• Az Omnivest befejezte az idei szezonális vakcina gyártását

    Szerző:
    WEBBeteg

    A világ valamennyi oltóanyaggyártója, így az Omninvest is befejezte az idei szezonális vakcina előállítását. Egyrészt azért, mert most a H1N1 elleni szérum gyártása a feladatuk, másrészt azért, mert a technológia gyors visszaállítása szinte lehetetlen.

    Az Omninvestnél nem fogják újrakezdeni idén a hagyományos influenza elleni oltóanyag gyártását, miután átálltak a H1N1 elleni vakcina előállítására – erősítette meg Falus Ferenc országos tiszti főorvos vasárnapi nyilatkozatát Németh Zsolt, a pilisborosjenői gyártócég szóvivője.

    Hirdetések

      Az influenza a hideg és száraz levegőt szereti

    Az influenzavírus tovább marad életképes a levegőben akkor, ha az abszolút páratartalom alacsony, állapították meg amerikai tudósok.  Az influenza a hideg és száraz levegőt szereti>>

    Németh Zsolt elmondta, hogy minden év február-márciusa körül rögzítik a cég oltóanyag-gyártási rendjét

    Mivel akkor még senki nem tudta, hogy világjárvány (pandémia) várható, a magyar egészségügyi kormányzat által rendelt 1,3 millió adag – plusz körülbelül 200 ezer ampulla patikai forgalmazásra, illetve tartalékra szánt – szezonális influenza elleni szérum előállítását készítette elő az Omninvest - közölte a szóvivő.

    Hozzátette: noha évek óta hangoztatják, hogy hasznos volna növelni az adagot, a kormány évről évre ennyit kér.

    Mikor gyártják újra a szezonális vakcinát?

    Mindeddig évente átlagosan csupán 50 ezer adag szezonális oltóanyag fogyott el, tehát senkit sem lehet hibáztatni azért, mert a tervezéskor nem látták előre, hogy kitör a világjárvány, és nyomában ugrásszerűen emelkedik a szezonális vakcina iránti igény is - fogalmazott.

    A H1N1 védőoltás
    Társadalmi kötelezettségünk, hogy védjük azokat, akiket nem lehet beoltani - mondta a WEBBetegnek Mészner Zsófia, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet főigazgatója. >>Őszintén a H1N1 vakcináról - Az oltási pánik mellékhatásai
    A világ valamennyi oltóanyaggyártója, így az Omninvest is befejezte az idei szezonális vakcina előállítását. Egyrészt azért, mert most a H1N1 elleni szérum gyártása a feladatuk, másrészt azért, mert a technológia gyors visszaállítása szinte lehetetlen - magyarázta Németh Zsolt.

    Egy termék gyártásának leállítása után a gépsorok tisztítása, takarítása, karbantartása következik, ami sok időt és pénzt igényel. A jövő év elején dől majd el, hogy az egészségügyi kormányzat a pandémiás vakcina gyártásának folytatását kéri-e az Omninvesttől, vagy azt, hogy készüljön fel a 2010-11-es év szezonális influenzája elleni vakcina előállítására – közölte a cég szóvivője.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    Több mint TestŐr előzetes

    Dorongfánknak és botratekercsnek is hívták a 19. században, ma már létezik sós, húsos és vegetáriánus kürtőskalács is.
    A különböző kristályoknak más-más rezgése van, Gájer Bálint kezdődő influenzájára keresett alternatív megoldást csakráinak speciális irányításával.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    Már féléves kortól beadható az influenza elleni védőoltás

    Az influenza súlyos szövődményeinek leginkább kitett, két év alatti kisgyermekeket is be lehet oltani azt követően, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hat hónapos kornál húzta meg az oltás alkalmazhatósági határát.

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési eszközökön

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?

    Még mindig tart az influenzajárvány

    Az influenzajárvány miatt országszerte egyre több egészségügyi intézményben rendelnek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

    Influenza - Egyre több kórházban van látogatási tilalom

    A járvány miatt országszerte egyre több intézményben rendelnek el látogatási tilalmat - derül ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ)adataiból.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA