• A szépség igenis mérhető

    Szerző:
    WEBBeteg

    Kanadai tudósok megfejtették a szépség titkát. Elméletük szerint nem az egyénenként változó ízlés dönt arról, hogy egy arcot vonzónak találunk-e vagy sem. A magyarázat tiszta matek: a szemek, illetve a száj és a fülek közötti távolság a magyarázat mindenre.

    „Doktor úr, nem tudná két centivel arrébb tenni a füleimet?” Az elsőre szokatlannak tűnő kérdés a közeljövőben akár valósággá is válhat.

    Hirdetések

    A szépészeti beavatkozások terén új dimenziót nyithat torontói tudósok felfedezése, amely szerint az, hogy valakinek az arcát szépnek találjuk-e, nem a szemlélő egyéni ízlésétől függ, hanem nagyon is az arc gazdájának „arcberendezésétől”.

    Pontosabban fogalmazva: a szemek, illetve a száj és a fülek közötti távolság játssza a főszerepet a vonzerő szempontjából. A kanadai kutatók kísérletükben számos arcot ábrázoló fotót manipuláltak: megváltoztatták a fotón szereplők szájának az orrtól, illetve a fültől való távolságát, ám a beavatkozás a fotóalanyok alapvető arcvonásait nem érintették.

    Mindezek után arra kérték a gyanútlan résztvevőket (akik nem egyeztek meg a fotókon szereplőkkel), hogy egy több fokozatú skála segítségével pontozzák le, mennyire tartják szépnek a képeket látható arcokat. A „pontozóbírók” azokat a fotókat találták a legvonzóbbnak, amelyeken a 36/49-es „arany középút-arány” érvényesült.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A képek akkor kapták a legtöbb pontot, ha a száj és a szemek közötti távolság az egész arc hosszának pontosan 36 százalékát tette ki (az álltól a homlok tetején, a haj kezdetéig mérve). Vízszintes síkon pedig az számít a legelőnyösebbnek, ha a szemek közötti távolság 46 százaléka a fültől fülig terjedő hossznak.

    „A tanulmány arra is magyarázatot ad, miért is fordulhat elő az, hogy ugyanaz az arc az egyik hajviselettel kifejezetten szép, míg egy másik fazonnal egyáltalán nem vonzó. A frizura ugyanis, még ha a fülek közötti távot nyilvánvalóan nem is befolyásolja, optikailag hozzájárulhat, hogy másképpen lássuk a dolgokat” –magyarázza Kang Lee, a tanulmányt jegyző kutató.

    (WEBBeteg - K. J. forrás: fitforfun.de, lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Több mint TestŐr előzetes

    Az ókori egyiptomiak társadalmi státusként viselték a parókát, a Római Birodalomban már divatcikk volt. Milyen az ideális XXI. századi hajpótlás? Megmutatjuk!
    Apró hámsérülések segíthetnek a bőr fiatalításában és a plasztikai műtétek kiváltásában. Kipróbáljuk!

    Hogyan történik a szemhéjplasztika?

    A szemhéjplasztika egyre népszerűbb plasztikai sebészeti eljárás napjainkban. Megfizethető, nem jelent nagy fizikális terhelést a beteg részére, akár helyi érzéstelenítésben is elvégezhető.

    Kiszakadt mellimplantátumok

    Gyártmánytól függetlenül mindegyik mellimplantátum kiszakadhat, ez mindig előfordulhat, az viszont nagyon valószínű, hogy a PIP nem megfelelő töltőanyagot használt az utóbbi időben - mondta Erdős Judit plasztikai sebész csütörtökön az MTI-nek.

    Férfiak a plasztikai sebésznél

    A ráncfelvarrás, a botox-kezelés, az orrplasztika és a zsírleszívás már az erősebb nem képviselői között is hódít.

    A zsírsejtből nyert őssejtek előnyei

    A zsírsejtekből nyert őssejteket kiválóan fel lehet használni a plasztikai sebészet területén és a szövetek helyreállításakor. A Cell Transplantation című folyóirat két tanulmányt jelentetett meg a témában.

    Mennyibe kerül egy plasztikai beavatkozás?

    A XXI. században az esztétikai plasztikai sebészetben gyakoribbá válnak a rövid ideig tartó, úgynevezett lunchtime műtétek, mint a botox-kezelések, a mezo-terápia és a különböző lézeres kezelések.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA