipszmester ugyanis csak kedden, szerdán és csütörtökön dolgozik. Keddre viszont más lett az indok.

    Közleményükben azt írták, nem az orvosi szaktudás, hanem az eltávolítást szolgáló speciális fűrész nem állt rendelkezésre az adott időpontban.

    Az egészségbiztosítási felügyelet volt vezetője szerint nem elég papíron megfelelni a szakmai minimum követelményeknek, el is kell látni a betegeket.

    Kovácsy Zsombor egészségügyi jogász azt mondta, vélhetőleg a rendeletben foglaltaknak megfelel a kórház traumatológiai ellátása, ugyanakkor szükséges az, hogy a gipsz levétele megoldható legyen.

     A combnyaktörés
    Ha a törés közvetlenül a combfej és combnyak határán következik be, akkor medialis, ha pedig közel a combcsont és a combnyak határán keletkezik, akkor lateralis combnyaktörésről beszélhetünk. A combnyaktörés>>
    A traumatológus társaság elnöke még hétfőn azt mondta: ha egy kórházi osztályon akár az eszköz, akár a személyzet hiánya miatt nem tudnak levenni egy gipszet, akkor az az osztály nem felel meg a minimum követelményeknek.

    A tisztiorvosi szolgálat bekérte az ügy dokumentumait a kórházból. Ezután döntenek, vizsgálatot indítanak-e az ügyben. A regionális tiszti főorvos szerint egyébként elsősorban nem szakmai, hanem etikai kérdés, hogy az orvos hajlandó-e levenni a gipszet egy betegről.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Ritkul, törik? Tegyen a csontritkulás ellen!

    A csontritkulás sokáig tünetmentes, ám már a korai szakaszban is szűrhető és kezelhető. Dr. Pál Mónika, reumatológus szerint a megfelelő terápiákkal és életmóddal az életminőség jelentősen javítható.

    Fáradásos csonttörés: Tünetek és a gyógyulás esélyei

    Fáradásos törésről beszélünk, amikor a csontokat érő ismétlődő terhelés következtében a csont állományában úgynevezett mikrosérülések keletkeznek, melyek a csont részleges vagy teljes töréséhez vezetnek. Ilyenkor a csontátépülés zavart szenved, a csontlebontó folyamatok kerülnek előtérbe, azaz az oszteoklasztok aktivitása dominál.

    A csuklótörés és kezelése

    A csuklótörés az egyik leggyakrabban előforduló csonttörés. Többnyire trauma, baleset miatt következik be csuklótörés, mikor hirtelen esés kapcsán a teljes test súlya a csuklóra nehezedik. A csuklótörés kezelése függ a törés súlyosságától, valamint meghatározza a beteg életkora.

    Combnyaktörés - Végzetes is lehet

    Napjainkban a népesség elöregedésével és a csontritkulás népbetegséggé válásával a csípőtáji (combnyak)törések száma rendkívül gyorsan nő. A kórkép főleg időskorban gyakori, hátterében legtöbbször egyszerű elesés szerepel. A csípőtáji törést szenvedő betegek 95 százaléka műtéten is átesik.

    A csonttörések és kezelésük

    A váz- és izomrendszert minden nap érik kisebb-nagyobb sérülések. A zúzódások, horzsolások mindennaposak, emellett pedig az egyik legrettegettebb sérülés a törés (fractura), mely szerencsére ritkán fordul elő az ember életében.

    Álízület - Okok, tünetek, kezelés és megelőzés

    Ha csonttörés után a gyógyulási folyamat elmarad és a csont törtvégei nem forrnak össze, hanem közöttük kóros mozgás marad vissza, akkor beszélünk álízület (pseudoarthrosis (pszeudoartrózis) kialakulásáról. Az álízület többnyire erős fájdalommal és a mozgás korlátozottságával jár együtt. A terápiát az álízület típusának függvényében választják meg, megfelelő kezeléssel jók a gyógyulás esélyei.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA