• Új szer a szívritmuszavar kezelésére?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Mióta létezik az EKG görbét folyamatosan, 24-órán keresztül fölvevő készülék, azóta tudjuk, hogy időnként kihagyó szívműködés, egy-egy szabálytalan szívütés mindenkinél előfordul.

    Az Európai Unió gyógyszerbizottsága, a Londonban működő EMEA tíz év után először engedélyezett a leggyakrabban előforduló szívritmus zavarban szenvedő betegek számára fontos, új gyógyszert, így a dronedaron készítmény az EU valamennyi országában forgalomba kerülhet.

    Hirdetések

    Mióta létezik az EKG görbét folyamatosan, 24-órán keresztül fölvevő készülék, azóta tudjuk, hogy időnként kihagyó szívműködés, egy-egy szabálytalan szívütés mindenkinél előfordul. Az viszont már betegség, ha a szív nem egyenletesen, ritmusosan dobog, hanem teljesen összevissza működik.

    Optimális vérnyomás kalkulátor
    Számolja ki, mennyi lenne az ideális vérnyomása! Optimális vérnyomás kalkulátor!
    Ilyenkor a szív felső ürege, a pitvar folyamatosan remeg, fibrillál, ezért az egész szív kiesik a ritmusból. Ez a kor előrehaladtával mind gyakoribb, és becslések szerint Európa területén mintegy 4,5 millió ember szenved pitvarfibrillációban.

    Megfelelő gyógyszerekkel ez egyensúlyban tartható, de mindenképp állandó gondozást, kezelést igényel.

    A korábban alkalmazott tabletták sokat segítettek ezeken a betegeken, de előfordultak mellékhatások és a gyógyszerelés eredményességén is volt javítani való. A kutatók évek óta dolgoztak olyan készítmény előállításán, mely hatásosabb és biztonságosabb az eddigieknél.

    A tesztelés eredményei

    A dronedaron tablettát a mai követelmények szerint, igen részletesen és gondosan vizsgálták. Átlag harminc hónapon át szedték a pitvarfibrilláció miatt kezelt betegek a készítményt, amit a jelenleg legjobbnak tartott gyógyszereléshez adtak hozzá.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A nemzetközi gyógyszertanulmányokat egy időben 37 országban végezték, négyezernél több szívbeteg kapta a vizsgálati gyógyszert. A dronedaron tabletta hatásosnak bizonyult: az így kezelt betegek a megfigyelési idő alatt sokkal ritkábban kerültek ismét kórházba, mint a korábbi gyógyszereket szedő emberek.

    Az új gyógyszer az ilyen betegek életkilátásait is javította, ugyanakkor azok a kellemetlen mellékhatások, melyek megnehezítették az eddigi kezelések folytatását, a dronedaron szedése mellett ritkán fordultak elő.

    "Az EU engedélyezés jó hír betegnek és orvosnak egyaránt, hiszen ebben a 27 országban a szívritmus-zavarok miatti kórházi felvételek egyharmadában pitvarfibrilláció a diagnózis" - mondotta Stefan H. Hohnloser német professzor, aki a legutolsó nagy vizsgálatot vezette.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Klinikai vizsgálatok: elsődleges szempont a vizsgált betegek biztonsága

    A klinikai vizsgálatok alkalmával lehetősége van a betegnek új hatóanyagok, új gyógyszerek ingyenes kipróbálására, amely különösen a nehezen gyógyítható, súlyos betegségek esetén fontos, mert előfordulhat, hogy ez lehet a beteg egyetlen reménye. Nagyon fontos, hogy akkor vállalja a vizsgálatban való részvételt, ha megfelelően tájékoztatták.

    A fogamzásgátló tabletták hatékonyságát befolyásoló tényezők

    Napjainkban az alacsony hormontartalmú, korszerű fogamzásgátló tabletták széleskörűen elterjedtek, használatuk egyre korábbi életkortól kezdődik. Ugyanakkor a hölgyek anyagi boldogulásuk, karrierjük felépítése érdekében egyre későbbi életkorban vállalnak gyermeket. A tablettaszedési időszak tehát egyre hosszabbodik. Ezért különösen fontos azon tényezők ismerete, amelyek a fogamzásgátlók hatékonyságát hátrányosan befolyásolhatják.

    Hogyan utazzon gyógyszereivel?

    A gyógyszerekkel való utazás - még ha vényköteles készítményekről is van szó - nem olyan egyszerű. Cikkünkből megtudhatja, hogyan utaztathatja gyógyszereit legálisan, bármi is legyen az úti cél.

    Ön betartja? A gyógyszerszedés szabályai

    Nem véletlen, hogy a gyógyszerek nagy része csak orvosi vényre adható ki. Nem mindegy ugyanis, hogy egy adott hatóanyag milyen formában jut be a szervezetbe, illetve nagyon fontos az adagolás módjának szakszerű meghatározása is: az orvos által előírt alkalmakkor, a megadott mennyiséget a megadott módon kell bevenni.

    Sok betegségnél lehet segítség a plazmaadás

    A vérplazmaadás olyan gyógyszerek előállítását teszi lehetővé, amik a vérzékenységben szenvedő vagy az immunhiánnyal született betegek életét segítik. A plazmaadás során a vér alakos elemeit visszaadják a donornak, és a saját plazmát 72 óra alatt pótolja a szervezet.

    Milyen hibalehetőséget rejt magában a gyógyszerlista hiánya, ha a beteg eszméletlen?

    Rendszerint egy hétköznapi orvosi vizsgálat során is értékes percek telnek el azzal, hogy az orvos megpróbálja kideríteni, betege milyen típusú gyógyszereket, milyen gyakran és mekkora dózisban szed. Még inkább értékessé válik az idő, ha ez a feladat vészhelyzetben, elsősegélynyújtás közben hárul az orvosra.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA