• Családi nap a Városligetben

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Magyar Vöröskereszt családi napot tart szombaton a fővárosban, a Városligeti Nagyréten.

    A nemzetközi szervezet idén ünnepli 150. évfordulóját. A Városligetben felállított vöröskeresztes sátrakban egyebek mellett elsősegélynyújtás bemutató és tanácsadás, ingyenes egészségügyi szűrések lesznek. A kicsiket arcfestéssel és kreatív játszóházzal várják a szervezők az egész napos rendezvényen. A családi nap elmaradhatatlan eleme a véradás. A Vöröskereszt véradó kamionjába várják szombaton a régi és új véradókat.

    Hirdetések

    A délutáni színpadi programok végén az olaszországi "Fiaccolata" mintájára zászlós-fáklyás felvonulást tartanak a Vöröskeresztet megalapító, Henry Dunant XIII. kerületben található szobrához. Minden felvonuló a magyar Posta által kizárólag erre az ünnepi alkalomra kibocsátott emléklapot és bélyeget kap ajándékba - olvasható a Magyar Vöröskereszt honlapján.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Világossejtes veserák

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mik a betegség tünetei? Milyen vizsgálatokkal mutatható ki? Hogyan kezelhető?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Elsősegély a munkahelyen: kötelező, fontos, elsajátítható

    A munkahelyi elsősegélynyújtást elsősorban kiképzett munkavállaló vagy középfokú egészségügyi képzettséggel rendelkező személy végezheti. Ezt a szabályt felülírhatja a közvetlen életveszély elhárítása, amely mindenki számára kötelesség a tőle elvárható mértékben.

    Valódi élmények a digitális világgal szemben!

    Kandász Andrea Győrben járt, ahol kulturális, valódi élményekkel szeretnék visszacsábítani a fiatalokat a digitális világ virtuális bűvöletéből. A megannyi színes program valós varázsa közben még a telefon is a zsebben marad.

    A bántalmazott nőknek indít mentorprogramot a Magyar Vöröskereszt

    Októberben új szolgáltatási körrel bővül a legnagyobb hazai humanitárius szervezet, a Magyar Vöröskereszt palettája. Az Abigél elnevezésű programmal a bántalmazott nőkön kíván segíteni. A program lényege, hogy a jogi és életviteli tanácsok mellett önkéntesek bevonásával személyre szabott támogatást, közösségi élményeket és szórakozási lehetőségeket nyújtsanak a fizikai és lelki sérüléseket elszenvedett nőknek.

    Like az életért – Instagramon kampányol a Magyar Vöröskereszt az újraélesztés fontosságáról

    Az elsősegélynyújtást megtanulni gyerekjáték – hirdeti a Magyar Vöröskereszt. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet a közösségi média segítségével hívja fel a fiatalok figyelmét, hogy egy jól felkészült elsősegélynyújtó egyszerű, gyors és szakszerű beavatkozása akár életet is menthet.

    Csodafaluban oszt állami gondoskodásban élő gyerekeknek reggelit a Mátrix Alapítvány

    A Szegedi Ifjúsági Napok nem csak az önfeledt buliról és a koncertek sokaságáról szól, a SZIN-en működő Ágota Csodafalu napközben állami gondoskodásban élő gyerekek számára nyújt szórakozást.

    Véradókat vár a Vöröskereszt a nemzeti ünnepen

    Az ország tíz pontján szervez véradást a Magyar Vöröskereszt augusztus 20-án. A fővárosban két helyszínen is várják majd a véradókat az államalapítás ünnepén.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA