• H1N1 - Eddig csak nők haltak meg Oroszországban

    Szerző:
    WEBBeteg

    Oroszországban az ötödik ember halt meg a világjárványos influenzába, jelentette be csütörtökön Veronyika Szkvorcova egészségügyi miniszterhelyettes.

    Az áldozat egy 39 éves nő, aki a nyugat-szibériai krasznojarszki régióban az influenza ötödik napján, szerdán került kórházba súlyosan sokkos állapotban. Életéért 24 órán át küzdöttek.

    Hirdetések

    Oroszország két napja jelentette be a világjárványos influenza első halálos áldozatait. Három kelet-szibériai volt, a negyedik moszkvai.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Mind az öt áldozat nő, mindegyik városi kórházban halt meg, és mindegyik túl későn fordult orvoshoz. Egyikük kilencedik hónapos terhes volt, és a magzatot sem tudták megmenteni.

    Az orosz egészségügyi hatóságok korábban azt hangoztatták, hogy az országot viszonylag kevéssé érinti a sertésinfluenza. Most viszont már minden jel szerint gyorsan terjed a járvány.

    A hatóságok november 9-én tervezik elkezdeni a lakosság oltását.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Több mint TestŐr előzetes

    Dorongfánknak és botratekercsnek is hívták a 19. században, ma már létezik sós, húsos és vegetáriánus kürtőskalács is.
    A különböző kristályoknak más-más rezgése van, Gájer Bálint kezdődő influenzájára keresett alternatív megoldást csakráinak speciális irányításával.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    Már féléves kortól beadható az influenza elleni védőoltás

    Az influenza súlyos szövődményeinek leginkább kitett, két év alatti kisgyermekeket is be lehet oltani azt követően, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hat hónapos kornál húzta meg az oltás alkalmazhatósági határát.

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési eszközökön

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?

    Még mindig tart az influenzajárvány

    Az influenzajárvány miatt országszerte egyre több egészségügyi intézményben rendelnek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

    Influenza - Egyre több kórházban van látogatási tilalom

    A járvány miatt országszerte egyre több intézményben rendelnek el látogatási tilalmat - derül ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ)adataiból.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA