• Hetvenöt éves édesanyjától kapott vesét

    Szerző:
    WEBBeteg

    A szingapúri asszonynak a transzplantáció megmentette az életét. A kórház tájékoztatása szerint Chee Leng Yinen és 46 éves lányán, Shirley Laun még két hónappal ezelőtt hajtották végre az operációt.

    Rehabilitációjuk mostanra fejeződött be. A műtét azonban majdnem elmaradt, mivel a lány attól félt, hogy anyja túl idős a beavatkozáshoz.

    Hirdetések

    "Meg kellett szidnom és rá kellett beszélnem az operációra. Azt mondtam: el kell fogadnod, én már túl öreg vagyok" - idézte fel a lányával való vitát a 75 éves asszony. Hozzátette: azt mondta a lányának, hogy ő még fiatal, és hosszú út vár rá.

    Az asszony az operáció óta felépült már, és mostanra visszatért a napi rutinjaihoz: piacra jár bevásárolni, és süteményt süt lányának és két fiának, valamint az unokáknak.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Lányánál 2003-ban diagnosztizáltak veseelégtelenséget, ami idénre súlyossá vált, és az orvosok szerint transzplantáció nélkül nem maradt volna életben.

    A családját átvizsgálva egyedül édesanyja bizonyult alkalmasnak az átültetésre, aki gondolkodás nélkül vetette alá magát az eljárásnak.

    A kórház közleménye szerint a 4,5 millió lakosú Szingapúrban évente ezer embernél diagnosztizálnak veseelégtelenséget, és jelenleg több mint ötszázan várakoznak a donorlistán.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Veseátültetés - Négy éve élvonalban a Semmelweis Egyetem

    Az egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikája áll az első helyen a nem élődonoros veseátültetések számát tekintve az Eurotransplant nyolc tagországa között.

    Évről évre többen kapnak életmentő szervet

    Magyarországon rendkívül jól működik a szervkoordináció, és örömteli, hogy évről évre növekszik azok száma, akik életmentő szervhez jutnak - mondta az egészségügyért felelős államtitkár Budapesten, az Országos Vérellátó Szolgálat keretein belül működő Szervkoordinációs Iroda létrehozásának tízedik évfordulóján tartott konferencián.

    Csökkent a kórházi fertőzések száma

    Magyarország jelentőrendszere az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések vonatkozásában fejlettnek és széles körűnek számít egész Európában. Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb, most megjelent adatai alapján a szigorú bejelentési kötelezettségnek köszönhetően három nagy fertőzéstípus, a Clostridium difficile okozta fertőzések, a véráramfertőzések, illetve az úgynevezett multirezisztens kórokozók okozta fertőzések (MRK) összesített esetszáma 2014-hez képest 2015-re 5 százalékkal csökkent.

    Az élet napos oldala

    Az egy kapott vesével élő Mezei Gergő hat érmet szerzett a forró Dél-Afrikában Egy egyéni arany, egy ezüst illetve egy bronzéremmel, valamint két csapatarany- és egy csapatezüstéremmel tért haza a Szervátültetettek Világjátékáról a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola atlétája, Mezei Gergő.

    A veseátültetés

    A veseátültetés és a művesekezelés egymás alternatívái ami a beteg életben tartását illeti, ugyanakkor a művesekezelés nem pótolja teljes mértékben a vese élettani funkcióját (renin-angiotensin rendszer, eritropoetin).

    Új eljárás a veseátültetésben

    Veseátültetéshez az átadott szervet korábban nagyméretű műtéti metszés útján távolították el a donorból, ám spanyol urológusok olyan operációs eljárásokat dolgoztak ki, hogy a beavatkozás után a donor testén csak apró, alig látható heg vagy akár még az sem marad.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA