• H1N1 - Javítani kell az oltási kampány lakossági kommunikációját

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az egészségügyi tanács szerint a szakma-szakma közötti információáramlásnak naprakésznek kell lennie. A lakossági "ellenkampány cáfolatára" és a szakszerű információk közölhetőségére pedig a közmédiumokat fogják felszólítani - mondta Gara Imre.

    Javítani kell a kommunikációt a Nemzeti Egészségügyi Tanács (NET) szerint a szakmai szervezetek között és a lakossággal az új influenzavírus elleni lehetséges védekezésről - mondta el a tanács elnökhelyettese, Gara Imre a grémium keddi ülése után.

    Hirdetések

      A The New York Times szerint nincs ok pánikra

    Annak ellenére, hogy Barack Obama amerikai elnök országos vészhelyzetté nyilvánította a H1N1 vírus terjedését, és a vakcinagyártás nem halad kellő ütemben, nincs ok pánikra, az új vírus nem veszélyesebb az időszakos influenzánál - foglalt állást keddi szerkesztőségi cikkében a The New York Times.

    A tanács úgy foglalt állást, hogy a lakosság "ingatag és tartózkodó" az oltással kapcsolatban, ami egyrészt az eltérő szakmai véleményeknek tudható be, másrészt a "féktelen és gátlástalan ellenkampánynak" - közölte budapesti sajtótájékoztatóján Gara Imre. 

    A NET ugyanakkor jónak ítélte a különböző kormányzati, tiszti főorvosi és egyéb szakmai tájékoztatásokat az aktuális helyzettel kapcsolatban - közölte az elnökhelyettes, hozzátéve, a tanács ígéretet kapott arra, hogy tovább javítják a lakossági tájékoztatást.

    Az egészségügyi tanács szerint a szakma-szakma közötti információáramlásnak naprakésznek kell lennie.

    A lakossági "ellenkampány cáfolatára" és a szakszerű információk közölhetőségére pedig a közmédiumokat fogják felszólítani - mondta Gara Imre. Úgy vélte, a "közmédiumoknak több teret kellene adniuk a szakmai megnyilvánulásoknak".

    (MTI)

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    9 kérdés, amire minden szülő tudni szeretné a választ

    A gyermeket nevelő szülők számára igen fontos, hogy a gyermekük egészsége érdekében tájékozódjanak a kicsik számára kötelező, valamint ajánlott védőoltásokkal kapcsolatban. Összegyűjtöttük a leggyakoribb és legtöbb aggodalmat okozó kérdéseket a témában. (x)

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Menj orvoshoz! - A LEAP módszer alkalmazása

    A lelki egészséggel kapcsolatos kérdések kezelése gyakran nem egyszerű feladat. Ennek hátterében több tényező állhat: egyrészt vannak olyan betegségek, melyeknek velejárója a betegségbelátás hiánya, másrészt a betegek vagy családtagjaik illetlennek vagy akár sértőnek találhatják, ha a lelki egészséggel kapcsolatos témák szóba kerülnek.

    Európai Immunizációs Hét: minden védőoltást kapott ember hozzájárul egy mindenki számára egészségesebb jövőhöz

    A védőoltások hatásosak. Az elmúlt 60 év során több gyermekéletet mentettek meg, mint bármilyen egyéb orvosi beavatkozás. A WHO Európai Régiójának többi országával együtt Magyarországis április 23. és 29. között ünnepli az Európai Immunizációs Hetet, hogy felhívja a figyelmet: minden embernek joga és felelőssége, hogy védve legyen az oltások által megelőzhető betegségekkel szemben.

    Gondolatok az orvos-beteg kapcsolatról

    Az egészségügy válsága a világ számos országában érzékelhető. Eltekintve az egyes régiók aktuális nemzetgazdasági, politikai irányvonalaitól, nem lehetséges-e, hogy az orvosokba vetett bizalom megrendülését az eltérő adottságú környezetekben hasonló folyamatok lejátszódása okozza?

    Ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás

    2019. január 1-jétől felkerül az életkorhoz kötött, ingyenes védőoltások közé a bárányhimlő elleni vakcina, ami egy újabb, jelentős lépés az esetenként súlyos szövődményekkel járó betegség elleni küzdelemben.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA