• Védőoltástól hányt vért az idős asszony?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Kizárható az ok-okozati összefüggés az influenza elleni védőoltás és aközött, hogy egy beoltott 60 asszonyt vérhányással, illetve vérköpéssel szállítottak kórházba - tájékoztatott csütörtökön Koiss István, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet orvosigazgatója.

    A gégészeti szakkonzílium heveny légcsőhurutot állapított meg, amelyből a vérköpés származhatott.

    Influenza elleni oltás szövődményeként heveny légcsőgyulladás a szakirodalomban tudomásunk szerint nem szerepel - áll közleményben.

    Hirdetések

      Őszintén a H1N1 vakcináról

    Nagy a kockázata annak, ha valaki csupán az ellentmondásos sajtóhírek miatt nem oltatja be magát, holott szüksége volna a védelemre.
    Az oltási pánik mellékhatásai >>

    A 60 éves asszonyt október 7-én szállították a Szent László Kórház belgyógyászatára, miután éjszaka köhögésre és vérhányásra (köpésre) ébredt. Az asszony október 5-én mindkét influenza elleni védőoltást megkapta.

    A tájékoztatás szerint a kórházban vizsgálták a kismennyiségű vérköpés lehetséges okát. A vizsgálatok emelkedett süllyedésen kívül kóros eltérést nem mutattak, a gyomorban vérzésforrást nem találtak.

    A gégészeti szakkonzílium heveny légcsőhurutot állapított meg, amelyből a vérköpés származhatott. Az influenza elleni oltás szövődményeként heveny légcsőgyulladás a szakirodalomban tudomásunk szerint nem szerepel, a gyorsult süllyedés pedig nem valószínű, hogy az aktuális tünetekkel áll összefüggésben - fogalmaz a közlemény.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    9 kérdés, amire minden szülő tudni szeretné a választ

    A gyermeket nevelő szülők számára igen fontos, hogy a gyermekük egészsége érdekében tájékozódjanak a kicsik számára kötelező, valamint ajánlott védőoltásokkal kapcsolatban. Összegyűjtöttük a leggyakoribb és legtöbb aggodalmat okozó kérdéseket a témában. (x)

    Mire figyeljenek a 2018-as orosz foci vb-re utazók?

    Június közepén kezdetét vette a 21. FIFA labdarúgó-világbajnokság, amely tornának ezúttal Oroszország ad otthont. Rengeteg szurkoló érkezett az országba a világ számos pontjáról, hogy buzdítsa hazája válogatottját az év egyik legfontosabb sporteseményén. A tornára azonban nemcsak a szimpatizánsok, hanem az orosz egészségügyi szervezetek is készültek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai kirendeltségével egyetemben.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Európai Immunizációs Hét: minden védőoltást kapott ember hozzájárul egy mindenki számára egészségesebb jövőhöz

    A védőoltások hatásosak. Az elmúlt 60 év során több gyermekéletet mentettek meg, mint bármilyen egyéb orvosi beavatkozás. A WHO Európai Régiójának többi országával együtt Magyarországis április 23. és 29. között ünnepli az Európai Immunizációs Hetet, hogy felhívja a figyelmet: minden embernek joga és felelőssége, hogy védve legyen az oltások által megelőzhető betegségekkel szemben.

    Több mint TestŐr előzetes

    Dorongfánknak és botratekercsnek is hívták a 19. században, ma már létezik sós, húsos és vegetáriánus kürtőskalács is.
    A különböző kristályoknak más-más rezgése van, Gájer Bálint kezdődő influenzájára keresett alternatív megoldást csakráinak speciális irányításával.

    Ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás

    2019. január 1-jétől felkerül az életkorhoz kötött, ingyenes védőoltások közé a bárányhimlő elleni vakcina, ami egy újabb, jelentős lépés az esetenként súlyos szövődményekkel járó betegség elleni küzdelemben.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA