• A debreceni különleges mentők is kutatnak majd Haitin

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Magyar Köztársaság hivatalos mentőcsapata is napokon belül útrakel Haitire, csütörtök délben indulnak New York-on keresztül.

    A DEKOM (Debreceni Egyetem Különleges Orvos-és Mentőcsapata) kilenc fővel indul útnak, hét orvos és két ápoló fogja elvégezni a munkát. A dr. Késmárky András vezette csapat ezúttal mentőkutyát nem visz, gyógyítani és ápolni mennek.

    Hirdetések

      Debreceni orvosok szívvel-lélekkel 
    Van Debrecenben egy orvoscsoport, amely nem elégszik meg a hagyományos értelemben vett gyógyítási tevékenységgel. Ők a DEKOM, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja.
    A kezdetek >>
    Magyarországon egyedülálló, hogy egy orvosi egyetem saját mentőcsapatot működtessen. Ebben az esetben is a DEKOM mellé álltak. Az előzetes tervek szerint tíz napot fognak kint tölteni, Késmárky András információi szerint 50 ezer fő a halálos áldozat, 3 millió a sérült. Az ő feladatuk lesz az alapellátás biztosítása, felállítják a sátorkórházat és aztán átadják az utánuk jövőknek.
    Várhatóan pénteken kezdhetik meg a munkát.

    A kedden történt földrengés rengeteg áldozatot követelt, a szigetország fővárosában teljes a káosz. A főváros, Port-au-Prince romokban hever, sok az utcán fekvő halott és a sebesült.

    Rengeteg felszerelést visznek, többek között EKG-t, ultrahangot, gyereket és felnőttet is el tudnak majd látni. Az út költsége körülbelül 5 millió forint lesz, amit a Magyar Telekom ad a csapatnak, ehhez a csapat is hozzáteszi a saját forrásait.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A cég hisz abban, hogy egy politikától, vallástól független szervezet is tud jelentős sikereket elérni.

    A DEKOM már bizonyított: a katasztrófamentésben jelentős gyakorlatra tettek szert az indonéziai földrengés, az indonéziai szökőár, a pakisztáni földrengés áldozatainak mentésekor, ellátásakor. A burmai katszatrófa idején csak őket engedték be a területre.

    (WEBBeteg/Czibere Anikó)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Mennyit tud a vitaminhiány tüneteiről? Tudásteszt

    Hiánybetegségek akkor alakulhatnak ki, ha a szervezet kevesebb vitaminhoz, nyomelemhez jut, mint amennyire szüksége van. Egészséges életmód mellett ennek veszélye csekély, ám mai rohanó és stresszes világunkban bárkivel előfordulhat, hogy túlhajszolja magát, kimerül, és szervezete tartalékai nem elegendőek a vitaminigény fedezésére. Ön tudja, milyen tünetekkel járnak a hiánybetegségek?

    A vaspótlás lépcsőfokai

    Mire a vashiány diagnosztizálásra kerül, gyakran hosszú idő telik el, mivel a tüneteket a beteg legtöbbször másnak tudja be. Pedig, ha nem kezelik még idejében, úgy a hiány egyre fokozottá válik, mely komolyabb kezelést igényel. Hogy melyek a vaspótlás lépcsőfokai, azt dr. Szélessy Zsuzsanna, a Trombózisközpont hematológus főorvosnője válaszolta meg.

    Hogyan válthatja ki családtagja gyógyszereit az e-recept bevezetése után?

    Nem jár el jogszerűen az a patika, amelyik nem ad ki papír alapú vényre vagy a felírási igazolásra egy gyógyszert a beteg hozzátartozójának - hangsúlyozta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

    Mennyi a napi kalciumszükséglete? Mutatjuk!

    A kalcium számos fontos élettani folyamat nélkülözhetetlen szereplője, biztosítja az izom- és idegsejtek ingerelhetőségét, és szerepet játszik a véralvadásban, a szívműködésben és a vérnyomás szabályozásában is. A szervezetben lévő kalcium 99 százaléka a csontokban és fogakban található.

    Magyar orvoscsapat Indonéziában

    Az indonéz állam kitüntetését vehette át Dr. Késmárky András, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma a Különleges Orvos- és Mentőcsoport (DEKOM) elnöke Mangashi Sihombing nagykövettől.

    Debreceni orvosok - Szívvel-lélekkel

    Van Debrecenben egy orvoscsoport, amely nem elégszik meg a hagyományos értelemben vett gyógyítási tevékenységgel. Ők a DEKOM, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA