• 300 nap után újra otthon az újszíves kislány

    Szerző:
    WEBBeteg

    Háromszáz napos folyamatos kórházi kezelés után kedden hazamehetett a kórházból Lara, a kétéves, szívtranszplantáción átesett kislány - közölte a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet az MTI-vel.

    A kislányt két és fél hónapos kora óta kezelték súlyos veleszületett szívizombetegséggel, emiatt 2008 nyarán felkerült a szívtranszplantációs várólistára.

    Hirdetések

     Orvosi érdekességek

   • Napraforgó nőtt volna egy kisfiú tüdejében
   • A férfi, akiben továbbélt az ikertestvére - Fotóval
   • Két nappal halála után adott életet gyermekének
   • Évekig élt piócával az orrában egy férfi - nem tudott róla -
   • 2008. november 6-án műszív-kezelést kellett alkalmazni, amely donor hiányában több mint hat hónapig tartott - olvasható a kórház közleményében.

    A végleges megoldást jelentő szívátültetésre ez év májusában kerülhetett sor. Lara keringése azóta stabil, kilökődési reakciója nincs.

    További rehabilitációja szoros kontroll mellett otthonában zajlik - írták.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Koleszterincsökkentés

    Dr. Vajda Orsolya

    Mi alapján választ gyógyszert az orvos? Mennyi ideig kell szedni?

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Dr. Prodán Zsolt, a gyermekszívek specialistája

    Évente több száz beteget operált meg sikeresen, több ezer gyermek és felnőtt köszönheti neki az életét. Jól keresett, külföldön elismert szakember volt, válogathatott az állásajánlatokban. Dr. Prodán Zsolt azonban ahelyett, hogy valamelyik (bármelyik) nyugati vagy tengerentúli szívtranszplantációs központot választotta volna munkahelyéül, hazajött, hogy az itthon 2007 óta működő gyermekszív-transzplantációs és –műszív program még jobbá tételén dolgozzon.

    Hatéves kisfiú kapott új szívet Budapesten

    Sikeres szívátültetést hajtottak végre szerdára virradó éjjel azon a hatéves kisfiún, akit 264 napja műszív-kezeléssel tartottak életben a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben - közölte az intézmény az MTI-vel.

    Más szívével élt 18 éven keresztül

    A hétvégén meghalt az a harbini hentes, aki a leghosszabb ideig élt szívátültetés után - közölték az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartomány székhelyének kórházában.

    Először ültettek műszívet gyermekbe

    Olasz orvosok szombaton, műszívet ültettek be egy 15 éves fiúba. Ez volt az első olyan alkalom, hogy az eljárást gyermeken végezték el.

    Először ültettek műszívet gyermekbe

    Olasz orvosok szombaton műszívet ültettek be egy 15 éves fiúba. Ez volt az első olyan alkalom, hogy az eljárást gyermeken végezték el.

    Kórházban van az újszíves kis Lara

    Az újszíves Lara idén töltötte először otthon a karácsonyt, de az öröm sajnos nem tartott sokáig. Belázasodott ugyanis, és mivel huzamosabb ideig nem akart lemenni a láza, kórházba kellett vinni - tudta meg a Napi Ász.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA