• Tizenkét babát vár egy nő - a kilencedik hónapban jár

    Szerző:
    WEBBeteg

    Tizenkétszeres gyermekáldás elé néz egy tunéziai nő, aki mesterséges megtermékenyítéssel esett teherbe. Orvosok szerint a terhesség felelőtlen, és valószínűtlen, hogy a babák károsodás nélkül jönnének világra.

    A meg nem nevezett tanárnő és férje a hírek szerint nagyon örül a terhességnek, amit két vetélés után mesterséges megtermékenyítés révén sikerült elérni.

    Hirdetések

    A kilencedik hónapban járó nő hat kisfiút és hat kislányt vár - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

      A férfiak nemzőképessége

    A férfi meddőség legtöbb típusa nem előzhető meg. Mi befolyásolja a férfiak nemzőképességét?>>
    Meddőségi szakértők szerint azonban a párt kezelő orvosok felelőtlenek, és kockára teszik a babák, illetve a mama egészségét is. Egyelőre nem tudni, hogy a feleség milyen kezelésen esett át, az apát idéző újságok szerint a pár "csak" ikrekre számított.

    "Az elején azt hittük, hogy a feleségem ikreket hoz a világra, de aztán több magzatot fedeztek fel. Örömünk a babák számával nőtt" - mondta a szintén tanárként dolgozó férj. Férje szerint a kismama már alig várja, hogy magához ölelje a bébiket, és akár természetes úton is életet adhat a gyerekeknek - noha szakemberek szerint ez lehetetlen.

    Felelőtlenek voltak a kezelőorvosok?

    Simon Fisher, az Oxofordi Egyetem termékenységi szakembere szerint ugyanakkor a tizenkétszeres áldás borzasztó, és a kezelőorvosok felelőtlenek voltak, hogy utat engedtek a nem mindennapi terhességnek.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A pár vélhetően figyelmen kívül hagyta a doktorok előírásait, és közösült a kezelés alatt, így a mesterséges megtermékenyítés mellett természetes úton is foganhattak babák - mondta Fisher, aki hozzátette: ha nem így volt, akkor vallási okok játszhattak közre abban, hogy az összes embriót felhasználták. 

    "Bármi legyen is e mögött, meglehetősen kevés esély van arra, hogy a történet boldog véget érjen" - fejtegette a szakember. "Rendkívül kicsi annak a valószínűsége, hogy mindegyik baba életben maradjon, és igen valószínűtlen, hogy bármelyikük károsodás nélkül születik" - fűzte hozzá Simon Fisher. Az orvostudomány mindazonáltal nem tud olyan esetről, amikor egyszerre 12 újszülött látta volna meg a napvilágot.

    (MTI)

     Orvosi érdekességek

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    A túl sok biciklizés erekciós zavart és meddőséget okozhat

    Tanulmányok által bizonyított, hogy a túl sok és túl hosszú ideig tartó biciklizés növeli a merevedési zavar és a meddőség kockázatát. Ezért a profi kerékpárosoknak, duatlonistáknak, triatlonistáknak azt tanácsolják a szakemberek, hogy fagyasztassák le a spermájukat, még mielőtt az a sportkarrier áldozatává válik.

    Miért születnek az ikrek gyakran koraszülöttként?

    Sok ikerterhesség problémamentesen zajlik. Ám tudnunk kell, hogy valamivel nagyobb a komplikációk és sajátos problémák kialakulásának kockázata, ha egy kismama egyszerre több gyermekkel várandós. Így például a koraszülés valószínűsége sokkal nagyobb ikerterhesség esetén. De mi lehet annak az oka, hogy az ikrek gyakran jönnek koraszülöttként a világra?

    A férfiak nemzőképessége és meddősége

    A férfi meddőség legtöbb típusa nem előzhető meg. Ami a többi típust illeti, kerülje kábítószerek, doppingszerek - különösen az anabolikus szteroidok - alkalmazását, a túlzott alkoholfogyasztást és dohányzást.

    A koraszülött gyerekekről

    A koraszülött babák éretlenségükből adódóan a külvilághoz nehezebben alkalmazkodnak, amely aztán több betegség kialakulásának a veszélyével járhat. Figyelem! A megelőzésnek már a terhesség előtt el kell kezdődnie!

    Preimplantációs szűrés - A meddő párok számára is van remény

    A világ legtöbb részén ma már bevált, rutinszerű eljárásnak számít a beültetést megelőző magzati vizsgálat. Mikor van szükség preimplantációs szűrésre, és meddig tart, amíg megérkeznek az eredmények? A témáról dr. Vereczkey Attila, meddőségi specialistát, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet alapítóját, orvosigazgatóját kérdeztük.

    Preimplantációs szűrés - Egy eljárás, amivel csökkenthető a vetélések száma

    A technológia gyors fejlődésének köszönhetően ma már az egészségügyben, azon belül a mesterséges megtermékenyítés területén is olyan új módszerek váltak elérhetővé, melyek segítségével egyre több sikeres beavatkozás hajtható végre. A lombikbébiprogram egyik hazai szakemberével, dr. Vereczkey Attilával, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet alapítójával, orvosigazgatójával beszélgettünk modern eljárásokról, genetikai vizsgálatokról és a lombikprogram sikerességének feltételeiről.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA