• H1N1 oltás: Változott az orvosok véleménye Németországban

    Szerző:
    WEBBeteg

    Németországban meghaladja a 30 ezret a fertőzésben eddig megbetegedettek száma, és a H1N1-vírus eddig 6 halálos áldozatot követelt. Egybehangzó értékelések szerint az országban immár a fertőzés második hulláma dúl.

    Növekszik az oltási hajlandóság Németországban az új típusú influenza ellen. Az egészségügyi hatóságok szerdai közlése szerint szerte az országban erőteljesen megnövekedett azoknak a száma, akik beoltatták magukat az új vírus ellen.

    Hirdetések

      Kazahsztán saját új influenza oltóanyagot tesztel

    Kazahsztán hazai gyártmányú új influenza oltóanyag tesztelését kezdi meg - jelentette honlapján a RIA Novosztyi hírügynökség, a kazah országos tisztifőorvosra hivatkozva.

    Az illetékesek mindezt a járványos megbetegedésekkel foglalkozó Robert Koch Intézet figyelmeztetésének és a külföldről, mindenekelőtt Ukrajnából érkező riasztó hírekkel magyarázták.

    Ezzel egy időben egy kölni orvosi szervezet arra szólított fel, hogy a három év alatti gyermekeket is oltsák be a fertőzés ellen.

    A szervezet - több más egészségügyi hatósággal együtt - mostanáig ellenezte a kiskorú gyermekek beoltását.

      Törökországban négy újabb halálos áldozata van a H1N1-nek

    Törökországban 15-re nőtt az új influenza halálos áldozatainak száma, miután újabb négy ember vesztette életét a H1N1-es vírus okozta megbetegedésben. "Egy 24 és egy 31 éves nő, egy 55 éves férfi, valamint egy 5 éves kisfiú halt meg az ország különböző tartományaiban a világjárványt okozó influenza következtében" - ismertette közleményében a minisztérium.

    Korábbi állásfoglalásával ellentétben a kölni gyermekorvosok szövetsége immár a három év alatti gyermekek számára is a sürgős oltást ajánlotta.

    Arra hivatkozott, hogy a fertőzés minden korosztályt veszélyeztet, ezért hat hónapos kortól a gyermekeket is be kell oltani.

    A szervezet elnöke hangsúlyozta azt is: más európai országoktól származó és megbízható adatok azt bizonyítják, hogy még a kiskorú gyermekek is különösebb problémák nélkül viselik el az oltást. Wolfram Hartmann azt is ajánlotta, hogy először a krónikus betegségben szenvedő kisgyermekeket oltsák be.

    A gyermekorvosok nevében ismét sürgette, hogy számukra olyan oltóanyagot szerezzenek be, amely nem tartalmazza azt a hatáserősítő adalékanyagot, amely a szakértők szerint elsősorban felelős a mellékhatásokért.

      Hárman haltak meg új típusú influenzában Ukrajnában

    Ukrajnában 14 betegnél mutatták ki a H1N1 vírust, közülük hárman meghaltak – közölte szerdán Olekszandr Bilovol, Ukrajna közegészségügyi és járványügyi főorvosa (tiszti főorvos). Bilovol azon a távértekezleten beszélt, amelyet Julija Timosenko miniszterelnök a járványhelyzetről tartott az ukrajnai megyék kormányzóinak részvételével.
    A szakember arról nem szólt, hogy milyen az új vírussal fertőzött 11 beteg állapota – jelentették ukrán hírügynökségek.
    A főorvos közölte, hogy a szerda hajnali adatok szerint Ukrajnában 478.454-en betegedtek meg influenzában és heveny felső légúti fertőzésben. Hozzátette: a járvány kezdete óta 81 személy halt meg, köztük három gyermek és három terhes nő.

    H1N1 - Harmincezer beteg, hat áldozat

    Megfázás? Influenza? H1N1? Hogyan különböztethetőek meg?
    Honnan is tudható, hogy van-e aggodalomra okunk, ha tüsszögünk? Noha a megfázás, a szezonális influenza és a H1N1 mind felső légúti megbetegedések, különböző vírusok okozzák azokat. Bővebben a H1N1 és az influenza, illetve a megfázás különbségéről>>
    Németországban meghaladja a 30 ezret a fertőzésben eddig megbetegedettek száma, és a H1N1-vírus eddig 6 halálos áldozatot követelt.

    Értesülések szerint több beteg az intenzív osztályokon életveszélyben van, a klinikákon az orvosok napok óta küzdenek életben maradásukért.

    Egybehangzó értékelések szerint az országban immár a fertőzés második hulláma dúl, és miközben az oltási hajlandóság növekszik, egyre több a probléma az oltószerrel való ellátással.

    Több tartományba - köztük a fertőzés által eddig leginkább sújtott Bajorországba - kevés oltóanyag érkezett, és a gyógyszertárak sok helyütt nem kapták meg a megrendelt szállítmányokat. Problémát jelent az is, hogy túl kevés orvos hajlandó részt venni az országos oltási akcióban.

     A tüdőgyulladás tünetei
    A tüdőgyulladást nem mindig könnyű idejében felismerni. Gyakran megfázásra vagy influenzára hasonlít, ami szintén levertséggel, köhögéssel és lázzal indul. A tüdőgyulladás tünetei>>
    Szakértők szerint ugyanis az orvosok is elbizonytalanodtak az elmúlt hetek, illetve napok vitái után, és nem merik vállalni az esetleges mellékhatásokért a felelősséget.

    A felelősség kérdése meglehetős vitákat váltott ki az országban, különös tekintettel arra, hogy - mint arról a sajtó beszámolt - a külföldi gyártók kikötötték: a mellékhatásokért, illetve azok következményeiért semmi fajta felelősséget nem vállalnak.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    9 kérdés, amire minden szülő tudni szeretné a választ

    A gyermeket nevelő szülők számára igen fontos, hogy a gyermekük egészsége érdekében tájékozódjanak a kicsik számára kötelező, valamint ajánlott védőoltásokkal kapcsolatban. Összegyűjtöttük a leggyakoribb és legtöbb aggodalmat okozó kérdéseket a témában. (x)

    Mire figyeljenek a 2018-as orosz foci vb-re utazók?

    Június közepén kezdetét vette a 21. FIFA labdarúgó-világbajnokság, amely tornának ezúttal Oroszország ad otthont. Rengeteg szurkoló érkezett az országba a világ számos pontjáról, hogy buzdítsa hazája válogatottját az év egyik legfontosabb sporteseményén. A tornára azonban nemcsak a szimpatizánsok, hanem az orosz egészségügyi szervezetek is készültek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai kirendeltségével egyetemben.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Európai Immunizációs Hét: minden védőoltást kapott ember hozzájárul egy mindenki számára egészségesebb jövőhöz

    A védőoltások hatásosak. Az elmúlt 60 év során több gyermekéletet mentettek meg, mint bármilyen egyéb orvosi beavatkozás. A WHO Európai Régiójának többi országával együtt Magyarországis április 23. és 29. között ünnepli az Európai Immunizációs Hetet, hogy felhívja a figyelmet: minden embernek joga és felelőssége, hogy védve legyen az oltások által megelőzhető betegségekkel szemben.

    Ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás

    2019. január 1-jétől felkerül az életkorhoz kötött, ingyenes védőoltások közé a bárányhimlő elleni vakcina, ami egy újabb, jelentős lépés az esetenként súlyos szövődményekkel járó betegség elleni küzdelemben.

    Kanyaróval fertőződött meg Budapesten egy 14 hónapos magyar kislány

    Nagy kérdés, kiket fertőzhetett még meg: ez a betegség ugyanis már a tünetek megjelenése előtti napokban fertőz. Legyőzöttnek hitt betegség tért újra vissza, ezúttal nem a román határ mentén, hanem Magyarország szívében.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA