• H1N1 - Két újabb halott, 30 százalékkal több beteg Magyarországon

    Szerző:
    WEBBeteg

    30 százalékkal, a becslések szerint 16 ezer 700-ra nőtt az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók aránya november 2-8. között a korábbi héthez képest Magyarországon - derül ki az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb jelentéséből.

    Az adatok alapján 28 új esetben igazolták a H1N1 vírus jelenlétét, 10 embert ápoltak kórházban és 2 ember egy 73 éves Csongrád megyei román állampolgár, valamint egy 55 éves Jász-Nagykun-Szolnok megyei lakos meghalt feltételezhetően az újinfluenza következtében. Amennyiben bebizonyosodik, hogy az újinfluenza miatt haltak meg, hétre emelkedik a magyarországi H1N1 áldozatok száma.

    Hirdetések

    Továbbra is válságos állapotban van a kismama
    Továbbra is súlyos állapotban van az az újinfluenzás kismama, akit a szegedi kórház intenzív osztályán kezelnek. A Szegeden ápolt 40 éves kismamát, aki 5 és fél hónapos terhes egy hete szállították kórházba. A várandós nő olyan súlyos kétoldali tüdőgyulladásban szenved a H1N1 vírus miatt, hogy az utolsó hivatalos hírek szerint mélyaltatásban, lélegeztető gépen tartják.
    Az OEK jelentése szerint a betegek 56 százalékát a Közép-magyarországi Régióban, Budapesten és Pest megyében regisztrálták, ezen kívül még Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt magas az orvoshoz fordulók aránya: ezer ember közül 188-an voltak betegek. A fertőzöttek csaknem negyede (24,9 százaléka) 0-14 éves gyermek, kevesebb mint fele (43 százaléka) 15-34 éves fiatal felnőtt volt, a 35-59 évesek aránya 24,6 százalék, míg a 60 éven felülieké 7,5 százalék volt.

    A 28 laboratóriumban igazolt újinfluenzában megbetegedettek közül 3 gyermek, 25 felnőtt volt. A heti influenza A(H1N1)v pozitív esetek: Budapesten (12), Baranya (3), Borsod-Abaúj-
    Zemplén (1), Csongrád (2), Győr-Moson-Sopron (3), Heves (1), Jász-Nagykun-Szolnok (1), Komárom-Esztergom (2), Pest (2), Tolna (1) megyében fordultak elő.

     További cikkek az új influenzáról
   • H1N1 - Kinek kell fizetni az oltásért?  
   • H1N1 és terhesség - Mennyire veszélyes?
   • H1N1 - A súlyos szövődmények felerészben egészséges embereket érintettek
   • A mutáció a jelenleginél súlyosabb lehet?
   • H1N1 - Elsősorban a gyerekek terjesztik, őket oltsák be
   • H1N1 vakcina - Szavatosság és biztonság
   • A hatvan felettiek védettebbek a H1N1 ellen
   • A 45. héten kórházban ápolt 10 újinfluenzás között volt a 2 halott, a 73 éves Csongrád megyei román állampolgár, és az 55 éves Jász-Nagykun-Szolnok megyei lakos. A jelentés szerint a jelenleg vizsgálják a halálesetek okát.

    Az OEK összegzése alapján a 45. héten megerősített 28 új esettel együtt május óta eddig 347 esetben igazolták a H1N1 vírust.

    A 347 beteg közül 78 beteg szorult kórházi ápolásra, és eddig 5 beteg halt meg bizonyítottan pandémiás influenza következtében.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Több mint TestŐr előzetes

    Dorongfánknak és botratekercsnek is hívták a 19. században, ma már létezik sós, húsos és vegetáriánus kürtőskalács is.
    A különböző kristályoknak más-más rezgése van, Gájer Bálint kezdődő influenzájára keresett alternatív megoldást csakráinak speciális irányításával.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    Már féléves kortól beadható az influenza elleni védőoltás

    Az influenza súlyos szövődményeinek leginkább kitett, két év alatti kisgyermekeket is be lehet oltani azt követően, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hat hónapos kornál húzta meg az oltás alkalmazhatósági határát.

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési eszközökön

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?

    Még mindig tart az influenzajárvány

    Az influenzajárvány miatt országszerte egyre több egészségügyi intézményben rendelnek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

    Influenza - Egyre több kórházban van látogatási tilalom

    A járvány miatt országszerte egyre több intézményben rendelnek el látogatási tilalmat - derül ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ)adataiból.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA