• H1N1: kisbaba halálát okozta a vírusfertőzés

    Szerző:
    WEBBeteg

    Egy párizsi gyermekkórházban vasárnap belehalt a világjárványos influenzába egy 11 hónapos kisbaba. A kórház közleményben erősítette meg, hogy a halál oka az influenza volt.

    A kisgyereket pénteken szállították be, és a gyermek intenzív osztályon kezelték. Az influenzán kívül súlyos szívbetegsége is volt.

    Hirdetések

    Franciaországban ezzel 33-ra emelkedett az influenza-világjárvány halálos áldozatainak száma.

    Közben Belgiumban hivatalosan bejelentették, hogy meghalt egy 43 éves sertésinfluenzás férfi. Szerdán került kórházba heveny tüdőgyulladással, és másnap halt meg. A 10 milliós Belgiumban ő az 5. áldozata a világjárványt okozó influenzának.

    Japánban kezdődik az orvosok oltása

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Japánban hétfőn megkezdték az egészségügyi dolgozók oltását a világjárványos influenza ellen. Az ország hazai gyártású vakcinát használ, amelyből egyelőre korlátozott mennyiség áll rendelkezésre. Mindössze 1,18 millió embernek jut a 127,5 milliós lakosságból.

    A 47 megyéből 23-ban kezdik csak hétfőn az oltási kampányt, másik 23-ban a hét folyamán később fognak hozzá az oltáshoz. Tokióban pedig jövő hétfőn indul a kampány.

    Az orvosok, ápolók, mentősök beoltása után kerülnek sorra - november elejétől - a terhes nők és a krónikus betegek. A csecsemők és kisgyerekek oltását decemberben kezdik.

    A világjárványos influenza nem sokkal az áprilisi felbukkanása után már májusban heves járványokat okozott Japán iskolákban. Az egészségügyi hatóságok attól tartanak, hogy a most kezdődő őszi-téli influenzaszezonban a világjárványos vírus sok megbetegedést fog okozni.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Több mint TestŐr előzetes

    Dorongfánknak és botratekercsnek is hívták a 19. században, ma már létezik sós, húsos és vegetáriánus kürtőskalács is.
    A különböző kristályoknak más-más rezgése van, Gájer Bálint kezdődő influenzájára keresett alternatív megoldást csakráinak speciális irányításával.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    Már féléves kortól beadható az influenza elleni védőoltás

    Az influenza súlyos szövődményeinek leginkább kitett, két év alatti kisgyermekeket is be lehet oltani azt követően, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hat hónapos kornál húzta meg az oltás alkalmazhatósági határát.

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési eszközökön

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?

    Még mindig tart az influenzajárvány

    Az influenzajárvány miatt országszerte egyre több egészségügyi intézményben rendelnek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

    Influenza - Egyre több kórházban van látogatási tilalom

    A járvány miatt országszerte egyre több intézményben rendelnek el látogatási tilalmat - derül ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ)adataiból.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA