• H1N1 - Engedélyezték az adjuvánsos oltóanyagot

    Szerző:
    WEBBeteg

    Kanadában a GSK brit központú gyógyszergyár vakcináját engedélyezték, ez adjuvánst tartalmaz. Az oltóanyagok már kiszállították minden egyes tartományba.

    "Az influenzaszezon közeledtével sok kanadai aggódik, hogy megkaphatja-e az oltást az új H1N1-es vírus ellen" - jelentette ki Leona Aglukkaq egészségügyi miniszter.

     __hirdetes__

    "Örömmel jelenthetem be, hogy az egészségügyi minisztérium ma engedélyezte a H1N1-es vírus elleni vakcinát" - tette hozzá, és ajánlotta, hogy minden kanadai oltassa be magát.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Kanadában a GSK brit központú gyógyszergyár helyi részlegének vakcináját engedélyezték, ez adjuvánst tartalmaz, vagyis olyan adalékanyagot, amely fokozza a szervezet immunválaszát.

    A GSK oltóanyagában az adjuváns egy természetes olaj és E-vitamin vizes oldata.

    A kanadai egészségügyi hatóságok az engedélyezés és a használatba vétel után is folytatják az oltóanyag klinikai vizsgálatát, és figyelik az esetleges mellékhatásokat.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Világossejtes veserák

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mik a betegség tünetei? Milyen vizsgálatokkal mutatható ki? Hogyan kezelhető?

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás

    2019. január 1-jétől felkerül az életkorhoz kötött, ingyenes védőoltások közé a bárányhimlő elleni vakcina, ami egy újabb, jelentős lépés az esetenként súlyos szövődményekkel járó betegség elleni küzdelemben.

    Védőoltással megelőzhető betegségek szövődményei

    Védőoltások beadásával súlyos - esetenként halálos - betegségek kialakulásától és szövődményétől óvhatjuk meg magunkat, gyermekeinket és - nem utolsósorban - környezetünket.

    Felnőttkori bárányhimlő - Kinek kellene védőoltás?

    A bárányhimlő a közhiedelemmel ellentétben nem csupán a gyermekekre veszélyes, hanem bizony a felnőttekre is. Milyen tünetekkel jár a betegség? Érdemes-e oltatni? A WEBBeteg összeszedte a legfontosabb tudnivalókat.

    Megedzi-e az immunrendszerünket, ha átesünk bizonyos fertőzéseken?

    Ami nem öl meg, az megerősít - mondta Nietzsche, s bár van némi tudományos alapja, a betegségek legyőzését csak a természetre bízni végzetes hiba lehet, ezért fejlesztették ki a védőoltásokat.

    Meningococcus B vakcina - Mikor lehet újra hozzájutni az oltáshoz?

    A Magyarországon forgalomban lévő Meningococcus elleni vakcinák zöme beszerezhető, pillanatnyilag gyártáskapacitási nehézségek miatt egyedül a Meningococcus B elleni oltóanyag esetében van átmeneti termékhiány. A jövő hétre megoldódik a Meningococcus B vakcina átmeneti hiányával kapcsolatos ellátási nehézség – tájékoztatja az OGYÉI a lakosságot.

    A HPV elleni oltás felére csökkentette az új méhnyakrákos esetek számát

    A humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltás a bevezetése óta eltelt tíz évben 50 százalékkal csökkentette az új méhnyakrákos esetek számát a vakcinát használó 130 országban, és a szakemberek szerint negyven éven belül a HPV okozta összes ráktípust sikerülhet felszámolni.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA