• HospInvest-felszámolás - hogyan tovább?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Önkormányzati cégek veszik át a HospInvest által üzemeltetett egészségügyi intézményeket, miután a HospInvest felszámolási eljárást kezdeményezett maga ellen a cégbíróságon hétfőn.

    Gyöngyösön és Hatvanban egyaránt a helyi önkormányzat által működtetett cég veszi át a tervek szerint a helyi kórház üzemeltetését augusztus 1-jén.

    Hirdetések

    Korábban már mindkét település felmondta a szerződést a HospInvesttel, vagyis a cég jelenleg a felmondását tölti a két településen, illetve Parádfürdőn, amelyet a hatvani kórházat üzemeltető kft. keretein belül üzemeltet a HospInvest. Hiesz György, Gyöngyös szocialista polgármestere elmondta: már megkezdődött az átvétel-átadás, a leltározás.

    Minden feltétel adott ahhoz, hogy a kórház mintegy 500 dolgozója, a népegészségügyi engedély birtokában, illetve az egészségbiztosítási finanszírozás aláírása után zavartalanul működtesse az intézményt.

    A HospInvest egyébként minden tekintetben működőképesebb, rugalmasabban, gazdaságosabban működtethető kórházat hagy maga után, mint amilyen 2007-ben, az átadáskor volt az intézmény.

    A többi között sor került a teljes informatikai rendszer cseréjére, a gyógyszertári központ felújítására és egy közforgalmú gyógyszertár kialakítására - sorolta az eredményeket a szocialista polgármester. Koncessziós pályázatot írtak ki a hatvani és a parádfürdői kórház üzemeltetésére, amelynek július 21-én jár le a beadási határideje. Két érdeklődő már meg is vásárolta a tenderfelhívást.

    Mi lesz az egri kórházzal?

    A Heves Megyei Közgyűlés által alapított Markhot Ferenc Nonprofit Kft. a tervek szerint augusztus 1-jén veszi át az egri kórház üzemeltetését - közölte a megyegyűlés szocialista alelnöke. Az új cég bejegyzését elindították és egy bankszámlán elhelyezték a társaság 10 millió forintos alaptőkéjét.

    Ezzel egy időben megkezdték a tárgyalásokat a HospInvesttel az átadás-átvételről - mondta Merczel József. A megyegyűlés szocialista alelnöke szerint jelenleg számos tekintetben jobb az intézmény helyzete, mint 2008 november 1-je előtt volt, vagyis azt megelőzően, hogy a HospInvest átvette a vagyonkezelést.

    A HospInvest Zrt. által üzemeltetett Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat az önkormányzat által alapított nonprofit gazdasági társaság működteti szeptember 1-től; az átvétel idején a gyógyításban nem lesz fennakadás - közölte Kiskunhalas szocialista polgármestere. Hétfőn vagy kedden kerül sor a tulajdonos önkormányzat és a kórházat üzemeltető HospInvest Kft. közötti szerződés felmondására, és az átadás részleteit ezután határozzák meg - mondta Várnai László.

    A polgármester beszámolt arról, hogy a szerződés felmondása után a vagyonelemek összerendezése következik, majd olyan ütemtervet fogadnak el, mely szerint szeptember elsejére átveszi a kórházüzemeltetést az önkormányzat által alapított, száz százalékban a tulajdonában lévő nonprofit gazdasági társaság. A polgármester hangsúlyozta: az átvétel idején a gyógyításban semmilyen fennakadás nem lesz.

    Jánoshalma, Kecel és Kiskőrös - szintén az önkormányzatok tárgyalnak 

      Hospinvest: előzmények


   • A HospInvest biztos a dolgában
   • Hospinvest : Nem mond le vezetőség
   • Jogerős a Hospinvest működtetési szerződése -
   • Fidesz: a Hospinvest-ügy szocialista mutyi
   • A kórházvédők vissza akarják foglalni az egri intézményt
   • A HospInvest ellátja a sztrájk miatt elküldött betegeket
   • A Debreceni Egyetem és Eger a Hospinvest helyett?
   • A három településen, Jánoshalmán, Kecelen és Kiskőrösön a HospInvest Zrt. által működtetett szakrendelők további sorsáról az érintett önkormányzatokkal tárgyalnak majd. A magánszemélyek tulajdonában lévő HospInvest Zrt. 2000-ben alakult, és 2004-ben vette át az első kórházat, a kiskunhalasit.

    A HospInvest tulajdonosai a múlt pénteki közgyűlésen döntöttek arról, hogy a csődvédelem helyett felszámolást kérnek. A cégcsoport áprilisban kért csődvédelmet maga ellen, ami augusztus közepéig fizetési moratóriumot jelentette volna számára.

    Ennek törvényi feltétele, hogy a moratórium időszakában meglegyen a pénzügyi egyensúly, azaz a bevételek fedezzék a kiadásokat.

    Miután a cégcsoport ezt nem tudta teljesíteni, a felszámolási kérelem mellett döntött. A felszámolás ideje alatt az egészségügyi intézmények közfinanszírozását a felszámoló látja el.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    A bárányhimlő megelőzése - Az oltási program hatásosnak bizonyul

    Az önkormányzati finanszírozású oltási programok nyomán az érintett városokban drasztikus visszaesés várható a fertőzöttek számában.

    Rekordokat dönt idén a bárányhimlő

    Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb adatai alapján október közepéig mintegy 34,5 ezer bárányhimlő-fertőzést regisztráltak Magyarországon, ami 35 százalékkal magasabb, mint 2014 hasonló időszakában.

    Újabb házi segélyhívókat szereltek fel Kaposváron

    Újabb segélyhívó készüléket szereltek fel egyedül élő, 65 év feletti kaposváriak lakásába, így már 120 házi segélyhívó működik Kaposváron - közölte a városháza kedden az MTI-vel.

    Gyermekintézmények és műemlékek kezelői pályázhatnak felújításra

    Gyermekintézmények és műemlékek fenntartói pályázhatnak 13 millió forint értékben építőanyagokra, világítástechnikai eszközökre, beltéri festékekre és nyílászárókra a Várépítő pályázat keretében február 28-ig.

    Önkormányzati feladat marad a járóbeteg-szakellátás

    Az Országgyűlés hétfőn kormánypárti szavazatokkal elfogadta azt a törvényt, amelynek értelmében továbbra is önkormányzati feladat marad a járóbeteg-szakellátás.

    Felszámolják a Hospinvestet - mi lesz az egri kórházzal?

    A kórházakat működtető Hospinvest közgyűlése pénteken arról döntött, hogy lemondanak a csődvédelemről és elindítják a cég ellen a felszámolási eljárást - mondta a Független Hírügynökségnek Kollányi Gábor, a Hospinvest elnöke.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA