Hajhagyma klónozás - Megoldás a kopaszságra?

MTI
megjelent:

A kopaszodás főleg a férfiakat sújtja, s nekik is a homlok feletti "skalpjukat" érinti a leginkább. A haj újranövesztésére a brit Intercylex vállalat hajpótló-specialistája, Bessam Farjo szenzációsan gyors és olcsó megoldást dolgozott ki - és alkalmaz máris eredményesen.

Ma már kozmetikai eljárássá egyszerűsödött a kihullott-kikopott hajszálak új hagymák beültetésével történő pótlása. Több nemzetközi és hazai híresség esett már át hasonló beavatkozáson.

A gond csak az, hogy az eljárás során mintegy 6000 hagymát kell kiemelni az érintett tarkóján még dúsan növő hajból, majd átültetni a fejbőr már lekopaszodott, dermálpapilla sejtekben elszegényedett részére. Mindez természetesen hosszadalmas, fájdalmas és nagyon drága. (Ezért volt láthatatlan hosszú ideig az egyik nagy európai ország miniszterelnöke, hogy aztán ismét a nyilvánosság elé lépve már "férfias" frizurával folytassa az ország irányítását.)

Hajhagyma klónozás

A Farjo-eljárás lényege, hogy csak száz hajhagymát távolítanak el a páciens tarkójáról, majd klónozással, laboratóriumban sokszorozzák a kívánt számban.

Jóval egyszerűbb, mint bárányokat reprodukálni - nyilatkozta a specialista a szabadalmaztatási eljárás során a Hairstylist nemzetközi fodrászati szaklapban.

Elmondása szerint 13 önként jelentkező férfin próbálták ki a megoldást: a 11 hónapig tartó, a vérellátást segítő fejbőrmasszázst is alkalmazó kezelésnek köszönhetően ötüknek újrafejlődött a klónozott hajhagymákból származó haja. Farjo most azon fáradozik, hogy laboratóriumában önállóan, tehát nem klónozással szaporítva állítsanak elő új hajprodukáló tüszőket és hagymákat.

(MTI)

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
Immunközpont - Dr. Kádár János, immunológus
Budai Endokrinközpont - Prof. Dr. Balázs Csaba, endokrinológus
Hair Hungary Klinika
vargaklara.hu
Független Hírügynökség
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.