• Új influenza: jó tanácsok utazóknak

    Szerző:
    WEBBeteg

    A H1N1 vírus már szinte minden országban megjelent, ezért nincsenek utazási korlátok és nem is érdemes az új influenzától tartva elhalasztani a nyaralást - áll az Egészségtudatos Utazásért Program hétfői közleményében.

    A világjárvány idején azonban különösen fontos, hogy az utazók megtegyék a kellő óvintézkedéseket: már utazás előtt tájékozódjanak az influenza elleni védekezési módszerekről, és keressék fel háziorvosukat - főleg a krónikus betegségekben szenvedők.

    Hirdetések

    A fertőzés terjedésének megelőzése érdekében az utazóknak érdemes magukkal vinniük bárhol használható higiénés termékeket: maszkot, megelőzési célra használható antivirális szert - áll az Egészségtudatos Utazásért Program közleményében.

     Már közel száz új influenzás megbetegedést regisztráltak Magyarországon

    Magyarország az elmúlt 24 órában újabb 8 igazolt A(H1N1) vírusfertőzést jelentett az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központnak (ECDC), ezzel összesen már 94 az itthoni megbetegedések száma, amelyek közül egy halállal végződött. Tovább>>

    Ezen kívül ajánlott a gyakori, 20 percenkénti alapos kézmosás, hogy elpusztítsuk a kezünkön lévő kórokozókat.

    Szappan és tiszta víz híján az alkoholtartalmú tisztítószerek és kendők is hatékonyak lehetnek.

    Kerüljük a szem, száj és orr érintését, mivel a vírus leggyakrabban akkor terjed, amikor valaki megérint egy fertőzött tárgyat és utána a saját szeméhez, orrához vagy szájához nyúl. Igyekezzünk elkerülni a közvetlen érintkezést a fertőzöttnek tűnő emberekkel - ajánlják az Egészségtudatos Utazásért Program szakértői.

      Új vírus - Dél-Afrikában meghalt az első beteg

    Dél-Afrikában is követelt emberéletet az új típusú influenza: az első beteg egy egyetemista, egyben ő a betegség első fekete-afrikai áldozata - közölte hétfőn egy egészségügyi illetékes. - A fokvárosi Stellenbosch egyetem 22 éves diákja tudomásunk szerint az első dél-afrikai áldozat - közölte Craig Househam, a fokvárosi közegészségügyi intézet vezetője.
    Az áldozat nemét nem közölték. A hallgató az egyetem szerint dél-afrikai állampolgár volt. Július 28-án halt meg, megállt a szíve. A legutóbbi, július 31-i hivatalos adatok szerint Dél-Afrikában június közepe óta 480 embert fertőzött meg az A/H1N1 vírus. A múlt héten legalább két iskolát a tervezettnél korábban zártak be a betegség miatt. Április óta több mint nyolcszázan haltak meg világszerte az új típusú influenzában.

    Mikor forduljanak orvoshoz?

    Az új H1N1 influenza tünetei, a szezonális influenzáéhoz hasonlóan - a többi között - láz, köhögés, torokfájás, orrfolyás és -dugulás, különféle testtájakon jelentkező fájdalom; fejfájás, borzongás és kimerültség, valamint bizonyos esetekben hányás, hasmenés.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Aki ezen tünetek bármelyikét észleli magán, maradjon a hotelszobában egészen addig, amíg nincs szüksége orvosi ellátásra. Ha a tünetek gyermekeken jelentkeznek, azonnal célszerű orvoshoz fordulin. Fontos tudni, hogy a szezonális influenza ellen beoltottaknak is elővigyázatosnak kell lenniük, mivel ők sem védettek a H1N1 vírus ellen.

    Különösen veszélyeztetettnek számítanak a kisgyermekek, a kismamák, a krónikus betegségben szenvedők és a súlyosan elhízottak, valamint a gyenge állapotban lévő 65 évnél idősebbek. A tapasztalatok alapján azonban az új járvány leginkább (hetvenöt százalékban) a 30 év alatti korosztályt érinti.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni

    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.

    A WC-ülőke és a fertőzések - Ezért fontos az elővigyázatosság

    A gyakorlatban többnyire a látványosan piszkos helyeken van esély komolyabb fertőzést kapni, ám vizsgálatok olyankor is kimutattak betegséget okozó baktériumcsoportokat, amikor a WC-ülőkén nem volt látható látványos kosz vagy folyadék.

    A köröm betegségei: Mire utalnak?

    A köröm kültakarónk része, eltérései számos betegség velejárói lehetnek. A köröm hetente körülbelül egy millimétert nő, a kéz középső ujján a leggyorsabban.

    Mekkora esélye van, hogy 5 éven belül meghal? - Becslés vérteszttel

    Jelenleg több száz olyan konkrét betegség létezik, amelynek a diagnosztikai kritériumaihoz, azaz, hogy fennáll-e a betegség vagy sem, elegendő egy egyszerű vérvizsgálat. A vérben előforduló különböző eltérések lehetnek kórjelzőek, előszűrésnek tehát kiváló a vérvétel, nem helyettesítik azonban a pontos diagnosztikát.

    Mi a leggyakoribb oka, ha lázas a gyermek?

    A láz 38 Celsius fok feletti testhőemelkedéssel járó, gyerekkorban gyakran előforduló állapot. Nagyon fontos azonban tudni, hogy ez nem egy betegség, hanem valamilyen betegségnek a kísérő tünete csupán, így akár hasznos is lehet számunkra.

    Kanyaróval fertőződött meg Budapesten egy 14 hónapos magyar kislány

    Nagy kérdés, kiket fertőzhetett még meg: ez a betegség ugyanis már a tünetek megjelenése előtti napokban fertőz. Legyőzöttnek hitt betegség tért újra vissza, ezúttal nem a román határ mentén, hanem Magyarország szívében.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA