• Hiány van az alapvető oltóanyagokból Németországban

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Német Gyermekorvosok Szövetségének elnöke kedden nyilatkozatban tiltakozott amiatt, hogy nem állnak rendelkezésre azok az alapvető oltóanyagok, amelyek a csecsemők, illetve gyermekek számára elsődlegesen szükségesek.

    Mindennek az az oka, hogy a brit Glaxo-Smith-Kline gyógyszergyártó cég nem teljesítette szállítási kötelezettségeit arra hivatkozva, hogy az új típusú influenza elleni oltóanyag gyártása felemésztette szinte teljes kapacitását.

    Hirdetések

    A H1N1 védőoltás

    Társadalmi kötelezettségünk, hogy védjük azokat, akiket nem lehet beoltani - mondta a WEBBetegnek Mészner Zsófia, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet főigazgatója. Őszintén a H1N1 vakcináról - Az oltási pánik mellékhatásai >>

    A szövetség elnöke, Wolfram Hartmann szerint szerte az országban hiány van olyan oltóanyagokból, amelyeket egyebek között a diftéria, a mumpsz a szamárköhögés, a kanyaró és a bárányhimlő, továbbá a gyermekbénulás, valamint az influenza különböző fajtái ellen használnak a csecsemők, illetve a nagyobb gyermekek esetében.

    Hartmann élesen bírálta a brit gyógyszergyártó céget, és azt állította, hogy tisztán gazdasági, illetve pénzügyi megfontolásból előnyben részesítette az új influenza elleni oltóanyag gyártását, és elhanyagolta a gyermekekre való odafigyelést.

    A H1N1 vírus elleni oltóanyag gyártása nagyobb profitot eredményezett - figyelmeztetett a szövetség elnöke, aki ugyanakkor óvott a pánikkeltéstől.

    Manipuláció az egész járvány?
    Vannak, akik a háború utáni történelem egyik legnagyobb kommunikációs manipulációját felvetve írnak az eseménysorról.
    Részletek >>

    Az orvosokat azonban arra szólította fel, hogy a jelenlegi helyzetben a legszükségesebb eseteket részesítsék előnyben.

    A súlyos ellátási hiányt kedden elismerte a járványos megbetegedésekkel foglalkozó Paul Ehrlich Intézet is. A brit gyógyszergyártó cég visszautasította a szövetség elnökének vádját. A gyár szóvivője ígérte, hogy hamarosan pótolják a gyártási, illetve szállítási hiányt.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési eszközökön

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?

    Elkezdődött az influenzaszezon

    A megbetegedési mutató átlépte a járványküszöböt, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az országban január 15-21. között az előző hetinél 32,7 százalékkal többen, azaz 16 850 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztálya.

    Rohamosan terjed a kanyaró Ukrajnában

    Az elmúlt tíz napban mintegy kétszázan betegedtek meg, és egy ötéves gyermek bele is halt a fertőzésbe az ország déli részén lévő Odessza megyében.

    Kanyarójárvány - Romániában 38-ra nőtt a halálos áldozatok száma

    Kanyaróban halt meg Romániában egy 2 éves gyermek Suceava megyében, így a kanyarójárvány halálos áldozatainak száma 38-ra emelkedett.

    Megérkezett az influenza elleni oltás a háziorvosokhoz

    Megérkezett az influenza elleni ingyenes védőoltás a háziorvosokhoz, összesen 1,3 millió adag érhető el térítésmentesen - mondta az egészségügyért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján, egy VIII. kerületi háziorvosi rendelőnél.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA