• A helyes kézmosásra tanította a gyereket Farkasházi Réka

    Szerző:
    WEBBeteg

    Csütörtökön a debreceni Lilla téri Általános Iskolában Farkasházi Réka színésznő, mint kétgyermekes anyuka, az iskola tanulóinak és a sajtó képviselőinek megtanította a helyes kézmosás lépéseit.

    A programot szervező JohnsonDiversy Magyarország Kft. az ország öt általános iskolájába látogatott el, ahol Farkasházi Réka segítségével bemutatták a kézmosás lépéseit és felhívták a figyelmet a kézhigiénia fontosságára is.

    Hirdetések

    A helyes kézmosásra tanította a gyerekeket Farkasházi RékaDr. Csuth Ágnes, a WEBBeteg.hu orvos szakértője felhívta a figyelmet arra, hogy hétköznapi életünk során számtalan kórokozóval érintkezünk, melyek közül a legtöbbet kezünk segítségével adunk át másoknak és juttatjuk saját szervezetünkbe. Hangsúlyozta, azért is különösen fontos a gyerekeknek megtanítani a helyes kézmosást, mert zárt közösségekben a gyerekek nagyon könnyen terjesztik a különböző fertőzéseket, és ők vannak a legjobban kitéve a H1N1 vírussal való megfertőződés veszélyének is.

    Lehetőség szerint minél többször mossunk kezet, vagy ha erre nincs módunk, legyen nálunk fertőtlenítő törlőkendő - zárta mondandóját Dr. Csuth Ágnes.

    (WEBBeteg)

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    A helyes kézmosás alapjait már a gyermekkorban el kell sajátítani

    Munkahelyen, intézményekben és otthon egyaránt kiemelten fontos a kézhigiénia.

    Kézmosás világnapja 2014 - 20 másodperc az egészségért

    Október 15. a kézmosás világnapja. Ezt hallva elsőre bizonyára sokan megvonják a vállukat, hogy miért is érdemes egy ilyen mindenki számára egyértelműnek gondolt tevékenységről beszélni.

    H1N1 - Már két halálos áldozat Romániában

    Kettőre nőtt kedden Romániában a H1N1-es típusú influenza idei halálos áldozatainak száma; a második áldozat egy 29 éves nő volt.

    H1N1 - Az elhízottakra veszélyesebb

    Az elhízottak esetén nagyobb elővigyázatosság szükséges bármilyen influenzafertőzés kialakulása esetén – olvasható a Clinical Infectious Diseases legfrissebb számában.

    Influenza: Kapható lesz három komponensű oltóanyag

    Egyértelmű szakmai konszenzust ígért az őszi-téli influenza-helyzet kapcsán az egészségügyért felelős államtitkár. Szócska Miklós a parlament egészségügyi bizottságának szerdai ülésén úgy fogalmazott, az idei szezonra ugyan "nem kiáltanak farkast", de felkészültnek kell lenni.

    Influenzaszezon - A kismamák oltását ajánlják

    Az influenzaszezon közeledtével a kismamák és a gyermekvállalást tervezők influenza elleni oltásának fontosságára figyelmeztetnek a szakemberek. A betegség a terhesség ideje alatt komoly, akár halálos szövődményeket is kiválthat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA