• H1N1 - 5 ezer áldozat

    Szerző:
    WEBBeteg

    Körülbelül 5 ezren haltak meg eddig az új influenzában világszerte azóta, hogy áprilisban megjelent a kór Mexikóban.

    A WHO pénteki közlése szerint a legtöbben, csaknem 3600-an, Észak-és Latin-Amerikában haltak meg. Izland, Szudán, Ruanda, Afrika nyugati partjainál, az Egyenlítőnél található Sao Tomé és Príncipe szigete, valamint Mongólia jelentette az elmúlt napokban az első megbetegedést a területükön, ami azt jelzi, hogy a vírus megállíthatatlanul terjed a Földön.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A WHO szerint reménykeltő, hogy a H1N1-es vírus okozta új influenzás esetek száma - Kolumbia és Kuba kivételével - csökkent a trópusi térségben az utóbbi időben. Az is biztató, hogy a déli mérsékelt égövi térségében az elmúlt hetekben nem mutatkoztak jelei annak, hogy járványossá vált az influenza. Ezzel ellentétben a Föld északi részén, főleg Észak-Amerikában a vírus aktivitása továbbra is jelentős.

    Az ECDC adatai szerint is Észak- és Latin-Amerikában van a legtöbb halálos áldozata az új influenzának: Brazíliában 1368, az USA-ban 593, Argentínában 560 ember hunyt el a fertőzés miatt. Európában a legtöbb halott Angliában van, számuk az utolsó jelentés óta tizenkilenccel nőtt, így a szigetországban összesen 128 áldozata van már az új influenzának.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Több mint TestŐr előzetes

    Dorongfánknak és botratekercsnek is hívták a 19. században, ma már létezik sós, húsos és vegetáriánus kürtőskalács is.
    A különböző kristályoknak más-más rezgése van, Gájer Bálint kezdődő influenzájára keresett alternatív megoldást csakráinak speciális irányításával.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    Már féléves kortól beadható az influenza elleni védőoltás

    Az influenza súlyos szövődményeinek leginkább kitett, két év alatti kisgyermekeket is be lehet oltani azt követően, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hat hónapos kornál húzta meg az oltás alkalmazhatósági határát.

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési eszközökön

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?

    Még mindig tart az influenzajárvány

    Az influenzajárvány miatt országszerte egyre több egészségügyi intézményben rendelnek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

    Influenza - Egyre több kórházban van látogatási tilalom

    A járvány miatt országszerte egyre több intézményben rendelnek el látogatási tilalmat - derül ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ)adataiból.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA