• Szívbetegségek - orvoslás és alternatív gyógyászat

    Szerző:
    WEBBeteg

    Fontos volna a természetgyógyászati módszerek ellenőrzött vizsgálata, de az egyik ilyen tanulmányt a résztvevő orvosok tiltakozása miatt fel kellett függeszteni. Most azonban újra indul a szívbetegek öt évig tartó megfigyelése, amelynek során a tudományos orvoslás, illetve az alternatív gyógykezelés hatásosságát hasonlítják össze.

    A koszorúér-betegség jelenleg a halál leggyakoribb oka az iparilag fejlett országokban. A szívinfarktus utáni kezelésnek jó eredményű, nemzetközileg kialakult eljárásai vannak, de vannak olyanok is, akik szerint az igazi javuláshoz az erek falában lerakódó mész, a kalcium eltávolítása volna szükséges.

    Hirdetések

    Az etilén-diamin-tetraacetát, általánosan használt rövidítése szerint EDTA igen fontos anyag: ólommérgezés, higanymérgezés kezelésére használják

     Szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezői

    A szív- és érrendszeri betegségeknek több rizikófaktora ismert, ezek között léteznek befolyásolható és nem befolyásolható faktorok. Bővebben>>

    A készítmény azonnal és szorosan kötődik az ólom molekuláihoz, és ezáltal a fém a szervezet számára kiüríthetővé válik. Ezt a folyamatot kelációnak nevezik.

    Csaknem 15 éve felvetődött, hogy mivel az EDTA nem csak az ólomhoz, hanem a kalciumhoz is gyorsan kötődik, beadásával az erek elmeszesedése, az ütőerek falát merevvé tevő mész eltüntetése is megoldható volna.

    Több, kisebb tanulmány foglalkozott ezzel a kérdéssel, de ezeket nem ellenőrizték megfelelően, a javulás elsősorban a vizsgálat résztvevőinek jobb közérzetén alapult, ami igen fontos, de bizonyítéknak meglehetősen szerény.

    EDTA - újra tanulmnyozhatják a hatását

    Az amerikai egészségügyi hatóságok az utóbbi években külön hivatalt hoztak létre a tudományos eszközökkel még nem ellenőrzött, kezelési eljárások tanulmányozására. Ennek a programnak részeként több ezer, szívinfarktust követően lábadozó embert vizsgálnak önkéntes alapon.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Véletlenszerű kiválasztással ezek fele a jelenlegi, hivatalos utókezelést kapja, a másik csoport tagjai pedig 40 intravénás infúzió révén EDTA-kezelésben részesülnek.
     A két csoport tagjainak egészségi állapotát, a vérkeringés mérhető javulását hasonlítják össze a kétféle kezelési mód eredményének fényében.

    A munkát végző orvosok tavaly azért függesztették fel a résztvevők vizsgálatba sorolását, mert nem tartották etikusnak, hogy a betegek egyik fele a már bizonyítottan működő, tudományos kezelést kapja, a többiek pedig a még nem igazolt gyógyhatású EDTA- infúziókat.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Rosszak a fogai? Irány a kardiológus!

    Az eddig is közismert tény volt, hogy a magas vérnyomás- és koleszterinszint, az elhízás és a dohányzás a szív-érrendszeri betegségek rizikófaktorai. Most dr. Sztancsik Ilona, a Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta a rossz fogak és a szívbetegségek kapcsolatára hívta fel a figyelmet.

    Magyarországon minden 4. gyerek túlsúlyos

    A gyerekkori túltápláltság számos más civilizációs betegség kialakulását vetíti elő. A túltápláltság beindíthatja a túl korai nemi érést, ami megnöveli a felnőttkori szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.

    A fogágybetegség szív- és érrendszeri problémák kialakulásához vezethet

    Sokan akkor mennek csak fogorvoshoz, amikor már baj van. Pedig ma már a helyes fogápolással és a rendszeres kontrollal megelőzhető a fogászati betegségek zöme. Érdemes a fogszakorvostól személyes fogápolási tanácsot kérni, hiszen egyénenként eltérőek lehetnek az ajánlott fogtisztító eszközök és azok szakszerű alkalmazása.

    Figyelmeztető jelek: mikor gondoljon szívbetegségre cukorbetegként?

    Cukorbetegeknél a szívbetegség kialakulásának kockázata fokozott: a diabéteszben szenvedőknél 2-4-szer nagyobb a kockázata a szív- és érrendszeri megbetegedés miatti halálozásnak, mint a nem cukorbetegeknél.

    Sport - Érdekességek, amikről eddig nem hallott!

    A sport egészséges, de nemcsak szép vonalakat és erős izmokat kölcsönöz, hanem javítja az állóképességet és az erőnlétet, az egészséges életmód részeként segít az érrendszeri panaszok, a cukorbetegség, valamint számos egyéb betegség megelőzésében. Manapság egyre több meglepő jótékony hatását fedezik fel. Mik is ezek pontosan?

    Rendetlen szív - Idősebb korban sem természetes

    Idősebbek gyakran természetesnek tekintik, ha be-bedobban, kihagy a szívverésük vagy mellkasi fájdalmat tapasztalnak. Holott Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta szerint csak a kivizsgálás döntheti el, nincs-e szívritmuszavar a tünetek hátterében.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA