• Az Év Orvosát keresik

    Szerző:
    WEBBeteg

    Immár harmadszor indult el Az Év Orvosa pályázat 2009 - Astellas Díj az orvosi hivatás megbecsüléséért, jobb megítéléséért, valamint az orvos-beteg kapcsolat javításáért.

    A pályázat az orvosi munka megbecsülése mellett az orvos és beteg közötti kapcsolat fontosságára hívja fel a figyelmet - mondta Berencsi György főszervező egy keddi sajtótájékoztatón a fővárosi Szent Imre kórházban.

    Hirdetések

    A betegeknek - akik jelölni kívánják orvosukat a díjra - annyit kell tenniük, hogy megírják saját gyógyulásuk, kezelésük történetét, hangsúlyozva az orvos pozitív emberi hozzáállását, empátiáját, azt, hogy mennyire vette komolyan a páciens problémáját, emberileg hogyan próbált meg neki segíteni. A bíráló bizottság tagjai nem azt értékelik, hogy a jelölt orvos mennyire jó szakember, hanem a gyógyítás emberi oldalát nézik.

    A kezdeményezésnek idén több új eleme is van: a zsűri által kiválasztott 20 döntőbe jutott történetet az érdeklődők a www.dijazorvosokert.hu oldalon olvashatják, majd szavazatukkal eldönthetik, hogy kik legyenek az idei pályázat Astellas Díjjal kitüntetett orvosai.

    Másik újdonság, hogy a honlapon a hírlevélre regisztrálók rendszeres tájékoztatást kapnak az Év Orvosa pályázat alakulásáról, aktualitásairól, érdekességeket olvashatnak az orvos-beteg kapcsolatról.

     Az Év Orvosa 2008-ban

    Az elismerésben részesülő doktorok többsége általában azt mondja: „csak a munkámat végeztem”. Dr. Vástyán Attila gyermeksebész szakorvos, az Év Orvosa 2008 pályázat egyik díjazottja még ennél is szerényebb. Interjú a díjazottal >>
    Az orvos és beteg kapcsolatában komoly szerepe van a bizalomnak, amely kezd minimális szintre süllyedni az egészségügyről szóló negatív hírek hatására - fogalmazott a Szent Imre Kórház főigazgatója. László Imre hozzátette: a hit és bizalom csökkenésével a kilátásaink is csökkennek, holott az egészségügyben dolgozók sokat tesznek azért, hogy visszaadják az emberek egészségét.

    Kókai-Nagy Ákos, az Astellas Pharma képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a díj minden üzenete pozitívumot tartalmaz, s az elismerés egyik célkitűzése a betegközpontú orvoslás támogatása.

    A pályázatot meghirdető Tegyünk Az Egészségünkért Alapítvány idén felkérte a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet, hogy a tárgytervező szakokon tanuló hallgatók vegyenek részt pályázati formában a 2009-es Astellas Díj megalkotásában.

    Az Év Orvosa Pályázat 2007-ben jött létre azzal a céllal, hogy elismerje az orvosok munkáját, valamint javítson az orvos-beteg kapcsolaton. Nem pénzbeli jutalomról, hanem erkölcsi elismeréséről van szó.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Tabutémák az orvosnál - Hogyan beszéljünk a szexuális problémáinkról?

    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megfogalmazása szerint a szexuális egészség az általános egészség (testi, lelki és szociokulturális jó közérzet) megnyilvánulása a nemi életben. Ebből következik, hogy ha valakinek valamilyen szexuális panasza van, akkor elképzelhető, hogy az általános egészségével sincs minden rendben. De ne rohanjunk ennyire előre!

    Kórházi nagyvizit - egy önkéntes ápoló tapasztalatai

    Mezős Balázs ötven hetet töltött az egészségügyben. Egy felmérés keretében kórházakban interjúztatott, majd önkéntes ápolói munkát vállalt. Az egy év során szerzett tapasztalatait gyűjtötte össze és publikálta. A projekt célja, hogy rávilágítson a kommunikáció fontosságára, és feltárja az egészségügyi rendszer szereplőinek egyéni felelősségét. Mi okozza az orvosok és betegek, orvosok és ápolók, ápolók és betegek közötti feszültségeket, melyek a leggyakoribb konfliktusforrások?

    Idén közel száz kiválóságot köszöntött a nagyközönség és a szakma

    Itt veszíteni nem lehet, akit ugyanis betegei, vagy szakmai környezete a jelöléssel elismer, az csak nyertes lehet – hangzott el pénteken este a 2014-es Év orvosa és a Média az orvosokért pályázat legjobbjait köszöntő Astellas Díjátadó Gálán.

    Idén is több száz pozitív történet az Astellas-díj - Az év orvosa pályázaton!

    Lezárult a 2014-es Év orvosa pályázat közönségjelölési időszaka. A tavaly ősszel immár nyolcadik alkalommal meghirdetett nemes versengésre összesen 212 darab, az orvosok emberségét, nagyszerű teljesítményét, illetve példaértékű orvos-beteg kapcsolatokat bemutató történet érkezett, amellyel idén 123 orvos került a jelöltek közé.

    Véget ért a közönségszavazás: kecskeméti, szegedi és debreceni orvosok a dobogón!

    Vasárnap éjjel lezárult az idén hetedik alkalommal meghirdetett Astellas-díj – Az év orvosa pályázat internetes közönségszavazása: a voksolás bő két hete alatt a nagyközönség összesen 13.670 érvényes szavazatot adott le a döntőbe jutott 112 jelöltre.

    Szavazzon az Év orvosára! - TOP 3

    Két napig lehet még szavazni a 2013-as Astellas-díj - Az év orvosa pályázat közönségjelöltjeire, az idei internetes szavazás 2014. március 16. 22.00 órakor zárul.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA