• Látogatói rekord Nyírmadán

    Szerző:
    WEBBeteg

    Minden negyedik ember részt vett a Szűréssel az Életért Program nyírmadai rendezvényén szombaton. Csaknem 1300-an vettek részt az ingyenes vizsgálatokon, ez a szabolcsi kisváros lakóinak több mint egynegyede.

    A szakorvosok, szakdolgozók egész nap, megállás nélkül vizsgálták az embereket. A legidősebb látogató egyébként egy 96 éves nő volt, a legfiatalabb pedig egy három hónapos csecsemő.

    A szűrővizsgálatok mellett más is várta az embereket. Összesen 85 fellépő kilenc különböző produkcióval szórakoztatta a kilátogatókat a zenei műsortól kezdve a bűvészmutatványokig. Az önkormányzat pedig egy ritka és különleges közlekedési eszközzel segítette az ott élők eljutását a rendezvényre: egy kisvonatot állítottak forgalomba.

    Hirdetések

    A Szűréssel az Életért Programot idén harmadszor rendezik meg. Idén 44 helyen végeznek ingyenes szűréseket és adnak egészségügyi tanácsokat június végéig. A SZ.É.P. sikerét mutatja, hogy a korábbi évek rendezvényein több mint százezren vettek részt, és csaknem negyedmillió szűrést végeztek.

    A program keretein belül egyebek mellett a szív- és érrendszeri valamint a különböző daganatos megbetegedések rizikófaktorait próbálják kiszűrni. Van vérnyomásmérés, testtömegindex-számítás, haskörfogat- és vércukorszint mérés, látásvizsgálat, bőrgyógyászati szűrés, szájsebészeti vizsgálat és ortopédiai jellegű szűrés is. Az orvosok és ápolók tanácsokat is adnak.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Életmódváltás már a fogantatás előtt!

    Az önmegfigyelésen túl törekedni kell az esetleges ártalmas, a magzatot vagy az anyai szervezetet károsító tényezők kiküszöbölésére. Sőt, a leendő apáknak is ki kell venniük a részüket a felkészülésből!

    Hogyan szűrhető ki a Down-szindróma?

    Sok gond, probléma merülhet fel egy terhesség során. Legtöbbször nem is gondolunk arra, hogy sajnos nem minden magzat egészséges. A Down-szindróma a leggyakrabban előforduló kromoszómarendellenesség.

    Csapdák az étkezésben - Tévhitek az egészséges táplálkozásról II.

    A saját és családunk egészségének megőrzése érdekében a legtöbb, amit tehetünk, a tudatos vásárlás. Az összetevőket kötelező a dobozokon feltüntetni, ezt mindig érdemes elolvasni.

    Évente egy szűrővizsgálat is életet menthet

    A daganat keletkezésének folyamatában az első lépcső csupán egyetlen sejt működésének zavara, mindaddig viszont, amíg ez az elváltozás 1 centis lesz, minimum 5 év telik el.

    10 tanács szülőknek: Vigyázzon gyermekei egészségére télen is!

    Minden szülő szeretné megóvni gyermeke egészségét a téli hónapokban is, ám ez nem mindig egyszerű feladat. A nappalok rövidek, hideg van. Könnyen el lehet kapni a náthát. Ebben az időszakban sokan köhögnek, tüsszögnek. Mit tehet Ön szülőként, hogy gyermekét megvédje a betegségektől? Adunk néhány tanácsot, hogy megkönnyítsük a dolgát.

    11 egészséges élelmiszer, amit nem fogyasztunk

    Táplálkozási szakértők már évekkel ezelőtt összeállítottak egy listát, olyan egészséges élelmiszerekről, amelyeknek tisztában vagyunk egészségvédő hatásaival, tudjuk, hogy fogyasztanunk kellene, mégsem tesszük.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA