• Új, ígéretes AIDS-védőoltást teszteltek

    Szerző:
    WEBBeteg

    Svéd tudósok ígéretesebb AIDS-védőoltást fejlesztettek ki, mint a szeptemberben bemutatott amerikai-thaiföldi. A stockholmi Karolinska Egyetem kutatóinak vakcinája akár 50 százalékos védettséget is adhat, közölte hétfőn az egyik szakember.

    A Thaiföldön kipróbált thai-amerikai oltóanyag 30 százalékkal csökkenti a HIV-fertőzés kockázatát, és az Egészségügyi Világszervezet már ezt is áttörésnek minősítette.

    Hirdetések

    A Hivis elnevezésű svéd vakcina több vírustörzset tartalmaz, európai, afrikai, ázsiai és amerikai fajtákat, így nagyobb védettséget ad, mondta az AFP francia hírügynökségnek a stockholmi kutatócsoport egyik tagja, Britta Wahren professzor.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A svéd oltóanyaggal még csak második fázisú tesztet végeztek Tanzániában 60 egészséges rendőrön. Gyógyszerek tesztelésekor első fázisban kis számú önkéntesen csak azt vizsgálják, hogy az új szer nem ártalmas-e. A második fázisban azt nézik, hogy az új szer biztonságos-e és hogyan hat a szervezet immunrendszerére. A harmadik fázisban próbálják ki a gyógyszert több ezer emberen.

    A svéd orvosok olyan ígéretesnek találták a tanzániai második fázisú kipróbálás eredményeit, hogy hamarosan el kívánják kezdeni a harmadik fázist is. Csakhogy ehhez nincs elég pénzük. De remélik, hogy az eredményeik közzététele után könnyebben szereznek támogatást.

    A teszteredményeket a svédek egy Párizsban szerdán kezdődő AIDS-konferencián mutatják be. A tahi-amerikai vakcinát a harmadik szakaszban 16 ezer emberen próbálták ki.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    9 kérdés, amire minden szülő tudni szeretné a választ

    A gyermeket nevelő szülők számára igen fontos, hogy a gyermekük egészsége érdekében tájékozódjanak a kicsik számára kötelező, valamint ajánlott védőoltásokkal kapcsolatban. Összegyűjtöttük a leggyakoribb és legtöbb aggodalmat okozó kérdéseket a témában. (x)

    Véradónak lenni jó!

    Június 14-én ünnepeljük a Véradók Világnapját. Amellett, hogy másokon segíthet vele, a véradás a véradó esetleges fertőző betegségeire is fényt deríthet. Melyek ezek? A WEBBeteg szerkesztői rendszeres véradók, csatlakozzon Ön is, adjon vért, és mentsen meg három életet!

    HIV gyorsteszt, ami életet ment

    A fertőzöttek egy része nem is tud a betegségéről, a hazai érintetteknek csupán a 30-50 százaléka kap gyógyszeres kezelést.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Európai Immunizációs Hét: minden védőoltást kapott ember hozzájárul egy mindenki számára egészségesebb jövőhöz

    A védőoltások hatásosak. Az elmúlt 60 év során több gyermekéletet mentettek meg, mint bármilyen egyéb orvosi beavatkozás. A WHO Európai Régiójának többi országával együtt Magyarországis április 23. és 29. között ünnepli az Európai Immunizációs Hetet, hogy felhívja a figyelmet: minden embernek joga és felelőssége, hogy védve legyen az oltások által megelőzhető betegségekkel szemben.

    Ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás

    2019. január 1-jétől felkerül az életkorhoz kötött, ingyenes védőoltások közé a bárányhimlő elleni vakcina, ami egy újabb, jelentős lépés az esetenként súlyos szövődményekkel járó betegség elleni küzdelemben.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA