• A Föld lakosságának négy százaléka rendszeresen füvezik

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az ENSZ adatai szerint a világ népességének 3,9 százaléka, azaz mintegy 166 millió ember szív kannabiszt. A füvezés nem csak a gazdag országokban terjed.

    A fű a legkedveltebb drogfajta a gazdag országok fiataljai körében - a legtöbben az Egyesült Államokban élnek a szerrel, majd Ausztrália és Új-Zéland, valamint az európai államok következnek a sorban.

    Hirdetések

    A számok tükrében azonban úgy tűnik, hogy már a szegényebb országokban is egyre nagyobb teret hódít a marihuana a 15 és 64 év közötti korosztályban.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A fű hatását vizsgáló tanulmányt készítő két ausztrál professzor szerint a drog annak ellenére terjed, hogy ismertek azok az egészségügyi problémák, amelyeket fogyasztása okoz - a függőség kialakulásának veszélye, a légzési, szív - és érrendszeri károsodás mellett tanulási nehézség is felléphet azoknál, akik rendszeresen használják a marihuánát.

    A tanulmány szerint a kipróbálók kilenc százaléka válik rendszeres fogyasztóvá, ami azért alacsonyabb szám, mint a nikotin, alkohol vagy más kábítószerek esetében.

    A tanulmány rámutat arra, hogy gondot jelent a fű folyamatosan emelkedő tetrahidrocannabinol (THC) tartalma is, ami további, elsősorban pszichikai tüneteket okoz a rendszeres fogyasztóknál.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Halálos alkoholmegvonás: a delirium tremens

    A delirium tremens olyan akut krízishelyzet, mely hirtelen alkoholmegvonás talaján fejlődik ki és potenciálisan halálos kimenetelű lehet. A jelenség az alkoholfüggőség által kialakított akut fizikális elvonási tünetek egyik legsúlyosabb formája.

    Az internet-függők körében gyakoribb a depresszió

    A sok időt internetezéssel töltők körében jóval gyakoribbak a depresszióra utaló tünetek, mint a világhálót csupán alkalomszerűen látogatók között - derítették ki brit pszichológusok.

    Kipróbálta a cigit? Valószínűleg újra rá fog gyújtani!

    Brit, amerikai, ausztrál és új-zélandi adatok elemzésével azt találták, hogy az emberek 60,3 százaléka kipróbálta a dohányzást, közülük 68,9 százalékra becsülték azok arányát, akiknél napi szokássá vált a cigarettázás.

    Kék Pont: elindult a Száraz november, az alkoholmentes hónap

    Elindult a Száraz november elnevezésű kampány, amelynek célja, hogy a résztvevők egy hónapig ne igyanak alkoholt - mondta Dávid Ferenc szociológus, a Kék Pont Alapítvány munkatársa az M1 aktuális csatornán pénteken.

    Függőségek - Mikor van baj? Mit lehet tenni?

    Egy korsó sör elfogyasztását a barátokkal a hétvégén, néhány szelvénnyel játszott lottójátékot természetesen nem tekintünk betegségnek. Mikor van tehát baj?

    Az e-cigarettázó fiatal egy éven belül dohányos lesz

    Az elektromos cigarettára sokan úgy tekintenek, mint káros következmények nélküli, modern dohányzási formára. A Tobacco Control folyóiratban közölt kutatás szerint azonban az ártalmatlannak vélt szokás egyenes utat nyit a hagyományos dohányzás felé: az e-cigiző fiatalok körében háromszor nagyobb a rászokás esélye.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA