• H1N1 - Oltás után halt meg a szívbeteg asszony, nem tudni miért

    Szerző:
    WEBBeteg

    Egy 64 éves miskolci nő két nappal a H1N1 oltás beadása után meghalt. Az asszony krónikus szívbetegségben szenvedett.

    Két nappal a H1N1 védőoltás beadása után halt meg egy 64 éves miskolci nő - írja a Népszabadság Online.

    Hirdetések

     "Mindenki oltassa be magát!"

    Részletesen az egészségügyi bizottság állásfoglalásáról>>

    A lap úgy tudja, hogy az ÁNTSZ helyi intézete hatósági boncolást rendelt el.

    Az asszony krónikus szívbetegségben szenvedett, de nem halálos rendellenességben.

    Egyelőre nem tudni, lehet-e összefüggés a beadott vakcina és a tragédia között, az azonban kizárható, hogy akkut, toxikus hatás okozta az asszony halálát, az ugyanis azonnal az anyag beadását követően jelentkezett volna.

    A nol.hu-nak a hírt az Országos Tisztiorvosi Hivatal is megerősítette.

     Egyszerű és olcsó védekezés új influenza ellen - Tanulmány
    Egyszerű és olcsó megoldások is sokat segítenek a légúti vírusok ellen., Egyszerű és olcsó védekezés új influenza ellen>>
    Azt mondták, hogy a tisztiorvosi szolgálatok kötelessége minden esetben hatósági boncolást kérni, ha egy-egy védőoltást követően egy hónapon belül a beoltott életét veszti.

    Németh Zsolt, az oltóanyagot gyártó Omninvest Kft. vezetője szerint, amíg ok-okozati összefüggés az oltás és a haláleset között nincs bizonyítva, nem lehet a kettőt összefüggésbe hozni, vagy felelősségről beszélni.

    A cég azonban számol azzal, hogy a következő hónapokban beoltott több millió ember közül több ezer meghal majd, egyéb okok miatt, ez azonban nem jelenti azt, hogy a tragédiáknak bármi köze lenne az oltóanyaghoz.

     Megfázás? Influenza? H1N1? Hogyan különböztethetőek meg?
    Honnan is tudható, hogy van-e aggodalomra okunk, ha tüsszögünk? Noha a megfázás, a szezonális influenza és a H1N1 mind felső légúti megbetegedések, különböző vírusok okozzák azokat. Bővebben a H1N1 és az influenza, illetve a megfázás különbségéről>>

    Falus: Gyakorlatilag kizárt, hogy a miskolci asszony a védőoltás miatt halt meg

    Gyakorlatilag kizárt, hogy a krónikus szívbeteg miskolci asszony az újinfluenza elleni vakcina miatt halt meg - reagált a Független Hírügynökségnek Falus Ferenc csütörtökön arra a hírre, hogy a 64 éves nő két nappal azután hunyt el, hogy megkapta az oltást.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az országos tiszti főorvos hangsúlyozta: a világon védőoltással kapcsolatban súlyos szövődmény, például allergiás reakció a vakcina beadása után 2 órán belül alakult ki. Arra, hogy két nappal a védőoltás után, nincs a világon példa, "és ebben az esetben sem ez történt".

    Az országos tiszti főorvos elmondta: sajnos Magyarországon óránként 5-7 ember hal meg valamilyen szívbetegségben. Eddig 350 ezer ember kapta meg az újinfuenza elleni védőoltást, tehát a ebben az esetben nagy valószínűséggel véletlen egybeesésről van szó.

    Falus Ferenc azt is közölte: a miskolci asszony váratlanul, az otthonában hunyt el. Ilyen esetekben nem rendkívüli a boncolás.

    Az Országos Gyógyszerészeti Intézet pedig szintén vizsgálja az esetet, mivel az a védőoltás beadása után egy hónapon belül történt. Az országos tiszti főorvos hozzátette: végleges választ arra, hogy pontosan mibe halt bele a miskolci asszony, csak két hét múlva a szövettani vizsgálat után tudnak mondani.

    Elképzelhető azonban, hogy már a boncolés után is lesz részeredmény.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Egészségügyi kockázatok a trópusi Dél-Amerikába utazáskor

    Az éghajlat is szerepet játszik abban, hogy Dél-Amerika trópusi vidéke világszerte vezető az esetleges fertőzések és egészségügyi kockázatok terén, bár sok betegség előfordulásának helye főként a vidéki területekre korlátozódik. Mindazonáltal az ide látogatóknak feltétlenül ajánlott tájékozódniuk a fenyegető fertőző betegségekről, valamint a kötelező és ajánlott védőoltásokról.

    A hatóanyagok mellett mit tartalmaznak az oltások?

    Furcsa, de a legtöbb oltás szukralózt is tartalmaz, ezenkívül valamilyen alumíniumfélét. A szukralóznak természetesen ebben az esetben nem édesítő szerepe van, hanem a fehérjét kell stabilizálnia, az alumíniumot pedig azért használják, mert megfigyelték, hogy a szervezet immunválasza erősebb a jelenlétében. Ritka esetekben viszont az alumínium jelenlétére súlyos, nem várt reakciókkal is reagálhat a szervezet.

    A hatóanyagok mellett mit tartalmaznak az oltások?

    Furcsa, de a legtöbb oltás szukralózt is tartalmaz, ezenkívül valamilyen alumíniumfélét. A szukralóznak természetesen ebben az esetben nem édesítő szerepe van, hanem a fehérjét kell stabilizálnia, az alumíniumot pedig azért használják, mert megfigyelték, hogy a szervezet immunválasza erősebb a jelenlétében. Ritka esetekben viszont az alumínium jelenlétére súlyos, nem várt reakciókkal is reagálhat a szervezet.

    Növényi hatóanyagok támogató szerepe az oltások mellett

    Az oltások akkor hatékonyak, ha a szervezet megfelelő mértékben reagál a vakcinában lévő hatóanyagra. Ha a reakció nem elég erős, akkor a védelem sem lesz elég hatásos. Vannak olyan növényi hatóanyagok, amik képesek növelni a szervezet reakcióképességét.

    Védőoltással megelőzhető betegségek szövődményei

    Védőoltások beadásával súlyos - esetenként halálos - betegségek kialakulásától és szövődményétől óvhatjuk meg magunkat, gyermekeinket és - nem utolsósorban - környezetünket.

    Ingyenesen kaphatnak védőoltást a pedagógusok is

    Más rizikócsoportok mellett az idei évtől ingyenesen kaphatnak influenza elleni védőoltást a pedagógusok is - jelentette be Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos Szegeden.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA