• A fekete család, akiknek 5-ből 3 gyereke albínó

    Szerző:
    WEBBeteg

    A fekete brazil család az általuk nevelt öt gyerekkel szinte tipikusnak mondható, egy dolgot kivéve: három gyermekük bőrszíne fehér.

    A 27 éves Rosemere Fernandes de Andrade és társa, Joao két fekete és három fehér, albínó gyermeket nevel. Valdir Balbino, a Pernambuco Állami Egyetem genetikus professzora szerint az jelenség meglehetősen ritka, különösen, így, hogy mindkét szülő, és két testvér is fekete. általában minden 17 000 emberből egyet érint. Ez csak akkor lehetséges, ha mindkét szülő hordozza az albinizmus génjét, ilyenkor minden negyedik gyerek a betegséggel születik.

    Hirdetések


    Az albinizmus számos gén mutációja, mely eredményeképp nem, vagy csak nagyon kevés termelődik a melanin nevű pigmentből. A szervezet melaninjának típusa és mennyisége határozza meg a bőr, a haj és a szem színét. Az albínóság nem gyógyítható, és ez problémákat okozhat a szem fejlődésében és funkciójában.

     

    Azoknak, akik ettől a betegségtől szenvednek, kerülniük kell a túlzott napsütést: védő öltözetet, napszemüveget kell viselniük. Mindez aggasztja Fernandeséket, akik féltik albínó gyermekeiket a bőrráktól, mivel nem engedhetik meg maguknak a megfelelő védőfelszerelést. Az albínó gyerekek általában túlérzékenyek a fényre és a nap káros sugaraira, valamint súlyos rövidlátók.

    Az albinizmussal kapcsolatos komplikációk fizikaiak és érzelmiek egyaránt lehetnek. A fizikai komplikációk közül a legveszélyesebbek a napégés és a bőrrák. A gyerekeknek érzelmileg is nehéz megélni a betegségüket, mivel társaik folyamatosan csúfolják őket.

    (WEBBeteg - Cs.K. fordító, Forrás: Foxnews; lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Miért őszül a haj?

    A fejbőrön megtalálható a hidrogén-peroxid, amit ha a kataláz enzim nem semlegesít, akkor az reakcióba lép a hajhagymákkal és gátolja a melanintermelést. Sajnos idővel a kataláz enzim csökken a szervezetben, de pótlással visszafordítható a folyamat.

    Egy enzim hiánya miatt indul be az őszülés folyamata!

    A fejbőrön keletkező hidrogén-peroxidot a szintén a fejbőrön található kataláz enzim semlegesíti. Ha ennek az enzimnek a mennyisége elkezd csökkenni, a hidrogén-peroxid fehérítő hatása megakadályozza a hajhagymákban a melanintermelést. Az enzimpótlással az egyensúly visszaállítható, és a hajhagymák melanintermelése újra beindulhat.

    Egy enzim hiánya miatt indul be az őszülés folyamata!

    A fejbőrön keletkező hidrogén-peroxidot a szintén a fejbőrön található kataláz enzim semlegesíti. Ha ennek az enzimnek a mennyisége elkezd csökkenni, a hidrogén-peroxid fehérítő hatása megakadályozza a hajhagymákban a melanintermelést. Az enzimpótlással az egyensúly visszaállítható és a hajhagymák melanintermelése újra beindulhat.

    Vissza lehet-e fordítani az őszülést?

    Akik betegség vagy nagy stressz miatt őszültek meg, reménykedhetnek, hogy a tudósok egy szép napon képesek lesznek visszafordítani a folyamatot. Brit és német tudósoknak sikerült helyreállítaniuk a haj színét okozó melanin termelését, adta hírül pénteken a BBC brit közszolgálati hírportál.

    Miért őszülünk?

    Európai orvosok egy csoportja végre megoldotta a rejtélyt, mely régóta izgatja az embereket: miért őszülünk? A régi nézettel ellentétben, miszerint az ősz halánték a bölcsesség jele, a kutatások szerint az őszülésnek semmi köze a bölcsességhez.

    Melaninnal szennyezett tejitalt találtak

    Melaninnal szennyezett gyermek tejitalt találtak az élelmiszer ellenőrző hatóság szakemberei a szegedi Cora áruházban, még a hét közepén.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA