• Hazamehet a tűvel teleszurkált gyerek

    Szerző:
    WEBBeteg

    Várhatóan pénteken hazaengedik a kórházból azt a két éves gyermeket, akibe nevelőapja szúrt bele több tucatnyi tűt Brazíliában. A rendőrség a 30 éves férfin kívül annak szeretőjét gyanúsítja a rémtettel.

    Egy hónapos kórházi ápolás, és több operációt követően várhatóan pénteken hazaengedik azt a két éves kisfiút, akibe egy hónapon át 32 tűt szurkált bele a nevelőapja. Az egész világot megrázó esetre decemberben derült fény, amikor a rendkívül rossz állapotban lévő gyermeket kórházba szállították, és a röntgenfelvételeknek köszönhetően láthatóvá váltak a fémdarabok a testében.

    Hirdetések

     Ötven tűt találtak a gyermek testében 

    A röntgen 50 varrótűt mutatott ki a kétéves kisfiú testében, az egyik például kilyukasztotta a tüdejét is. Az orvosok képtelenségnek tartották, hogy a gyerek nyelte le a tűket, ezért értesítették a rendőrséget. 
    Hogyan kerültek a tűk a gyerek testébe? >>

    A gyermeken azóta három operációt hajtottak végre, amelyek során a legveszélyesebb szervei - a tüdői, szíve és a mája - környékéről eltávolították a tűket.

    Öt fém még mindig benne van. Az orvosok ezeket majd később szedik ki belőle, de ahhoz már nem kell a kórházban feküdnie.

    A fiú 30 éves volt nevelőapja azóta is őrizetben van, ahogy tettestársa is, aki a férfi szeretője volt. A rendőrség szerint együtt követték el a kínzást, amellyel a gyermek anyján akartak bosszút állni.

    A hatóságok mindkettőjüket gyilkossági kísérlettel vádolják.

    Orvosi érdekességek

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    Címkék: Gyerek, Tű,
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Tippek iskolakezdéshez - Hogy könnyebb legyen az első nap

    Az iskolakezdés mind a gyerekek, mind a szülők számára kihívást jelent. Adunk néhány tanácsot, hogy megkönnyítsük az első napokat.

    Kismotor, háromkerekű, roller: Miért jó a gyerekeknek?

    Előbb vagy utóbb szinte minden gyerek megtanul biciklizni. Mindegy, hogy négy-, három-vagy kétkerekű, nagyszerűen megfelelnek a gyerekek mozgásigényének levezetésére és koordinációs készségük fejlesztésére.

    Hagyományos gyerekjátékok előnyei

    A mai világban a legtöbb szülő fontosnak tartja, hogy a gyereke már piciként megismerkedjen a digitális világgal. A táblagépek viszont nem helyettesítik a hagyományos játékokat. Azoknál a gyerekeknél, akiknél kimarad vagy minimálisra csökken a formai játékok használata, iskoláskorban nemcsak matematikai, de kommunikációs nehézségek is jelentkezhetnek. Fontos, hogy az évszázadok óta bizonyítottan fejlesztő valós formai játékokkal is fejlesztve legyen a gyerek. A gyerekek számára a játék egyben taneszköz is, és az első években szinte mindent tapasztalás és mozgás útján tanulnak meg.

    Cukorbeteg gyermekek gondozása

    A gyermekkori cukorbetegség nagyobb részben inzulinhiányon alapuló, ún. 1-es típusú diabetes. Ilyenkor az elpusztult inzulintermelő sejtek nem képesek feladatuk ellátására. Ez súlyos anyagcsere-összeomláshoz vezet, ha nem vesszük időben észre a tüneteket, és nem kezdjük meg a gyermek kezelését. Ennek három alappillére van, a diéta, az inzulinkezelés és a helyes életmód.

    Amikor a székrekedésnek lelki okai vannak - Az orvos válaszol

    "Kislányom (3 éves) egy éve küzd székrekedéssel, amihez több ok is vezethetett. Egyrészt dackorszak, azaz tiltakozás az ellen, amit én fontosnak tartok, másrészt kistestvére született. Mit tegyek?" A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Tegyük biztonságossá otthonunkat a gyermekek számára!

    A gyermekeket ért balesetek több mint fele otthon történik. A kicsik két- és hároméves koruk között vannak a legnagyobb veszélyben.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA