• Súlyos tüdőgyulladás: az új influenza veszélyes szövődménye

    Szerző:
    WEBBeteg

    Súlyos tüdőgyulladásokra és túlzsúfolt kórházakra kell felkészülniük a világjárványos influenza miatt az északi félteke országainak, hívták fel a figyelmet az Egészségügyi Világszervezet szakemberei a hét végén egy washingtoni konferencián.

    A háromnapos értekezleten a déli félteke most véget ért influenzaszezonjának tapasztalatait ismertették. "A világjárványos influenza gyakrabban okoz súlyos tüdőgyulladást, mint a szezonális influenza" - közölte újságírókkal magyar idő szerint szombaton Sindo Nikki, a WHO szakértője.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    "Ez a vírus valójában az alsó légutat kedveli, vagyis gyakrabban okoz vírusos tüdőgyulladást, mint a szezonális influenza" - fogalmazott a WHO-szakértő.

    "Arra kell számítanunk, hogy a most kezdődő influenzaszezonban több lesz a súlyos megbetegedés és a kórházi kezelést igénylő eset" - tette hozzá Sindo.

    A súlyos esetek mintegy 30 százalékában társul a vírushoz bakteriális felülfertőzés, közölte.

    Sindo kiemelte, hogy az antivirális készítmények időben való bevetése csökkentheti a súlyos esetek számát. A Tamiflu és a Relenza megbízható a világjárványos influenza kezelésében, tette hozzá a szakértő.

    A WHO képviselője felhívta a figyelmet, hogy az orvosok néha hajlamosak várni a kezelés megkezdésével, amíg a laboratóriumi elemzés meg nem erősíti az új vírus jelenlétét. "Ez sajnálatos késedelmet okoz a kezelésben". Az orvosoknak a járványtani információk és a beteg megfigyelése alapján kell dönteniük - tette hozzá.

    Az egészséges felnőtteknél kialakuló súlyos esetekben általában a tünetek jelentkezése utáni harmadik napon következik be az erős állapotromlás, hívta fel a figyelmet Sindo.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Több mint TestŐr előzetes

    Dorongfánknak és botratekercsnek is hívták a 19. században, ma már létezik sós, húsos és vegetáriánus kürtőskalács is.
    A különböző kristályoknak más-más rezgése van, Gájer Bálint kezdődő influenzájára keresett alternatív megoldást csakráinak speciális irányításával.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    Már féléves kortól beadható az influenza elleni védőoltás

    Az influenza súlyos szövődményeinek leginkább kitett, két év alatti kisgyermekeket is be lehet oltani azt követően, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hat hónapos kornál húzta meg az oltás alkalmazhatósági határát.

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési eszközökön

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?

    Még mindig tart az influenzajárvány

    Az influenzajárvány miatt országszerte egyre több egészségügyi intézményben rendelnek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

    Influenza - Egyre több kórházban van látogatási tilalom

    A járvány miatt országszerte egyre több intézményben rendelnek el látogatási tilalmat - derül ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ)adataiból.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA