• H1N1 - Az emberiség felének sem jutna a vakcinából

    Szerző:
    WEBBeteg

    A világ gyógyszercégei csak évi 3 milliárd adagot tudnak előállítani a világjárványos influenza elleni védőoltásból, vagyis még fele annyit sem, amennyi a Föld 6,7 milliárd lakójának beoltásához kellene. Ezt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) állapította meg csütörtökön.

    A WHO májusban még évi 4,9 milliárd adag vakcina gyártásával számolt. De azóta kiderült, hogy a gyógyszergyárakban sokkal nehezebben szaporodik a WHO laboratóriumaitól kapott úgy nevezett magvírus, amelyből a vakcinát előállítják.

    Hirdetések

    Bár a legfrissebb hírek szerint az új magvírusok már csaknem olyan jól szaporíthatók, mint a szezonális influenzák. Viszont kedvező hír, hogy az újinfluenza elleni oltásból egyetlen adag is kiváltja a védőhatást.

    A WHO bejelentette, hogy az oltóanyag ugyanolyan biztonságos, mint a szokásos szezonális influenzaoltások.

    A mellékhatások hasonlóak a szezonális influenzaoltáséhoz

    A világjárványos influenzaoltás mellékhatásai hasonlóak azokhoz, amelyek a szezonális influenza elleni oltással járnak együtt, hangsúlyozza a WHO közleménye.

      H1N1 - A hazai orvosok félnek az oltástól

    Jóllehet, néhány nap múlva a háziorvosok megkezdik a rizikócsoportba tartozók H1N1 vírus elleni oltását, a doktorok körében egyre nagyobb a bizonytalanság. A legtöbben a vakcina nem várt mellékhatásaitól féltik a betegeiket. H1N1 -
    A hazai orvosok félnek az oltástól >>
    Kínában mintegy 44 ezer beoltott személyből csupán 14-nél mutatkoztak mellékhatások, és ezek mind enyhék voltak, emelte ki Marie-Paule Kieny, a WHO vakcinakutatási vezetője.

    Kilenc nagy, illetve gazdag ország felajánlotta, hogy vakcinakészletének 10 százalékát átadja olyan szegény országoknak, amelyek nem tudnak oltóanyagot vásárolni. Az adomány vakcina elosztását a WHO fogja koordinálni.

    Egy szerdai ENSZ-becslés szerint 1,48 milliárd dollárra volna szükség ahhoz, hogy segítséget kapjanak a világjárvány elleni fellépéshez a legszegényebb államok.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    9 kérdés, amire minden szülő tudni szeretné a választ

    A gyermeket nevelő szülők számára igen fontos, hogy a gyermekük egészsége érdekében tájékozódjanak a kicsik számára kötelező, valamint ajánlott védőoltásokkal kapcsolatban. Összegyűjtöttük a leggyakoribb és legtöbb aggodalmat okozó kérdéseket a témában. (x)

    Mire figyeljenek a 2018-as orosz foci vb-re utazók?

    Június közepén kezdetét vette a 21. FIFA labdarúgó-világbajnokság, amely tornának ezúttal Oroszország ad otthont. Rengeteg szurkoló érkezett az országba a világ számos pontjáról, hogy buzdítsa hazája válogatottját az év egyik legfontosabb sporteseményén. A tornára azonban nemcsak a szimpatizánsok, hanem az orosz egészségügyi szervezetek is készültek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai kirendeltségével egyetemben.

    Az oltásellenes mozgalom érvei és a valódi válaszok - Tények és tévhitek

    Az oltások az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányai, ennek ellenére sokan ellenzik azokat. Felnőttkorban a mi döntésünk, hogy beoltatjuk-e magunkat egy-egy betegség ellen, azonban súlyosabb a felelősségünk, ha a gyermekeink vakcinázásáról döntünk. Olvassa el a gyakori tévhiteket, és szabaduljon meg a kételyektől!

    Európai Immunizációs Hét: minden védőoltást kapott ember hozzájárul egy mindenki számára egészségesebb jövőhöz

    A védőoltások hatásosak. Az elmúlt 60 év során több gyermekéletet mentettek meg, mint bármilyen egyéb orvosi beavatkozás. A WHO Európai Régiójának többi országával együtt Magyarországis április 23. és 29. között ünnepli az Európai Immunizációs Hetet, hogy felhívja a figyelmet: minden embernek joga és felelőssége, hogy védve legyen az oltások által megelőzhető betegségekkel szemben.

    X-kór - Frissült a világjárványt okozó betegségek listája

    A listát rendszeres időközönként felülvizsgálja a WHO, és a nemzetközi epidemiológiai adatok alapján frissíti - olvasható a Népszava oldalán.

    Ingyenes lesz a bárányhimlő elleni oltás

    2019. január 1-jétől felkerül az életkorhoz kötött, ingyenes védőoltások közé a bárányhimlő elleni vakcina, ami egy újabb, jelentős lépés az esetenként súlyos szövődményekkel járó betegség elleni küzdelemben.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA