Hány emberrel fekszik le egy átlagos brit?

Független Hírügynökség
megjelent:

Az átlagos brit férfi vagy nő 2,8 millió partnerrel bújt már ágyba. Legalábbis közvetve. Ezt állítja egy számítás, amit egy gyógyszertárlánc felvilágosító kampánya keretében tettek közzé szerdán.

A számítás azon alapul, hogy a brit átlagférfinak - állítása szerint - 9 szexuális partnere van élete során, az átlagnőnek pedig 6,3. Ebből 7,65-re jön ki egy átlagember partnereinek száma.

A szexuális úton terjedő betegségek és tüneteik
A nemi szerveket érintő, szexuális úton terjedő betegségek miatt kevesen fordulnak személyesen orvoshoz. Tünetek és betegségek

"De amikor ágyba bújunk valakivel, akkor nemcsak vele fekszünk le, hanem azokkal is, akikkel korábban az illető már szeretkezett.

Sőt, a partnerünk korábbi partnereinek összes korábbi partnerével is" - magyarázza Clare Kerr, a Lloydspharmacy nemi betegségekkel foglalkozó vezetője.

A felvilágosító számítás hatodíziglen veszi figyelembe a partnerek partnereit.

Az orvos válaszol
"Igaz-e, hogy az ajakherpesz nem fertőzhető át a nemi szervekre? - Az orvos válasza

A kampánnyal a brit patikalánc arra akarja felhívni a figyelmet, mennyire ki vagyunk téve a nemi betegségeknek, és milyen fontos óvszerrel védekezni.

(Független Hírügynökség)

Cikkajánló

Nemi betegség
A nemi szerveket érintő, szexuális úton terjedő betegségek az orvoslás legkényesebb kérdéskörét képviselik, melyek miatt a tüneteket elszenvedő betegek nehézkesen és gátlásokkal tele fordulnak orvoshoz. A betegek többsége szorongva kér orvosi segítséget a következőkben felsorolt betegségek ügyében, ezért is fontos, hogy legyen lehetőségük tájékozódni a leggyakoribb nemi betegségekről.
Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Sarkadi Adrien, infektológus, Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász
WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász
WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász
WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.