• Immunkezeléssel csökkenthető a fájdalom

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az immunrendszer kezelése jelentősen enyhíti a végtagsérülés vagy amputáció miatt kialakult krónikus fájdalmat; a megállapítás megváltoztathatja a fájdalomcsillapítás eddigi módját - közölték brit kutatók hétfőn.

    A Liverpooli Egyetem orvosai úgy találták, hogy egy dózis intravénás immunoglobulin (IVIG) nagymértékben csökkentette a fájdalmat a vizsgálatban részt vevő, krónikus fájdalommal élő páciensek mintegy felénél.

    Hirdetések

     

     A daganatok okozta fájdalom pusztító hatásai

    Nagy felmérést végeztek európai betegek körében a daganatos áttörő fájdalom mindennapi életre gyakorolt pusztító hatásairól. Bővebben a daganatos betegek fájdalmairól >>

    "A felfedezés várhatóan hatással lesz más, megmagyarázhatatlan krónikus fájdalmak kezelésére is" - mondta Andreas Goebel kutatásvezető.

    Az emberi antitesteket tartalmazó IVIG-et az immunrendszer betegségeinél és a leukémia egyes formáinál alkalmazzák. A szer kiegyenlíti az immunrendszer működését, erősíti a gyenge választ, enyhíti a túlműködést.

    Az Annals of Internal Medicine című szakfolyóiratban most közzétett kutatás során egy dózis IVIG-infúziót kapott 13, fájdalomszindrómával élő ember, akik közel felének jelentősen enyhült fájdalma, és ez a hatás átlagosan öt hétig eltartott, mellékhatást pedig alig tapasztaltak.

    A későbbiekben esetleg otthonukban is megkaphatják a szert a rászorulók, illetve más eredetű fájdalmaknál is kipróbálják alkalmazását a kutatók.
     

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt


    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    A derékfájás (lumbágó) - Hogyan előzheti meg és mit tehet ellene?

    A lumbágó, azaz köznapi nevén a derékfájás, a 20-50 éves korosztályban minden harmadik-negyedik embert érintő betegség, ezáltal a leggyakoribb mozgásszervi megbetegedésnek számít.

    Van esély a szürkehályog megelőzésére?

    Lassan, fájdalom nélkül, de jelentősen romlik a látás - ki kívánná ezt magának? A szürkehályog kialakulásával a szemlencse bizonyos fokig vagy teljesen elszürkülhet. Mintha a beteg felvett volna egy piszkos szemüveget. A homályos látás mellett nő a fényérzékenysége is. Lehetséges, hogy bizonyos vitaminok hiánya hozzájárul ehhez? Az okokat és megelőzési lehetőségeket Dr. Bezzegh Attila laboratóriumi szakorvossal jártuk körbe.

    A helyes testtartás jelentősége: a fájdalom elkerülhető

    Bármilyen hihetetlenül is hangzik, a gerinc- és mozgásszervi problémák túlnyomó része a helytelen testtartás következtében, az izomegyensúly megbomlása miatt alakul ki.

    Tünetek, amikkel orvoshoz kell fordulni

    Számtalan olyan súlyos vagy nem túl súlyosnak látszó tünettel szembesülhetünk, amelyek megjelenése esetén tanácsos minél hamarabb orvoshoz fordulni. Melyek ezek?

    Lelki háttere is lehet a krónikus fájdalomnak gyermekeknél

    Krónikus fájdalomnak az állandó vagy gyakran visszatérő, legalább három hónapja fennálló fájdalmat nevezzük. A gyermekháziorvosok gyakran találkoznak látszólag ismeretlen eredetű fájdalommal rendelkező, rendszeresen visszajáró betegekkel. A diagnózis legtöbb esetben az alapos kivizsgálások vagy szakorvosi konzultáció után sem állapítható meg.

    Fájdalmas ízületi kopás: gyakoribb, mint gondolná

    A csontok és az ízületek korral járó elhasználódása miatt a mozgás, a sport sokszor fájdalommal járhat. Ha nem figyelünk oda a fájdalom figyelmeztető jelére, annak akár mozgásképtelenség is lehet a következménye.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA