• Gégemetszés golyóstollal - életet mentett az orvos

    Szerző:
    WEBBeteg

    Golyóstoll segítségével végzett gégemetszést egy orvos a XI. kerületi Balatoni úton, ahol egy motorost csípett meg egy darázs - mondta Győrfi Pál, a mentők szóvivője szombaton az MTI-nek.

    A férfi délután a Balatoni úton a panoráma kanyarnál motorozott, amikor egy darázs megcsípte, és ettől a gégéje annyira bedagadt, hogy nem kapott levegőt - közölte a szóvivő.

    Hirdetések

       Rovarcsípés allergia

    Allergiát és életveszélyes csípést okozó rovarok a Hymenopterák rendjéhez tartozó darazsak, méhek és egyes hangyafélék, allergiás reakciók más rovarokkal szemben nem gyakoriak.
    A rovarcsípés allergia>>
    Győrfi Pál elmondta, hogy éppen arra autózott egy székesfehérvári orvos, aki megállt segíteni.

    Az orvos a saját bicskájával metszett rést a motoros torkán, a nála lévő golyóstollat pedig a nyílásba dugta, ezzel biztosítva a szabad légutat.

    A mentők szóvivője szerint az orvos így tudta életben tartani a férfit a mentők kiérkezéséig, akik végül stabil állapotban szállították kórházba a motorost.

     

     Orvosi érdekességek

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Hogy előzhetjük meg a méh- és darázscsípést?

    Mivel a nyaranta gyakran felbukkanó darazsak és méhek csípése bizonyos esetekben nemcsak fájdalmat, hanem allergiás reakciót is kiválthat, fontos, hogy tudjuk, miként előzhetjük meg a csípéseket. Íme, néhány praktikus tanács.

    Kautzky Armand lazítva gyógyul

    Ellátogattunk Zalakarosra, ahol kiderült, milyen kezelések ajánlottak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére, kezelésére.

    Több mint TestŐr előzetes

    Kautzky Armand keringése összeomlott - így reagált a szervezete a darázscsípésre.

    Tavaly 53 ember halt meg munkahelyi balesetben

    Tavaly 53 ember veszítette életét munkavégzés közben Magyarországon, ebből 6 halálos kimenetelű munkahelyi balesetet regisztráltak a fővárosban - ismertette Budapest Fővárosi Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve munkavédelmi igazgatóhelyettese sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

    Darázsveszélyre figyelmeztet a Pilisi Parkerdő

    Fokozott elővigyázatosságra inti a túrázókat a Pilisi Parkerdő Zrt. a darazsak elszaporodása miatt. A legtöbb darázscsípés Budapesten, a Hárs-hegy és a Hármashatár-hegy térségében történt.

    Darazsak támadtak lakókra, mentősökre és tűzoltókra

    Darazsak támadták rá helybeliekre Siófokon, az őket ellátó mentősökre, de nem kímélték a fullánkosok megfékezésére segítségül hívott tűzoltókat sem.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA