• Szívátültetés - Új szívet kapott a 16 éves lány

    Szerző:
    WEBBeteg

    Egy 16 éves lányon hajtottak végre tíz nappal ezelőtt szív transzplantációt a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben - mondta el a Független Hírügynökségnek Ofner Péter, az intézmény főigazgatója.

    Szívátültetést hajtottak végre az orvosok másfél hete egy 16 éves lányon Budapesten. A műtét komplikációmentes volt, a fiatal pedig jól van.

    Hirdetések

     Ki lehet donor? 

    A legtöbb esetben azonban a donor halott, pontosabban agyhalott. Itthon kb. 140 ezer ember hal meg évente.
    A szervátültetés hazai szabályozása>>

    Néhány hétig viszont még biztosan kórházban kell maradnia. Egy 16 éves lányon hajtottak végre tíz nappal ezelőtt szív transzplantációt a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben - mondta el a Független Hírügynökségnek Ofner Péter, az intézmény főigazgatója.

    Mint mondta, a fiatalnak szívizombetegsége miatt súlyos keringési elégtelensége volt, ezért vált szükségessé a műtét.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az operáció gyorsan és komplikációmentesen zajlott le, a lány azóta jól van.

    Ofner Péter szerint minden arra utal, hogy probléma nélkül teljesen felépül.

    Néhány hétig azonban még biztosan bent kell maradnia a kórházban.

    A lány volt a negyedik, akin idén szívátültetést végeztek el Magyarországon, összességében pedig a hetedik, aki átesett ilyen beavatkozáson.

     

     Orvosi érdekességek

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Öt, nagyon drága betegség

    Azt, hogy betegségek kezelése és a kieső munkaerő sok pénzbe kerül, eddig is tudtuk. Nemrégiben az is kiderült, hogy melyik az az öt nem fertőző betegség, amely a legnagyobb pénzügyi terhet jelenti majd a következő 20 évben.

    A hipertónia okozta szövődmények megelőzése és diagnosztikája

    A magas vérnyomás a szív- és érrendszeri betegségek egyik legfontosabb rizikófaktora. A vérnyomás beállítása rendkívül fontos, mert ezzel az érrendszeri betegségek kialakulását késleltethetjük, a fennálló elváltozások romlását lassíthatjuk. Sőt a kialakult célszervkárosodások nagy részét akár vissza is lehet fordítani.

    Fogadja meg, hogy az idén többet és jobban alszik!

    Kevesebbet alszik, hogy többet tanuljon, a vizsgákra készüljön, dolgozzon, hogy feljebb jusson a munkahelyi ranglétrán? Érdemes mérlegelni, mert úgy tűnik, hogy ez a módszer csak rövidtávon vezet eredményre. Idővel az alváshiány következményei miatt fog egyre távolabb kerülni a céljaitól.

    Koleszterinszintre is hatékony lehet a vitamin-visszapótlás

    Ki ne hallott volna már arról, mennyire káros és veszélyes a magas koleszterinszint, különösen az LDL, vagyis a rossz koleszterin szintje? A páciensek többségének koleszterincsökkentő gyógyszert javasolnak, ám ezek sokszor számos mellékhatással bírnak. Van remény ugyanakkor más megoldásra is, ha figyelemmel kísérjük szervezetünk vitaminszükségletét. A kérdéskört illetően szakértőnk, dr. Bezzegh Attila laboratóriumi szakorvos fejtette ki a véleményét.

    Ne késlekedj, válaszd a szíved! - ma van a Szív Világnapja

    Immár 14. alkalommal rendezik meg a Szív Világnapját, melyet minden év szeptember utolsó vasárnapján tartanak. Ezen a napon a szív- és érrendszeri betegségek növekvő gyakoriságára, és az egészséges életmód népszerűsítése mellett a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési lehetőségekre hívják fel a figyelmet.

    Tekerj a szívedért - Szívünk egészsége megér egy napot

    A Szívünk Napja rendezvény egy fantasztikus újítással bővült. Idén a mozgás szerelmesei kerékpárra pattanva ösztönzik a lakosságot, hogy tegyék meg az első lépést szívük egészségért. A kerékpáros felvonuláshoz bárki csatlakozhat. Vasárnap a Városligetben mindenkit várnak a Szívünk Napjára, ahol szakmai előadások és számtalan program biztosítja a felhőtlen szórakozást.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA