• Székely: Nem veszélyes terhes nőkre a vakcina

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az újinfluenza elleni magyar oltóanyag alkalmas a terhes nők oltására - mondta hétfői tájékoztatóján Székely Tamás egészségügyi miniszter.

    Hozzátette, hogy Szalka András infektológus főorvos nem az Inflektológiai Szakmai Kollégium véleményét, hanem a saját álláspontját mondta el nyilatkozatában. A főorvos azt állította, hogy a magyar vakcina nem felel meg a kisgyermekek és a terhes nők oltására. A tájékoztatón Bujdosó László, a Nemzeti Pandémiás Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy a magyar oltóanyag csak ritkán válthat ki reakciót, például lázat.

    Hirdetések

    A Nemzeti Pandémiás Bizottság szerint az újinfluenza elleni magyar oltóanyag biztonságos, és alkalmas a várandós nők oltására - mondta hétfőn Bujdosó László elnök.

     Egyszerű és olcsó védekezés új influenza ellen
    A sűrű kézmosás, az otthoni higiénés eszközök használata, is meglepően hatásos a légúti fertőzések megelőzésében - állítja egy tanulmány. >>Részletesen az új influenza megelőzési lehetőségeiről
    Hozzátette, hogy a magyar készítmény tartalmazza a legkevesebb olyan anyagot, amely reakciót, például magas lázat válthat ki. Egy különleges, biológiai tisztítási eljárást alkalmaznak ugyanis, amelynek eredményeként a vakcina ötödannyi szennyező anyagot tartalmazhat, mint a többi szer.

    Bujdosó László elmondta, hogy a bizottság visszautasítja azt, amit Szalka András több helyen is nyilatkozott. Az infektológus főorvos azt mondta, hogy az oltóanyag nem alkalmas a kisgyermekek és a terhes nők oltására.

    A vírus és az oltóanyag nem veszélyes a terhes nőkre

    A vírus és az oltóanyag nem jelent veszélyt a terhes nőkre, de a láz igen- mondta Falus Ferenc. Az országos tiszti főorvos hozzátette, hogy várhatóan a lakosság egyharmada fertőződik majd meg, a terheseknél pedig még nagyobb lesz ez az arány. Védekezés nélkül a várandós nők fele kapja majd el az újinfluenzát.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Ezt kell megelőzni, és a lázat csökkenteni - mondta Falus Ferenc. A szakember szerint ennek a legmegfelelőbb módja a védőoltás. Beszélt arról is, hogy az újinfluenza okozta halál vagy súlyos szövődmény négyszer-hatszor, de a legújabb adatok szerint hétszer akkora eséllyel következik be a terhes nőknél, mint a többieknél.

    Székely Tamás egészségügyi miniszter elmondta, hogy Szalka András infektológus főorvos nem az Inflektológiai Szakmai Kollégium véleményét, hanem a saját álláspontját mondta el nyilatkozatában.

    A főorvos azt állította, hogy a magyar vakcina nem felel meg a kisgyermekek és a terhes nők oltására, mert magas lázat és súlyos szövődményeket okozhat.

    A tájékoztatón elhangzott, hogy a 252 beoltott magyar felnőttből mindössze kettőnél alakult ki hőemelkedés. Székely Tamás leszögezte, hogy a szakmai kollégiumok hivatalos álláspontja szerint biztonságos a magyar oltóanyag.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Egy fertőzés is oka lehet a koraszülésnek

    Napjainkban a csecsemőhalálozás fő oka a koraszülés, illetve hogy a babák sokszor nagyon alacsony súllyal születnek. Számos olyan eset van, amikor a koraszülött gyerekek később maradandó károsodással élnek, olykor a látásuk vagy a hallásuk sérül, de sokszor tanulási nehézségek jelentkeznek ezeknél a gyerekeknél. A koraszülések leggyakoribb oka a hüvelyi fertőzöttség, de a baktériumtoxinok által okozott agyi fertőzések évente kb. ezer gyermeknél fogyatékosságot is okoznak. A megfelelő hüvelyflóra fenntartásával a hüvelyfertőzöttség nagy százaléka elkerülhető lehetne, így a koraszülések száma is jelentősen csökkenne.

    Rectus Diastasis - Ártalmasabb, mint hinnénk!

    A szülő nők jelentős részét, kutatások szerint több mint a felét érinti az egyenes hasizmok szétválása (rectus diastasis), amely sajnos nem csupán esztétikai probléma. Az elváltozás kezelése nélkül komoly gerincproblémák, állandósult deréktáji fájdalom, sőt, akár nőgyógyászati betegségek és vizelet visszatartási zavarok is kialakulhatnak.

    Életmódváltás már a fogantatás előtt!

    Az önmegfigyelésen túl törekedni kell az esetleges ártalmas, a magzatot vagy az anyai szervezetet károsító tényezők kiküszöbölésére. Sőt, a leendő apáknak is ki kell venniük a részüket a felkészülésből!

    Nem vagyok feleségnek és anyának való? - Orvos válaszol

    Tényleg nem vagyok jó anya vagy csak túl stresszelem? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    A terhesgondozás menete hazánkban

    Az egyik legmaradandóbb élmény a leendő édesanya életében, amikor egy álmos reggelen végre megjelenik a pálcán az a bizonyos második csík. Az esetek döntő többségében ugyanis ez azt jelenti, hogy méhében új életet hordoz, és jó eséllyel kilenc hónap múlva egészséges újszülöttel gyarapszik a család.

    Szülés utáni felépülés

    A várandósság kilenc hónapja alatt a női szervezet grandiózus változásokon megy keresztül, melyek célja az egészséges utód kihordása, biztonságban tartása. Megkoronázván ezt a relatíve hosszú időtartamot érkezik el a szülés folyamata, mely gyakorlatilag emberfeletti erőt, energiát és a biológiai folyamatok tökéletes szinkronját megkövetelve teszi lehetővé, hogy az addig az anyaméh által óvott és nevelt magzat világra jöhessen.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA