• Káros-e az elektroszmog?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Napjainkban egyre gyakrabban hallhatunk az elektroszmog fogalmáról, és számtalan egymástól eltérő véleménnyel találkozhatunk azzal kapcsolatban, hogy van-e egészségkárosító hatása vagy nem kell tartanunk a technika rohamos fejlődésének következményeitől.

    Elektroszmognak az elektromos és mágneses terek-, valamint a radiofrekvenciás sugárzások által, a szervezetet érő terheléseket nevezzük.

    Hirdetések

    Az elektromágneses sugárzásoknak, azaz az elektromos és mágneses tereknek, természetes úton létrejövő formáit és mesterségesen generált típusait különböztethetjük meg.

    Az elektromágneses sugárzás természetes forrása például a vihar, a Nap, a Föld, a csillagok, míg a mesterséges elektromágneses sugárzást az elektromos berendezések, hírközlés eszközei, elektromos vezetékek, váltóáramforrások bocsájtják ki.

    A biológiai és kémiai folyamatok irányítója

     

    Veszélyes-e a mikrohullámú sütő?
    A mikrohullámú sütőben elkészített élelmiszer ugyanolyan ízletes, mint bármely más módszerrel készült étel, ráadásul sokkal több vitamin, ásványi-és tápanyag marad benne, mint a hagyományos főzés során. Mindezek ellenére veszélyes is lehet, ha nem a megfelelő módon használják.
    Veszélyes-e a mikrohullámú sütő?>>

    Az élő szervezet sejtjei valójában elektromágneses irányítás alatt állnak. A természetben jelen lévő 0.1 – 100 Hz frekvenciasávba eső elektromágneses hullámok, szabályozzák a testben végbemenő biológiai és kémiai folyamatokat.

    Ebben a tartományban mozgó hullámokat hoznak létre a viharok, földrengések vagy a Föld mágneses tere, de háztartási gépek is ilyen frekvenciájú elektromágneses hullámokat keltenek.

    Szervezetünk nagyon érzékeny az elektromágneses tér változásaira, gondoljunk csak a fronthatások által okozott rossz közérzetre, vagy az időjárástól függő hangulatváltozásokra, melyek magyarázata a légköri elektromosság változásaiban keresendő.

    Az elektroszmog szervezetre gyakorolt káros hatása egyre inkább bizonyított. A viták a behatás mértékéről és időtartamáról folynak, ugyanis az még nem tisztázott tény, hogy milyen mértékű sugárzás és milyen időtartamban szükségesek ahhoz, hogy a szervezetben károsodás lépjen fel.

    Milyen káros hatásokkal kell számolni?

    A Wi-fi allergia 
    Szinte lehetetlen olyan helyet találni, ahol nincs már manapság wi-fi. A wi.fi ugyanazt a típusú elektromágneses hullámot használja, mint amit a mobiltelefonok, a Tv és a rádióadások.
    De vajon káros is az egészségre a Wi-fi? >>

    Attól függően, hogy milyen frekvenciájú elektromos sugárzás éri a szervezetet, bekövetkezhet a testhőmérséklet emelkedése.

    A tartós behatás esetén több tanulmány által is igazolt egészségkárosító zavar alakulhat ki: alvászavarok, ingerlékenység, szív- és érrendszert érintő betegségek, ismétlődő megbetegedések, meddőség léphetnek fel.

    Napjainkban a technika rohamos léptékű fejlődése következtében, sajnos már akaratunktól függetlenül is ki vagyunk téve a mesterségesen generált elektromágneses hatásoknak.

    Hogyan védekezhetünk?

    Egészségünk megőrzése és a környezetünk védelme érdekében legoptimálisabb, ha azon helyiségekben, ahol a legtöbb időt töltjük, lehetőség szerint, mellőzzük az elektromos berendezések jelenlétét.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Ha mégis ilyen eszközöket helyezünk el az alvóhelyiségben, gyerekszobában helyesen cselekszünk, ha a berendezéseket csak a használat idején tartjuk bekapcsolt üzemmódba, és éjszakára nem hagyjuk még készenléti helyzetben sem, áramtalanítjuk azokat.

    A mikrohullámú sütő használatakor ne tartózkodjunk a sütő közvetlen közelében, ha sérült a borítása, nem tökéletes az ajtó záródása, ne használjuk a tovább.

    A mobiltelefon használatát csökkentsük a szükséges minimumra, azonban, ha ez nem lehetséges, mert például munkaeszközként funkcionál, headset használata javasolt.

    (WEBBeteg - Dr. Borsi Lieber Katalin)

    Legutóbb frissült:
    Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
    • WEBBeteg.hu
   • Legfrissebb cikkek
   • Önök ajánlották
   • "Depis vagyok"

    Nem igaz, hogy a magyar depressziós nép, legfeljebb az, hogy rosszul működik az önértékelési képessége.

    Terhességi panaszok

    A várandósságnak kevésbé ismert jele és velejárója is vannak, melyeket megpróbáltunk összeszedni.

    A vérszegénység tünetei

    Milyen tünetek esetén gondoljunk vérszegénységre? Jelek, melyek alapján felmerülhet a betegség gyanúja.

    A lábgomba kialakulása

    A gomba a talp bőrén és a lábujj közötti részek nedves zugaiban telepszik meg. Kik fertőződhetnek meg legkönnyebben?

   •  

    Hozzászólások (6)
    Írta: Szakmajer Tiborné
    Az elektroszmog nem a készülékek általi sugárzás, hanem az elektromos hálózatban generált vagy véletlenszerű túlfeszültség okozza az egészségkárosodást.Ezek akkor károsak, mikor a töltőre dugott mobillal telefonálunk. A számitógép, laptop pedig földeletlen konnektor használatával károsit. A lakásokban kellene keresni,de főleg az önkormányzati lakások vizsgálatát kellene elvégezni. Elővételi jog stb. Akkor nem a sötétben tapogatóznának és nem kellene évtizedes kutatás. Én a saját bőrömön tapasztalom most már másodszor. Nem a pszichiátriára kellene elvitetni az embereket, mert egy darabig nem kimutatható a káros elektromos kisugárzás vizsgálatát kellene az államnak finanszíroznia. Ja és nem a dohányzásra kell mindent ráfogni.2012 Január 5-é Ekkor költöztük be a két lányommal. Betegségeim az óta: Kezdődő Máj nagyobbodás, majd máj nagyobbodás.m először csak a jobb vesémben cyszta majd mind kettő el cysztásodott, 2015 januárban össze estem az intenzív szédüléstől, majd az év vége felé elmentem az angiologiára, ott meg állapították, hogy vénás elégtelenség van mindkét lábaimban vénás keringési zavar, idegrendszeri károsodás. 2016 februárban pedig a szemészeten állapították meg a szem duzzanatot. mi ez ha nem a káros elektromos kisugárzás hatása. Meg generálnak időnként magas vérnyomást és szívritmuszavart is. Ezt a jelenséget nem lehet nem észrevenni. Állandó bizsergés a talpamban zsibbadás, enyhe vagy iszonyú görcsök. Vagy id állandó gyulladásban van a szervezetem.

    Írta: Csilla
    Érdeklődnék tud-e valaki olyan helyet ahol az emberben lévő elektroszmog értéket meg lehet mérni valamilyen műszerrel. Sajnos 1 hónapja ilyen jellegű tüneteim vannak az új munkahelyemen.

    Írta: Elizabeth
    Velünk már egyszer előfordult, az elektroszmoggal való direkt egészség kárósítás. Még a fiamra sem voltak tekintettel, csak a jogtalan haszonszerzés lebegett az elkövetök előtt. Ugyan is ha valaki túl sokat tud akaratlanul is a szomszédjáról, vagy önkormányzati lakásban lakik, a lakástulajdonos szomszédnak elővételi jogai vannak, ha sikerül elüldözni vagy éppen a pszichiátrián próbál bolondnak nyilváníttatni vagy akár meg ölni. Nincs bizonyíték, ki gondolná, hogy ilyesmi előfordulhat.A pszichiáter meg előszeretettel kínozza tovább a gyógyszereivel a sértetteket.Most hasonló cipőben járok csak most két gyerekről is szó van.

    Lapozzon a hozzászólások között!