• Új influenza: "Muszáj oltani!"

    Szerző:
    WEBBeteg

    Muszáj a lakosság minél nagyobb hányadát beoltani, különben előfordulhat, hogy 1-1,5 millió ember lesz egyszerre beteg - jelentette ki Balogh Sándor, az Országos Alapellátási Intézet (OALI) főigazgatója.

    A szakember elmondta: muszáj a lakosság minél nagyobb hányadát beoltani, különben előfordulhat, hogy 1-1,5 millió ember lesz egyszerre beteg. ”Ezt kell megelőzni” - jelentette ki Balogh Sándor.

    Hirdetések

    Hozzátette: a nemzetközi adatok azt mutatják, hogy a lakosság 50-70 százalékának beoltásával a ”védtelenek” sem fertőződnek meg. Ez persze nagy feladat, hiszen míg a hagyományos influenzavírus ellen szezononként valamivel több mint 1 millióan oltatták be magukat Magyarországon, addig most ennek háromszorosára lenne szükség.     

     

     Megfázás? Influenza? H1N1? Hogyan különböztethetőek meg?


    Honnan is tudható, hogy van-e aggodalomra okunk, ha tüsszögünk? Noha a megfázás, a szezonális influenza és a H1N1 mind felső légúti megbetegedések, különböző vírusok okozzák azokat. Bővebben a H1N1 és az influenza, illetve a megfázás különbségéről >>

    Hangsúlyozta: leginkább a fiatalokat és a krónikus betegeket kell oltani. Sőt, már féléves kortól adható. Nincs kockázat, ez mára már kiderült. A védettség 6-8 hét alakul ki. A főigazgató szerint hiába csendesebb lefolyású az új vírus, mint a hagyományos influenza, a nagyon gyors terjedése miatt a szövődmények sokkal komolyabbak lehetnek, amihez képest az oltással járó kockázatok elhanyagolhatók.    

    ”Mondom én ezt, aki az oltások tekintetében mindig is önmérsékletet tanúsítottam” - tette hozzá. Szücs Mária, a Dél-dunántúli ÁNTSZ járványügyi osztályvezetője az MTI-nek azt mondta: a régióban eddig 18 esetben mutatták ki a H1N1-et, köztük a Tolna megyei halálos esetet.

    ”Tekintettel arra, hogy a légúti terjedésű fertőző betegségeknek a legköltséghatékonyabb megelőzése a védőoltás, mindenképpen javaslom a szezonális és a világjárványt okozó vírus ellen is  a védőoltást. Akár egyszerre is beadhatóak”- mondta.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    9 kérdés, amire minden szülő tudni szeretné a választ

    A gyermeket nevelő szülők számára igen fontos, hogy a gyermekük egészsége érdekében tájékozódjanak a kicsik számára kötelező, valamint ajánlott védőoltásokkal kapcsolatban. Összegyűjtöttük a leggyakoribb és legtöbb aggodalmat okozó kérdéseket a témában. (x)

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Európai Immunizációs Hét: minden védőoltást kapott ember hozzájárul egy mindenki számára egészségesebb jövőhöz

    A védőoltások hatásosak. Az elmúlt 60 év során több gyermekéletet mentettek meg, mint bármilyen egyéb orvosi beavatkozás. A WHO Európai Régiójának többi országával együtt Magyarországis április 23. és 29. között ünnepli az Európai Immunizációs Hetet, hogy felhívja a figyelmet: minden embernek joga és felelőssége, hogy védve legyen az oltások által megelőzhető betegségekkel szemben.

    Több mint TestŐr előzetes

    Dorongfánknak és botratekercsnek is hívták a 19. században, ma már létezik sós, húsos és vegetáriánus kürtőskalács is.
    A különböző kristályoknak más-más rezgése van, Gájer Bálint kezdődő influenzájára keresett alternatív megoldást csakráinak speciális irányításával.

    Ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás

    2019. január 1-jétől felkerül az életkorhoz kötött, ingyenes védőoltások közé a bárányhimlő elleni vakcina, ami egy újabb, jelentős lépés az esetenként súlyos szövődményekkel járó betegség elleni küzdelemben.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA