• H1N1 - Stratégiailag fontos munkát végzőket fognak oltani

    Szerző:
    WEBBeteg

    Rövidesen megkezdik a paksi atomerőműben dolgozók ingyenes oltását a H1N1 járvány ellen; körülbelül ötszáz, stratégiailag fontos munkát végző ember kap díjmentesen vakcinát.

    Mittler István, a Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére szerdán elmondta: felkészültek az influenza-világjárvány megelőzésére és kezelésére. Alapvető célkitűzés a villamosenergia-termelés folyamatosságának biztosítása és a nukleáris biztonság fenntartása. 

    Hirdetések

      H1N1 - A hazai orvosok félnek az oltástól

    A doktorok körében egyre nagyobb a bizonytalanság. A legtöbben a vakcina nem várt mellékhatásaitól féltik a betegeiket.
    A hazai orvosok félnek az oltástól >>
    Hozzátette, hogy e célok figyelembevételével készítették el az erőmű influenza-pandémiás intézkedési tervét, határozták meg a szükséges munkavállalói létszámot. A felkészülés részeként légzésvédő eszközöket, antivirális gyógyszereket szereztek be, és megadták az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) részére a védőoltás-igényt.

    Folyamatosan tájékoztatják a dolgozókat a járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről, a megelőzés és a védekezés módszereiről. A védőoltás megérkezése után haladéktalanul megkezdik az oltások beadását, tette hozzá.

    Mint stratégiailag fontos ipari létesítmény egészségügyi központját, már tavaly felkérte a Gazdasági Minisztérium az atomerőmű egészségügyi szolgálatát a pandémiás terv elkészítésére - mondta el az MTI-nek Ótos Miklós.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az erőmű egészségügyi központjának vezetője hozzáfűzte, hogy számba vették a folyamatos üzemeltetéshez szükséges posztokon dolgozókat, majd felkérték őket, hogy fogadják el a védőoltást.

    Ennek alapján rendelték meg a vakcinát közel ötszáz stratégiailag fontos munkát végző erőműves dolgozónak, akik napokon belül megkapják azt.

    Arra is számítanak, hogy lesznek olyanok is, akik nem jogosultak ingyenes oltásra, de kérni fogják a térítéses vakcinát - tette hozzá.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Rett-szindróma

    Dr. Debreczeni Anikó

    Általában a szokottnak megfelelő a fejlődés 1 éves korig, de ekkor megreked.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Egészségügyi kockázatok a trópusi Dél-Amerikába utazáskor

    Az éghajlat is szerepet játszik abban, hogy Dél-Amerika trópusi vidéke világszerte vezető az esetleges fertőzések és egészségügyi kockázatok terén, bár sok betegség előfordulásának helye főként a vidéki területekre korlátozódik. Mindazonáltal az ide látogatóknak feltétlenül ajánlott tájékozódniuk a fenyegető fertőző betegségekről, valamint a kötelező és ajánlott védőoltásokról.

    Több mint TestŐr előzetes

    Dorongfánknak és botratekercsnek is hívták a 19. században, ma már létezik sós, húsos és vegetáriánus kürtőskalács is.
    A különböző kristályoknak más-más rezgése van, Gájer Bálint kezdődő influenzájára keresett alternatív megoldást csakráinak speciális irányításával.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    A hatóanyagok mellett mit tartalmaznak az oltások?

    Furcsa, de a legtöbb oltás szukralózt is tartalmaz, ezenkívül valamilyen alumíniumfélét. A szukralóznak természetesen ebben az esetben nem édesítő szerepe van, hanem a fehérjét kell stabilizálnia, az alumíniumot pedig azért használják, mert megfigyelték, hogy a szervezet immunválasza erősebb a jelenlétében. Ritka esetekben viszont az alumínium jelenlétére súlyos, nem várt reakciókkal is reagálhat a szervezet.

    A hatóanyagok mellett mit tartalmaznak az oltások?

    Furcsa, de a legtöbb oltás szukralózt is tartalmaz, ezenkívül valamilyen alumíniumfélét. A szukralóznak természetesen ebben az esetben nem édesítő szerepe van, hanem a fehérjét kell stabilizálnia, az alumíniumot pedig azért használják, mert megfigyelték, hogy a szervezet immunválasza erősebb a jelenlétében. Ritka esetekben viszont az alumínium jelenlétére súlyos, nem várt reakciókkal is reagálhat a szervezet.

    Növényi hatóanyagok támogató szerepe az oltások mellett

    Az oltások akkor hatékonyak, ha a szervezet megfelelő mértékben reagál a vakcinában lévő hatóanyagra. Ha a reakció nem elég erős, akkor a védelem sem lesz elég hatásos. Vannak olyan növényi hatóanyagok, amik képesek növelni a szervezet reakcióképességét.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA