• H1N1 - Beoltották Obama lányait

    Szerző:
    WEBBeteg

    Beoltották az új influenza ellen Barack Obama két lányát, Maliát és Sashát - közölte az amerikai First Lady, Michelle Obama szóvivője a washingtoni Fehér Ház internetes blogján szerdán.

    A 11 éves Malia-nak és a 8 éves Sasha-nak a múlt héten adta be a H1N1 elleni oltást a Fehér Ház orvosa a szezonális influenza elleni oltással együtt.

    Hirdetések

     Obama vészhelyzetet hirdetett

    Az elnök péntek este írta alá az új típusú influenza jelentette veszély miatt a vészhelyzetről szóló nyilatkozatot. A Fehér Ház közlése szerint az Egyesült Államokban minden korábbinál több, már sok millió ember kapta meg a H1N1-fertőzést, és több mint ezren haltak meg.
    Gyermek áldozatok is vannak >>

    Katie McCormick Lelyveld az internetes oldalon azt is közölte, hogy Barack Obama amerikai elnököt és a First Lady-t, Michelle Obama-t még nem oltották be a H1N1 ellen, mivel az Egyesült Államokban először az állapotos nők és a 24 éven aluliak számára vált elérhetővé a vakcina.

    Barack Obama amerikai elnök szombaton hirdetett országos vészhelyzetet az új influenza miatt. Obama akkor elmondta: a lépést azért tette meg, hogy az ország felkészüljön a megbetegedések számának esetleges hirtelen emelkedésére.

    A héten az ötven amerikai államból 46 jelentette, hogy terjed területén a vírus. Az amerikai egészségügyi miniszter múlt szerdán ismerte el, hogy nincs elég oltóanyag a világjárványos influenza ellen, és a gyártók csak decemberre hozzák be a lemaradást.

    Az amerikai járványügyi központ igazgatója szerint több mint ezer amerikai halt meg az új influenzától, és "több millió amerikait" fertőzött meg a kór. Pontos adat a fertőzöttek számáról nincs.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Több mint TestŐr előzetes

    Dorongfánknak és botratekercsnek is hívták a 19. században, ma már létezik sós, húsos és vegetáriánus kürtőskalács is.
    A különböző kristályoknak más-más rezgése van, Gájer Bálint kezdődő influenzájára keresett alternatív megoldást csakráinak speciális irányításával.

    Mekkora esélye van, hogy 5 éven belül meghal? - Becslés vérteszttel

    Jelenleg több száz olyan konkrét betegség létezik, amelynek a diagnosztikai kritériumaihoz, azaz, hogy fennáll-e a betegség vagy sem, elegendő egy egyszerű vérvizsgálat. A vérben előforduló különböző eltérések lehetnek kórjelzőek, előszűrésnek tehát kiváló a vérvétel, nem helyettesítik azonban a pontos diagnosztikát.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

    A 6. héten tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma: 2016. február 5-11. között a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az országban az előző hetinél 27,5 százalékkal több, 60 900 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

    Már féléves kortól beadható az influenza elleni védőoltás

    Az influenza súlyos szövődményeinek leginkább kitett, két év alatti kisgyermekeket is be lehet oltani azt követően, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hat hónapos kornál húzta meg az oltás alkalmazhatósági határát.

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési eszközökön

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA