• Nincs perifériás látásom, lehet ezen segíteni? - Az orvos válaszol

    Szerző:
    WEBBeteg

    Ha valakinek nincs perifériás látása, azon lehet-e segíteni, akár műtéttel is? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Tisztelt kérdező!

    A perifériás látótérkiesés oka a döntő. Ha az ideghártya vagy látóideg eredetű akkor sajnos műtéttel nem javítható a kiesés.

    Hirdetések

    Nagyon ritka esetben, ha az ok a szemlencsében keresendő (kiterjedt széli homály a szemlencsében) akkor a szürkehályog műtét esetleg segíthet.

    Általánosságban viszont elmondható, hogy műtéttel a perifériás látótérkiesésen segíteni nem lehet. Igyekezni kell a folyamat előre haladását lassítani - keringésjavítókkal, vitaminokkal, nyomelemekkel.

    (WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész)

    Látótérkiesés, látászavar, zsibbadás - Miért történik?
    "Többször előfordult velem jobb oldali látótér kiesés, látászavar, arc és kéz zsibbadás, időnként beszédzavar, majd ez negyed óra múlva megszűnik és erős féloldali fejfájás alakul ki ami pár órát tart. A koponya CT negatív lett."
    A lehetséges okok >>
    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Benőtt köröm - Hogyan előzze meg, mit tehet ellene?

    A benőtt köröm népbetegség, kezelése az egyik leggyakoribb ambuláns (járó beteg) műtét. Milyen okokra vezethető vissza az elváltozás kialakulása, és hogyan kezelhető?

    Milyen az ideális napszemüveg?

    Nem mindegy, milyen napszemüveget hordunk, hiszen az erős UV sugárzás a szemet is veszélyeztetheti. Dr. Tóth Eszter szemész, kontaktológus a szemvédelem jelentőségéről és a napszemüveg-választásról beszélt.

    Van esély a szürkehályog megelőzésére?

    Lassan, fájdalom nélkül, de jelentősen romlik a látás - ki kívánná ezt magának? A szürkehályog kialakulásával a szemlencse bizonyos fokig vagy teljesen elszürkülhet. Mintha a beteg felvett volna egy piszkos szemüveget. A homályos látás mellett nő a fényérzékenysége is. Lehetséges, hogy bizonyos vitaminok hiánya hozzájárul ehhez? Az okokat és megelőzési lehetőségeket Dr. Bezzegh Attila laboratóriumi szakorvossal jártuk körbe.

    Hogyan készüljünk fel egy műtétre?

    A műtéteket két kategóriába sorolhatjuk sürgősségtől függően. Ezek alapján halasztható és sürgős beavatkozásokról beszélhetünk. A sürgős műtéteket a diagnózis felállítását követően rövid idő alatt elvégzik, elmaradásuk súlyos, életveszélyes komplikációkat is okozhat.

    A szürkehályog műtét kockázatai

    A szürkehályog műtét nagyon gyakori eljárás, és bár biztonságosnak tartott, nem kockázatmentes. Az általános műtéti kockázatok mellett a szürkehályog műtét egyedi komplikációkkal járhat. A szövődmények kockázata az időseknél magasabb.

    Császármetszés - Régidőktől napjainkig

    Sokan azt gondolják, hogy a császármetszés a szülés könnyebb változata, azonban ez nem feltétlen van így. Mint minden műtétnek, ennek is lehet szövődménye, ami adott esetben sokkal veszélyesebb és súlyosabb a természetes úton való szülés szövődményeinél. Mit kell tudni a császármetszésről?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA