• Hajhagyma klónozás - Megoldás a kopaszságra?

    Szerző:
    WEBBeteg

    A kopaszodás főleg a férfiakat sújtja, s nekik is a homlok feletti "skalpjukat" érinti a leginkább. A haj újranövesztésére a brit Intercylex vállalat hajpótló-specialistája, Bessam Farjo szenzációsan gyors és olcsó megoldást dolgozott ki - és alkalmaz máris eredményesen.

    Ma már kozmetikai eljárássá egyszerűsödött a kihullott-kikopott hajszálak új hagymák beültetésével történő pótlása. Több nemzetközi és hazai híresség esett már át hasonló beavatkozáson.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A gond csak az, hogy az eljárás során mintegy 6000 hagymát kell kiemelni az érintett tarkóján még dúsan növő hajból, majd átültetni a fejbőr már lekopaszodott, dermálpapilla sejtekben elszegényedett részére. Mindez természetesen hosszadalmas, fájdalmas és nagyon drága. (Ezért volt láthatatlan hosszú ideig az egyik nagy európai ország miniszterelnöke, hogy aztán ismét a nyilvánosság elé lépve már "férfias" frizurával folytassa az ország irányítását.)

    Hajhagyma klónozás

    A Farjo-eljárás lényege, hogy csak száz hajhagymát távolítanak el a páciens tarkójáról, majd klónozással, laboratóriumban sokszorozzák a kívánt számban.

    Jóval egyszerűbb, mint bárányokat reprodukálni - nyilatkozta a specialista a szabadalmaztatási eljárás során a Hairstylist nemzetközi fodrászati szaklapban.

    Elmondása szerint 13 önként jelentkező férfin próbálták ki a megoldást: a 11 hónapig tartó, a vérellátást segítő fejbőrmasszázst is alkalmazó kezelésnek köszönhetően ötüknek újrafejlődött a klónozott hajhagymákból származó haja. Farjo most azon fáradozik, hogy laboratóriumában önállóan, tehát nem klónozással szaporítva állítsanak elő új hajprodukáló tüszőket és hagymákat.

    (MTI)

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Hajhullás: Pajzsmirigybetegségre is utalhat

    A hajhullás nőket, férfiakat egyaránt érzékenyen érintő jelenség. Bizonyos mértékű hajhullás minden egészséges ember esetében természetes, ugyanakkor időnként komoly kórképek kísérője vagy figyelmeztető jele is lehet: ilyenek például a pajzsmirigybetegségek.

    Hajhullás és a hormonok

    A hajhullás egy bizonyos mértékig természetes folyamat. Akkor tekinthető rendellenesnek, ha túlzott mértékű (naponta több mint 60-100 hajszálat veszítünk el), és hiányzik a normál visszanövekedés.

    Egy enzim hiánya miatt indul be az őszülés folyamata!

    A fejbőrön keletkező hidrogén-peroxidot a szintén a fejbőrön található kataláz enzim semlegesíti. Ha ennek az enzimnek a mennyisége elkezd csökkenni, a hidrogén-peroxid fehérítő hatása megakadályozza a hajhagymákban a melanintermelést. Az enzimpótlással az egyensúly visszaállítható és a hajhagymák melanintermelése újra beindulhat.

    Hajproblémákkal érdemes hajgyógyászhoz fordulni!

    Kóros hajhullás vagy túlzott zsírosodás esetén is érdemes szakemberhez fordulni. A hajgyógyász egy speciális kamerával 300-szoros nagyításban vizsgálja a fejbőrt és a szőrtüszőket. A problémák kiváltó okát keresi. Egy évekig elhúzódó hajhullás esetén a régóta leállt és elsorvadt hajhagymák működésének újraindítására már nagyon kicsi az esély, épp ezért érdemes a tünetek megjelenése után felkeresni a szakembert.

    A haj és a bőr szakszerű ápolása otthon is elvégezhető!

    Kutatások eredménye, hogy a korábbi összevont hajápoló termékekkel szemben hatásosabb az eredménye a célzott hajápolásnak. A hajtöredezést különböző növényi olajokkal, a haj szerkezetét keratinnal lehet újraépíteni. A hajápolás mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a fejbőr ápolására, hiszen az egészséges fejbőr az alapja az egészséges hajhagymák és hajszálak fejlődésének.

    Hajápolási tippek Konkoly Ágitól!

    Az egykori szépségkirálynőnek fontos, hogy komplexen, kívülről és belülről is ápolja a haját. A hajvégeit kókuszzsírral, a hajhagymáit meg szőlőmaggal táplálja.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA