• Egy pestiskutató rejtélyes halála

    Szerző:
    WEBBeteg

    Legyengített laboratóriumi pestisbaktériumot találtak egy váratlanul elhunyt amerikai pestiskutató vérében - közölte hétfőn a Chicagói Egyetem.

    Malcolm Casadaban szeptember 13-án került ismeretlen ritka fertőzéssel kórházba, és nem sokkal utána meghalt. A boncolás olyan legyengített baktériumtörzset talált a vérében, amilyet a pestis elleni védőoltáshoz használnak.

    Hirdetések

    A legyengített baktérium egészséges felnőtteknél nem szokott megbetegedést okozni. A vele való laboratóriumi munka nem igényel különleges óvintézkedést.

      Állati vírusok - Hogyan mutálódnak és fertőznek a vírusok?

    Néhány kór, melyeket bizonyítottan állatoknak köszönhetünk: pestis, sárgaláz, majomhimlő, Lyme-kór, Marburg-betegség, influenzák (köztük a spanyolnátha és a madárinfluenza vírusa), veszettség, Ebola, SARS, AIDS, hanta.
    Állati vírusok - Hogyan mutálódnak és fertőznek a vírusok? >>

    Még nem világos, hogy a 60 éves Casadaban hogyan fertőződhetett meg a baktériummal, és még azt sem tudni, hogy egyáltalán az okozta-e a halálát, közölte a Chicagói Egyetem.

    A kutató boncolása nem mutatta ki a halál egyértelmű okát, csupán megállapította a baktérium jelenlétét.

    A közegészségügyi szervek nagy erővel nyomozást kezdtek annak kiderítésére, kikkel érintkezhetett a kutató. 100 ilyen személyt találtak eddig, de egyiküknél sincs jele fertőzésnek.

    Mindenkinek antibiotikumos megelőző kezelést ajánlottak. A pestisfertőzésnél 2-10 nap után jelentkeznek a tünetek.

    A pestis ma már ritka betegség, amelyet általában bolhacsípés terjeszt. Az Egészségügyi Világszervezetnek évente 1.000-3.000 esetet jelentenek.

    Az Egyesült Államokban emberek közötti pestisfertőzés utoljára 1924-ben történt.

     Orvosi érdekességek

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Mennyit tud a vitaminhiány tüneteiről? Tudásteszt

    Hiánybetegségek akkor alakulhatnak ki, ha a szervezet kevesebb vitaminhoz, nyomelemhez jut, mint amennyire szüksége van. Egészséges életmód mellett ennek veszélye csekély, ám mai rohanó és stresszes világunkban bárkivel előfordulhat, hogy túlhajszolja magát, kimerül, és szervezete tartalékai nem elegendőek a vitaminigény fedezésére. Ön tudja, milyen tünetekkel járnak a hiánybetegségek?

    A vaspótlás lépcsőfokai

    Mire a vashiány diagnosztizálásra kerül, gyakran hosszú idő telik el, mivel a tüneteket a beteg legtöbbször másnak tudja be. Pedig, ha nem kezelik még idejében, úgy a hiány egyre fokozottá válik, mely komolyabb kezelést igényel. Hogy melyek a vaspótlás lépcsőfokai, azt dr. Szélessy Zsuzsanna, a Trombózisközpont hematológus főorvosnője válaszolta meg.

    Tüdőpestis fertőz Tibetben: egy halott

    Több tüdőpestises megbetegedést észleltek Tibetben, s az öt fertőzött közül egy meg is halt - közölték vasárnap a kínai hatóságok.

    Fekete Halál - Mit érdemes tudni a pestisről?

    A pestist baktériumfertőzés okozza, amit főként a rágcsálók és az azokon élősködő bolhák terjesztik. A bolhák közreműködésével a betegség azonban emberekre is átragadhat. A következmények horrorisztikusak, a világtörténelem legszörnyűbb járványaiként tartják számon a megbetegedés-hullámokat.

    Tüdőpestis Tibetben

    A ritkának számító tüdőpestisben halt meg két ember egy Tibet keleti részén található faluban - közölte szerdán a kínai állami média. A hatóságok a Beijing Times című lap szerint azonnal megtették a szükséges intézkedéseket.

    Rejtélyes betegségek klinikája az USA-ban

    Különleges klinikát hoztak létre az Egyesült Államokban a rejtélyes betegségek gyógyítására az egészségügyi minisztérium égisze alatt. A kutatóintézet és kórház júliusban fogadja az első betegeket.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA