• Fuzárium-toxin fertőzés vissza vontak vissza több terméket

        Szerző:
        WEBBeteg

        A Cerbona azonnal visszahívta a 2011. május 13. és 2011. június 18. közötti minőség megőrzési idejű Durillo (500 gramm) és Durum (ömlesztett) márkanevű termékeit a fogyasztók egészségének védelme érdekében, az alapanyag toxin szennyezettsége miatt - közölte a Cerbona Zrt..

        Emlékeztetetnek rá: a Cerbona minőségellenőrzése június 19-én a Diamant Malom International Kft. által szállított durum száraztészta alapanyagában az élelmiszerbiztonsági értékeket meghaladó DON (deoxinivalenol) toxin eltérést mutatott ki, ezért a cég azonnal hatósági bevizsgálást kért.

        Hirdetések

          Élelmiszerek és mikotoxinok - Mennyire veszélyesek a láthatatlan gombák?

        A mikotoxinok egyes penészgombák által termelt erős biológiai hatású anyagok, melyek az élelmiszerekben természetes módon képződő legveszélyesebb méreganyagok közé tartoznak.
        Élelmiszerek és mikotoxinok>>

        A hatósági vizsgálat eredményei szerint a tésztában a főzés során a szennyeződés a törvényben megengedett határérték alá csökken. A vizsgálatokat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal laboratóriumai végezték el. 

        A Cerbona kiemelte: a termékeket forgalmazó áruházak az értesítést követően azonnali hatállyal intézkedtek a készletek visszagyűjtéséről, míg a fogyasztóktól az érintett termékeket a vásárlás helyén visszavásárolják.

        A Cerbona többi terméke teljes mértékben megfelel a minőségi követelményeknek, azok a Durillo és durum termékek is, amelyek a visszavont minőség megőrzési időn kívül esnek - áll a közleményben.

        (MTI)

        Legutóbb frissült:
        • WEBBeteg.hu
      • Cikkajánló

        Fiatalkori mellrák

        Tóth András

        Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

        Mi az a divertikulózis?

        Dr. Mármarosi István

        Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

        Fehér liszt és fehércukor - Mi az igazság a fogyasztásukkal kapcsolatban?

        A 21. században egyre inkább ellenzik a finomított búzaliszt és kristálycukor fogyasztását a szakemberek. Köszönhető ez annak, hogy túlságos feldolgozottságuk miatt kevés értékes tápanyagot tartalmaznak, ellenben magas a kalóriatartalmuk, kis mennyiség fogyasztásával is nagy energiabevitelt érünk el. Ennek következtében könnyen alakul ki túlsúly, elhízás, szövődményként pedig különböző anyagcsere-, szív- és érrendszeri megbetegedések sújtanak minket.

        Milyen az egészséges kenyér?

        Napi 20 dekagramm - átlagosan ennyit eszünk belőle. Ön figyel az asztalára kerülő kenyér minőségére, tápanyag-összetételére, vagy csak az ár dönt?

        Olyan cukrászati termékek is léteznek már, amik nemcsak cukrot nem tartalmaznak, de a kalóriaértékük is alacsony!

        Ma már nemcsak a cukrot helyettesítik a süteményeknél, de a liszt kiváltásával a sütemény kalóriatartalmát is minimalizálni tudják. Egy finom süti elfogyasztása korábban sokak számára szinte bűnözésnek számított, ma már vannak alternatívák arra, hogy egészséges, de finom édességeket fogyasszunk.

        Olyan cukrászati termékek is léteznek már, amik nemcsak cukrot nem tartalmaznak, de a kalóriaértékük is alacsony!

        Ma már nemcsak a cukrot helyettesítik a süteményeknél, de a liszt kiváltásával a sütemény kalóriatartalmát is minimalizálni tudják. Egy finom süti elfogyasztása korábban sokak számára szinte bűnözésnek számított, ma már vannak alternatívák arra, hogy egészséges, de finom édességeket fogyasszunk.

        Egyre több a gluténérzékeny ember!

        Nemcsak a főzésnél, de a vásárlásnál vagy éttermi étkezésnél is problémát jelent, ha valaki gluténérzékeny. Az sem mindegy, hogy milyen lisztet használunk, de a sütési technikákon is változtatni kell ahhoz, hogy hasonló pékárut kapjunk, mint amelyek glutént tartalmaznak.

        Hat hónapos korban kezdjünk el lisztes ételeket adni a babáknak!

        Hozzávetőleg minden századik ember szenved lisztérzékenységben Magyarországon. Javarészt hajlam kérdése, hogy kialakul-e ez a leggyakrabban felszívódási zavarral járó autoimmun betegség - mondja Dr. Arató András.

      • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
      • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA