• Felszámolják a Hospinvestet - mi lesz az egri kórházzal?

    Szerző:
    WEBBeteg

    A kórházakat működtető Hospinvest közgyűlése pénteken arról döntött, hogy lemondanak a csődvédelemről és elindítják a cég ellen a felszámolási eljárást - mondta a Független Hírügynökségnek Kollányi Gábor, a Hospinvest elnöke.

    Mindez azt is jelenti, hogy a Hospinvest üzemeltetésében lévő intézményeket a legrövidebb időn belül átadják a tulajdonos önkormányzatoknak. Az elnök szerint az egri megyei kórházat már két héten belül át tudják adni.

    Hirdetések

      Hospinvest: előzmények

   • A HospInvest biztos a dolgában
   • Hospinvest : Nem mond le vezetőség
   • Jogerős a Hospinvest működtetési szerződése -
   • Fidesz: a Hospinvest-ügy szocialista mutyi
   • A kórházvédők vissza akarják foglalni az egri intézményt
   • A HospInvest ellátja a sztrájk miatt elküldött betegeket
   • A Debreceni Egyetem és Eger a Hospinvest helyett?
   • Kollányi Gábor elmondta: az augusztus 13-ig megkapott csődvédelemnek az volt a feltétele, hogy a cég bevételeiből finanszírozni lehessen a kiadásait.

    Ezt július hónapra már nem tudják teljesíteni, mert kevesebb a bevétel, mint a kiadás, és várhatóan a következő hónapokban is ez lesz. Mindez azt jelentette volna, hogy a kiadásokat a részvényeseknek a vagyonból kellene fedezniük, ezért döntött a közgyűlés úgy, hogy inkább visszaadják a csődvédelmet és kérik a bíróságtól a cég felszámolását.

    A Hospinvest által üzemeltetett kiskunhalasi kórház tulajdonosa, az önkormányzat pénteken jelentette be, hogy Hatvan, Gyöngyös és a Heves megyei önkormányzat után a magáncéggel ők is felbontják a működtetési szerződést.

    Már nem volt értelme a csődvédelemnek

    A cég akkor roppant meg, amikor februárban az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) bejelentette, hogy eladta Hospinvest-érdekeltségét.

    Áprilisban a cég csődvédelmet kért, mivel a CIB Bank az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által a cégnek átutalt több mint 1 milliátrd forintot leemelte a Hospinvest számlájáról, és az összeget teljes egészében az általa lejárttá tett hitel törlesztésére fordította.

    (Független Hírügynökség)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    HospInvest-felszámolás - hogyan tovább?

    Önkormányzati cégek veszik át a HospInvest által üzemeltetett egészségügyi intézményeket, miután a HospInvest felszámolási eljárást kezdeményezett maga ellen a cégbíróságon hétfőn.

    Szigorítanák a kórház-üzemeltetés magánosítását

    A HospInvest esete miatt szigorúbban szabályozná az Egészségügyi Minisztérium a fekvőbeteg-ellátó intézmények magánosítását - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

    Hospinvest - késik a bér

    Késik a bérek kifizetése az egri kórházban az eredetileg esedékes 5-ei időponthoz képest - értesült helyi dolgozóktól az MTI.

    A Debreceni Egyetem és Eger a Hospinvest helyett?

    A hevesi megyegyűlés tárgyalásokat kezdett a Debreceni Egyetemmel és az egri önkormányzattal az egri kórház jövőbeni közös működtetéséről - tájékoztatta szerdán az MTI-t a megyei közgyűlés elnöke.

    Haladék a Hospinvestnek

    Május közepéig, illetve július végéig adott haladékot a Hospinvest Zrt.-nek a Heves megyei közgyűlés, hogy "szüntesse meg a szerződésszegést", a vállalt garanciák nem teljesítése esetén szerződésbontásra kerülhet sor.

    Lesz fizetés a HospInvest kórházakban

    Megkapta az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól a HospInvest szerdán azt az előleget, amelyet a kórházaiban dolgozók bérének kifizetésére igényelt - írja a Magyar Hírlap és a Népszabadság.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA