• Gyaloglás és élethossz - Aki lassan jár, hamarabb hal meg?

    Szerző:
    WEBBeteg

    A BMJ legutóbbi számában megjelent tanulmány szerint az idősebb emberek általános egészségi állapotát jelzi járásuk sebessége. Az öt éven át tartó követéses vizsgálatban három francia városban összesen 3200 idős, 65 és 85 év közötti férfi és nő vett részt.

    Az idősebbek számára a lassú járás nem csak azt jelentheti, hogy később érnek el céljukhoz, hanem azt is, hogy háromszor nagyobb valószínűséggel halnak meg szívproblémák miatt, mint a gyorsléptűek - derül ki francia kutatóknak a British Medical Journal című szaklapban megjelent beszámolójából.

    Hirdetések

    Szív- és érrendszeri betegségek - Ön mennyire veszélyeztetett?
    Töltse ki tesztünket, és megtudhatja, hogy mivel és mennyire terheli szívét és érrendszerét! A válaszokból kiderülhet, hogy Ön mennyire veszélyeztetett!
    Töltse ki Szív- és érrendszeri tesztünket! >>
    A BMJ legutóbbi számában megjelent tanulmány szerint az idősebb emberek általános egészségi állapotát jelzi járásuk sebessége.

    Az öt éven át tartó követéses vizsgálatban három francia városban összesen 3200 idős, 65 és 85 év közötti férfi és nő vett részt.

    Az 1999-es kezdeti felmérésben az önkéntesek járásának sebességét is megmérték: olyan gyorsan kellett végigmenniük egy folyosón, ahogyan csak bírtak.

    A követés öt éve alatt 209 páciens halt meg; 99-en rákban, 59-en szívbetegségekben, 53-an pedig fertőzésektől vagy egyéb ok miatt.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A legkisebb - férfiaknál 5,5 kilométer/óra, nőknél 4,8 kilométer/óra alatti - sebességgel haladó, alsó harmadba tartozó csoportban a halálozási arány 44 százalékkal magasabbnak bizonyult, mint a másik két csoport átlaga.

    A szív- és érrendszeri betegségek miatti halálozás pedig 2,9-szer volt magasabb a leglassabb harmadnál, mint a gyorsabbaknál.
    A többi betegségtípusnál nem tapasztaltak a kutatók összefüggést a járás sebessége és a halálozási arány között.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Fogyókúra - Nem mindegy, melyik mozgásformát választjuk!

    A fogyókúrának és az életmódváltásnak fontos része a fizikai aktivitás. Nem mindegy azonban, hogy hogyan mozgunk! A rosszul megválasztott sportolással sokan kifejezetten ártanak szervezetüknek.

    6 indok a gyaloglás mellett

    A tavasz a legideálisabb idő arra, hogy kimozduljunk a zord tél és a teljes tétlenség után a szabadba. Egy frissítő és egészséges gyaloglás erre a legalkalmasabb megoldás, amennyiben a cél egy természetes és kímélő mozgásforma. Cikkünkben a rendszeres gyaloglás előnyös hatásairól olvashat.

    6 ízületkímélő tipp

    Az ízületi fájdalom megnehezíti a mindennapokat, a sportolóknak pedig át kell gondolniuk, mit és mennyit edzhetnek. A nyak, a derék, a váll, a térd vagy az ujjak ízületeinek fájdalma csökkenthető, és az okok is kezelhetők.

    Élet a halál előtt

    Örvendetes, hogy hazánkban nő a születéskor várható élettartam. Az 1990-ben még 66,1 éves országos átlag, 2014-re 78,9 évre emelkedett. Nem közömbös azonban, hogy a hosszabb életet milyen állapotban, milyen aktívan töltik el az emberek, illetve hogy életük mekkora részében szorulnak esetleg segítségre.

    100 évig élni nem életmód, csupán szerencse kérdése

    A rendszeres mozgás, mérsékelt alkoholfogyasztás, és a körültekintő étkezés semmivel nem javítja a magasabb életkor elérésének esélyét. - állítják amerikai kutatók.

    Sportolás ötvenes éveinkben

    Ötvenes éveinkben az egészség megőrzését, a harmónia megteremtését jelenti a mozgás, a sportos életmód. Akár életünk része volt eddig a sport, akár nem, mindenképpen érdemes mindennapjaink részévé tenni.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA