• Nem jogerős - Pénzbüntetés a mentőben meghalt beteg ügyében

    Szerző:
    WEBBeteg

    A tárgyalás során az orvosszakértői véleményekből kiderült, hogy a férfi halála és a doktornő döntése között nincs összefüggés, a férfi mindenképpen meghalt volna.

    Kétszázezer forint pénzbüntetésre ítélte a Szegedi Városi Bíróság első fokon azt a hódmezővásárhelyi orvosnőt, aki még 2007. áprilisában elutasította a mindszenti beteg felvételét a hódmezővásárhelyi kórházba, mert a férfi - ekkor már öt napja - területileg a szentesi kórházhoz tartozott.

    Hirdetések

    Az orvosnőt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolják. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, az orvosnő fellebbezett.

    Az idült betegségben szenvedő mindszenti férfi 2007. április elején fulladásos panaszokkal került a szentesi kórházba, ahol felajánlották neki a kezelést, azonban a beteg saját felelősségére elutasította azt. Még aznap délután a férfi ismét rosszul lett, háziorvosa riasztotta a mentőket, akik a legközelebbi, hódmezővásárhelyi kórházba vitték.

    Mindenképp meghalt volna a férfi

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Onnan továbbküldték azzal az indokkal, hogy a beteg nem hozzájuk tartozik, a férfi pedig a szentesi kórházba szállítás közben meghalt.

    A tárgyalás során az orvosszakértői véleményekből kiderült, hogy a férfi halála és a doktornő döntése között nincs összefüggés, a férfi mindenképpen meghalt volna.

    Az orvosnő azonban nem a szakmai szabályoknak megfelelően vizsgálta meg a beteget így helytelen döntést hozott, amikor továbbküldte a szentesi kórházba. Az ítélet nem jogerős.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Sokkal kevesebben halnak meg infarktusban, de lehet még javítani az arányokon

    Drámaian csökkent az elmúlt egy évtizedben a szívinfarktus okozta halálesetek száma, de javítható még a mutató - hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna műsorában Becker Dávid, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese.

    Húsvét - A kórházak és a mentők folyamatosan működnek

    A betegellátás a húsvéti időszakban is folyamatos lesz az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban, és az Országos Mentőszolgálat is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt.

    Betegszállítás és betegmentés: ki, mikor hívhatja?

    Amennyiben a betegszállítást nem az orvos rendeli, a szolgáltatónak tájékoztatnia kell a szállítást kérőt a várható költségekről. A betegmentés mindenkit megillet, például baleset esetén. 112 és 104 - érdemes megjegyezni ezeket a telefonszámokat!

    Rákellenes világnap - Fókuszban a társadalmi és az egyéni felelősség

    A Rákellenes világnapot (World Cancer Day) a Union for International Cancer Control (UICC) kezdeményezte és Párizsban, 2000. február 4-én fogadták el. A világ 155 országában több mint 800 tagszervezettel rendelkező szövetség, amelynek tagja a Magyar Rákellenes Liga is, a világnapot kezdeményező Párizsi Kartában (Paris Charter) az onkológiai betegségek és a prevenciós lehetőségek kutatása, az érintetteknek kínált lehetőségek fejlesztése, valamint a közvélemény téma iránti érzékenységének növelése állt. A világnapot azóta is minden év február 4-én tartják.

    A karácsonyi időszakban is folyamatos betegellátás az ÁEEK intézményeiben

    Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban a betegellátás a karácsonyi időszakban is folyamatos és zökkenőmentes lesz.

    A 112-es segélyhívó egész Európában hívható

    Bármikor bárki kerülhet vészhelyzetbe, akár külföldön is. Ezért hasznos dolog az eszünkbe vésni, hogy veszély esetén egész Európában hívható az egyezményes segélyhívó szám: a 112.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA