• Influenza: biztonságosnak tűnik az oltóanyag

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az első jelek szerint biztonságos az új influenza ellen készülő vakcina, jelentették be a hét végén az amerikai egészségügyi hatóságok. Az oltóanyag október közepére kerülhet forgalomba.

    "Nincsenek veszélyre utaló jelek" közölte az allergológiai és járványügyi intézet igazgatója, Anthony Fauci.

    Hirdetések

    Az egészségügy minisztérium alá tartozó intézet fertőző betegségekkel kapcsolatos alap- és alkalmazott kutatásokkal foglalkozik, fő profiljába tartoznak az oltóanyagokkal kapcsolatos kutatások.

    Fauci elmondta, hogy klinikai tesztek sorozata folyik most az új vakcinával kapcsolatban, az eredmények szeptember közepe és október vége között lesznek meg.

     Az új influenza: tünetek és terjedés

    A betegség gyakorlatilag ugyanolyan tünetekkel jár, mint a már korábban beazonosított infuenza vírusok. A különbség az, hogy ezzel szemben nincs az embereknek védettségük. Falus Ferenc szerint a betegség lappangási ideje 1-10 nap között mozog. Tünetei a láz, a köhögés, a tüsszögés, esetleg hasmenés, izomfájdalmak.
    Ez azt jelenti, hogy a vírus cseppfertőzéssel terjed; ennivalóval nem lehet elkapni, így sertéshús fogyasztásával sem nő a kockázat - mondta. Védekezni gyakori kézmosással, a tömeg illetve a másokkal történő közvetlen kontaktus elkerülésével, valamint a sokak által használt felületek fertőtlenítésével lehet.

    A bátorító jelek alapján a múlt héten az amerikai egészségügyi hatóságok engedélyezték a 6 hónap és 17 év közötti gyerekeken való kipróbálást. Szeptemberben kezdik meg az oltóanyag tesztelését 120 terhes nőn. Várhatóan 4.500-4.600 személyt fognak beoltani a kísérleti vakcinával.
    Október közepére várhatóan 45-52 millió adag oltóanyag áll majd rendelkezésre a 300 millió lakosú Egyesült Államokban - közölte Jay Butler, aki a CDC amerikai járványügyi hatóságnál az új influenza elleni oltóanyaggal foglalkozó akciócsoportot vezeti.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A CDC intézet nemrég tett javaslatot arra, hogy kiket oltsanak be az első körben. Ezek a terhes nők, a félév és 24 év közöttiek, továbbá azok a 25 és 64 év közöttiek, akiknél valamilyen betegség miatt nagyobb az influenza szövődményének kockázata.

    A CDC szerint az Egyesült Államokban 522 ember halt meg az új influenza következtében, és csaknem 8 ezer szorult kórházi kezelésre. Az áldozatok többsége 49 év alatti volt. Az új influenza továbbra is terjed az Egyesült Államokban, bár lassabb ütemben.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Több mint TestŐr előzetes

    Dorongfánknak és botratekercsnek is hívták a 19. században, ma már létezik sós, húsos és vegetáriánus kürtőskalács is.
    A különböző kristályoknak más-más rezgése van, Gájer Bálint kezdődő influenzájára keresett alternatív megoldást csakráinak speciális irányításával.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    Már féléves kortól beadható az influenza elleni védőoltás

    Az influenza súlyos szövődményeinek leginkább kitett, két év alatti kisgyermekeket is be lehet oltani azt követően, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hat hónapos kornál húzta meg az oltás alkalmazhatósági határát.

    Influenzajárvány: veszély a tömegközlekedési eszközökön

    A téli influenzaszezonnal évről évre szembesülnünk kell november végétől kora tavaszig, amely a lakosság jelentős százalékát érinti. Ha sorra vesszük a fertőzés rizikófaktorait, joggal tarthatunk a tömegközlekedési eszközök használatától, hiszen a zsúfolt helyek kifejezetten kedveznek a fertőzések terjedésének. Mit tehetünk, hogy elkerüljük az influenzajárványt? Van-e hatásos védekezési módszer?

    Még mindig tart az influenzajárvány

    Az influenzajárvány miatt országszerte egyre több egészségügyi intézményben rendelnek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat.

    Influenza - Egyre több kórházban van látogatási tilalom

    A járvány miatt országszerte egyre több intézményben rendelnek el látogatási tilalmat - derül ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ)adataiból.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA